logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/29 - 08:15
  • 429
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

استقلال رسانه‌ها لازمه مقابله با تروریسم جهانی است

مهدی‌پور در هفتمین مجمع بین‌المللی رسانه‌ای خزر در آستاراخان روسیه گفت: استقلال رسانه‌ها لازمه مقابله با تروریسم جهانی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هفتمین مجمع بین‌المللی رسانه‌ای خزر با حضور فرشاد مهدی‌پور، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه، مهدی آکوچکیان، سرکنسول ایران در شهر آستراخان روسیه برگزار شد.

در این مجمع دو روزه، نمایندگانی از کشورهای ساحلی دریای خزر و سه کشور ازبکستان، مولداوی و بلاروس شرکت کرده بودند.

مهدی‌پور در سخنرانی خود، با تأکید بر اینکه امروزه روابط سیاسی و اقتصادی همسایگان در سطح مطلوبی قرار دارد، گفت: اشتراکات فرهنگی،‌ تاریخی، هنری، دینی و جغرافیایی به‌ویژه دریای خزر به عنوان نماد صلح و دوستی اقتضا می‌کند که به این سطح از روابط قانع نباشیم و با تشریک مساعی و بهره‌گیری از دیپلماسی رسانه‌ای در جهت ارتقای هرچه بیشتر روابط‌ اقدام کنیم.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شایسته است از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد صلح و دوستی در جهان یاد کنم که در کشوری ثالث، مورد حمله تروریستی دولت امریکا قرار گرفت.

وی ادامه داد: با عنایت به نقش مخرب امریکا در بر هم زدن نظم بین‌المللی، دیپلماسی رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست «نگاه به شرق» تدوین شده است. از این منظر، وظیفه‌ای مهم بر دوش یکایک مسئولان همایش رسانه‌ای خزر قرار دارد تا افق نگاه‌ خود را از صرف روابط همسایگی گسترش دهیم، و در راستای نقش‌آفرینی و جهت‌دهی به تحولات آینده جهان برنامه‌ریزی و اقدام کنیم.

مهدی‌پور گفت: اگر روزنامه‌نگاران و رسانه‌های جمعی ما همسایگان با یکدیگر بیشتر در ارتباط باشند، شناختی مبتنی بر واقعیت از اوضاع سیاسی، فرهنگی،‌ اقتصادی و اجتماعی همدیگر به دست می‌آوریم. همچنین، دست‌اندرکاران رسانه‌های جمعی خواهند توانست با ارایه تصویری واقعی از کشورهای همسایه، زمینه‌های تعمیق روابط دولت‌ها و ملت‌ها را فراهم آورند.

وی در ادامه، بیان کرد: رسانه‌های جمعی در افزایش ارتباطات بین فرهنگی و ارتقای آگاهی عمومی نقش‌آفرین هستند. آنها می‌توانند تصورات قالبی و کلیشه‌ای ملت‌ها نسبت به یکدیگر را کاهش دهند. ما کشورهای همسایه با بهره‌گیری از دیپلماسی رسانه‌ای می‌توانیم زمینه‌های همزیستی مسالمت‌آمیز را فراهم آوریم، مبادلات اقتصادی را افزایش دهیم،‌ روابط فرهنگی را گسترش دهیم، مبادلات آموزشی را تقویت کنیم، مسایل زیست‌محیطی را حل کنیم و در یک کلام، با تکیه بر مشارکت جوانان در همه عرصه‌ها به توسعه همه جانبه و متوازن دست یابیم.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تأکید بر نقش جوانان از جمله ویژگی‌های ممتاز این همایش است. آرمانگرایی، حقیقت‌جویی، انرژی فراوان برای دستیابی به اهداف، آینده‌نگری، نوآوری و خلاقیت، گشودگی به روی تغییرات فرهنگی و فناورانه، خطرپذیری به ویژه در قلمرو کسب و کار از جمله ویژگی‌های دوره جوانی است که باید دولت‌ها از آن برای توسعه پایدار و متوازن، صلح، امنیت، حفظ محیط زیست، و برقراری عدالت اجتماعی بهره‌گیری کنند.

وی با اشاره به تأکیدات فراوان دین مبین اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت روابط همسایگی، برگزاری چنین نشست‌هایی را فرصتی بسیار ارزشمند برای افزایش و تقویت همکاری‌های رسانه‌ای کشورهای حاشیه دریای خزر دانست.

مهدی‌پور گفت: هم‌اکنون رسانه‌های برخی از کشورهای همسایه در جمهوری اسلامی ایران دارای دفتر نمایندگی هستند، اما متأسفانه برخی از کشورها فاقد دفتر رسانه‌ای در کشور ما هستند. این امر نیازمند توجه جدی است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ما از افزایش تبادلات رسانه‌ای استقبال می‌کنیم و از کشورهایی که فاقد رسانه‌ در جمهوری اسلامی ایران هستند دعوت می‌کنیم در این زمینه اقدامات مقتضی را به عمل آورند زیرا همان‌طور که پیش‌تر هم عرض کردم به نقش دیپلماسی رسانه‌‌ای در توسعه کشورها باور داریم.

وی همچنین، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری پیش‌نشست همایش سال آینده در شهر انزلی ایران را اعلام و از کشورهای همسایه حاضر در این همایش دعوت کرد که در قالب کمیته‌های مشترک با حضور مدیران رسانه‌ای، سطح همکاری‌های رسانه‌ای را ارتقا دهند.

در این مجمع، ایگور بابوشکین، استاندار آستراخان، بلا چرکسوا، معاون وزیر توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانه‌های گروهی فدراسیون روسیه، ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه (به شکل برخط)، آلکسی ولاسوف، معاون روابط فرهنگی دفتر ریاست جمهوری فدراسیون روسیه در سخنرانی‌های خود موضوع رسانه و جوانان را تشریح کردند.

مهم‌ترین موضوع سخنرانی‌های طرف روس در خصوص اخبار فیک و دروغ و تأثیر آن در جامعه بود.

در ادامه نیز، نمایندگان سایر کشورها بر اهمیت این نشست تأکید کرد و تجربیات کشور خود در زمینه مقابله با جنگ رسانه‌ای و اخبار کذب از جمله ترغیب کشورشان به استفاده‌ی مردم از پلتفورم های داخلی، سایت‌های معرفی اخبار کذب و … اشاره کردند.

شایان ذکر است، هفتمین مجمع بین‌المللی رسانه‌ای خزر با حضور بیش از ۵۰۰ نماینده رسانه از روسیه و سایر کشورها با موضوع «رسانه‌های خزر و جوانان» در آستاراخان در جنوب فدراسیون روسیه برگزار شد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved