جشنواره فیلمهای اسلامی قازان و اکران فیلم «شبی که ماه کامل شد»
تماشاگران حاضر در سالن مملو از جمعیت اشک ریختند
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اکران فیلم نرگس آبیار «شبی که ماه کامل شد» در قالب روز سینمای ایران در جشنواره فیلمهای اسلامی قازان برگزار شد. این تصویر دراماتیک برگرفته از داستان واقعی برادر و عروس عبدالمالک ریگی، سرکرده سابق گروهک تروریستی جندالله در جنوب شرق ایران، سیستان و بلوچستان است.
در داستان آمده است که عبدالحمید و فائزه روزی در بازار با هم آشنا شدند و عاشق یکدیگر شدند. به زودی ازدواج کردند، صاحب فرزند شدند و خانواده خود را تشکیل دادند اما خوشبختی آن تنها توسط بستگان مشکوک و پرخاشگر عبدالحمید دستخوش تغییر شد. زمانی که فائزه متوجه شد بستگان شوهرش به فعالیتهای مجرمانه میپردازند، تصمیم گرفت از پاکستان فرار کند. عبدالمالک ریگی تروریست، برادر عبدالحمید از فرار این دختر جلوگیری کرد. داستان فیلم «شبی که ماه کامل شد» بر اساس داستان واقعی زنی است که از همسر و مادری دوست داشتنی به زندانی ترسیده شوهر و بستگانش تبدیل شده است.
در پایان فیلم تماشاگران حاضر در سالن مملو از جمعیت اشک ریختند. با تشویق شدید حضار متاثر، مهمانان افتخاری جشنواره به روی صحنه دعوت شدند: مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، کارگردان نرگس آبیار و فرشته صدرعرفایی بازیگر ایرانی.
مسعود احمدوند در ابتدای این نشست از برگزارکنندگان جشنواره فیلم مسلمان کازان برای برگزاری روز سینمای ایران در پایتخت تاتارستان تشکر کرد. وی همچنین یادآور شد: امسال چند فیلم ایرانی در برنامه اصلی این جشنواره قرار دارند.
نرگس آبیار در پاسخ به سوالاتی درباره این فیلم گفت: این اثر بر اساس داستانی واقعی ساخته شده است. وی ابراز امیدواری کرد فیلم برای جوانان آموزنده باشد.
آبیار در پاسخ به پرسش یکی از منتقدان در خصوص وجود صحنههای خشن در فیلم گفت: بله، صحنههای خشونت در فیلم وجود دارد، ما میخواستیم به مردم نشان دهیم که افراطگرایی چقدر خطرناک است. به هر حال، دقیقاً به دلیل ناآگاهی است که مردم عادی در شبکههای سازمانهای افراطی قرار میگیرند.
او گفت: فیلمبرداری این اثر سه ماه به طول انجامید و چرخه کامل ساخت فیلم تقریباً شش ماه زمان برد. فیلمبرداری در منطقهای خطرناک و در مرز ایران و پاکستان انجام شد. خطرناک بود، اما گروه تمام تلاش خود را کردند.
فرشته صدرعرفایی نیز به نوبه خود بر این واقعیت تأکید کرد که همه ادیان جهان مروج مهربانی، عشق و زندگی مسالمت آمیز هستند. این بازیگر تاکید کرد: این ارزشهاست که باید مردم را از افراط گرایی در جهان محافظت کند.
حاضران در این نشست سینمای ایران را تحسین کردند و آرزو کردند همکاری ایران و روسیه بیش از پیش پربارتر شود.
یادآور میشویم که هجدهم جشنواره بینالمللی فیلم مسلمان کازان با حمایت رستم مینیخانوف، رئیسجمهور تاتارستان، وزارت فرهنگ روسیه و با مشارکت گروه چشمانداز استراتژیک جهان اسلام روسیه و جهان اسلام از 7 تا 11 سپتامبر در کازان برگزار شد. در مجموع 625 فیلم از 44 کشور در سال جاری تقاضای شرکت در این جشنواره را داشتند.
نظر خود را بنویسید.