logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/02/13 - 12:49
  • 767
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

امضای تفاهم‌نامه همکاری کتابخانه‌ای در سفر هیأت بوسنیایی به ایران

مسئولین کتابخانه غازی خسرو بیگ بوسنی و هرزگوین به منظور امضای نخستین سند تفاهم‌نامه همکاری کتابخانه‌ای به ایران سفر می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با هدف امضای نخستین سند تفاهم‌نامه همکاری کتابخانه‌ای بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و بوسنی و هرزگوین، هیأتی 6 نفره از کتابخانه بوسنیایی متشکل از رئیس، مسئولین و کارشناسان کتابخانه غازی خسرو بیگ، میهمان جمهوری اسلامی ایران خواهند بود.

این رویداد بزرگ فرهنگی به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در سارایوو و هماهنگی اداره‌کل همکاری‌های علمی و دانشگاهی از تاریخ 16 الی 22 اردیبهشت‌ماه جاری به میزبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

اعضا هیأت بوسنیایی در طول اقامت در کشورمان ضمن حضور در جلسه امضا تفاهم‌نامه همکاری با نهاد کتابخانه‌های عمومی از کتابخانه‌های عمومی و مراکز تخصصی شهرهای تهران، قم و مشهد بازدید خواهند کرد.

از دیگر برنامه‌های این سفر می‌توان به شرکت اعضا هیأت در نشست تخصصی پیرامون نسخ خطی، حضور در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و همچنین حضور در جلسه دیدار و گفت‌وگو با مسئولین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد.

عثمان لاویچ، رئیس کتابخانه، خانم شاهسنا جولوویچ، مدیر روابط عمومی، آملا لپیر، کتابدار، عزالدین زوگورلیچ، کتابدار، مهو مانیگو، متخصص آرشیو و روح الله حوجیچ، مرمت گر نسخ خطی از اعضای این هیأت اعزامی هستند.

آشنایی با بزرگترین کتابخانه بوسنی و هرزگوین 

کتابخانه تاریخی غازی خسروبیگ که در محله باش چارشی سارایوو قرار دارد، با زیربنای ۷ هزار مترمربع و ۳۵ کتابدار بزرگترین کتابخانه کشور بوسنی و هرزگوین محسوب می‌شود. افزون بر قدمت ۵۰۰ ساله این کتابخانه، به دلیل وجود برخی آثار خطی نادر در این کتابخانه، به عنوان حافظه شبه‌جزیره بالکان از آن یاد می‌شود.

قدیمی‌ترین اثر موجود در این کتابخانه، نسخه خطی احیاء علوم‌الدین از امام محمد غزالی متعلق به سال ۱۱۰۵ میلادی است که ۵ سال قبل از مرگ نویسنده نوشته شد.

این کتابخانه یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های نسخه‌های خطی اسلامی را در خود جای داده است، بسیاری از آنها در اصل توسط غازی خسروبیگ اهدا شده است. در سال ۱۶۹۷، ژنرال اتریشی یوجین ساووی به کتابخانه حمله و بسیاری از آثار تاریخی را ویران کرد. در طول جنگ‌های یوگسلاوی در دهه ۱۹۹۰، بخش بزرگی از شهر سارایوو در محاصره نیروهای ارتش جمهوری صربستان بود.

بسیاری از کتاب‌های چاپ شده برای نگهداری به مسجد کاروا منتقل شدند. این دست‌نوشته‌ها در طول تقریباً چهار سال محاصره شهر، هشت بار جابه‌جا شدند.

انتهای پیام

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved