-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/09/16 - 08:34
  • 791
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران:

گفت‌وگو زمینه‌ای برای دستیابی به توافق و تفاهم است

یونس نوربخش با بررسی کتاب «دین و جامعه؛ گفتگو با اندیشمندان آلمانی» گفت: گفت‌وگو زمینه‌ای برای دستیابی به توافق و تفاهم است و می‌توانیم به یک راه حل مشترک دست یابیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی با موضوع بررسی کتاب «دین و جامعه؛ گفتگو با اندیشمندان آلمانی» روز گذشته (15 آذرماه) با حضور یونس نوربخش، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و جمعی از مدیران و کارشناسان مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در محل ساختمان شماره 14  سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

نوربخش سخنان خود را با محوریت گفت‌وگو راهی برای فهم خود و دیگری آغاز کرد و گفت: کتاب «دین و جامعه؛ گفتگو با اندیشمندان آلمانی» مجموعه چند گفت‌وگو در سال‌های 1386 تا 1388 با تعدادی از صاحب‌نظران و اندیشمندان آلمانی با محوریت دین است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: در این گفت‌وگوها بحث عقلانیت و ایمان مطرح می‌شود که نیاز جوامع سکولار است.

وی ادامه داد: موضوع دین در زندگی روزمره بحث مهم جامعه شناسی است و به همین دلیل در این کتاب به وضعیت زندگی روزمره مردم پرداخته شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت موضوع تعلیم و تعلم در نظام‌های آموزشی گفت: چالش‌های تعلیم و تعلم در نظام آموزشی سکولار نیز با توجه به اهمیت آن در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.

وی همچنین افزود: موضوع پیشرفت­‌های علمی، زن و نوع نگاه به او، موضوع جهانی شدن، همزیستی و نقش ادیان در زندگی بشری از مواردی است که در این کتاب بدان پرداخته شده است.

نوربخش یادآور شد: در بخشی دیگر از این کتاب، موضوع گفت‌وگو و تقسیم بندی و اهمیت آن مطرح شده و اینکه در مقابل گفت‌وگو چه چیزی وجود دارد. از همه مهمتر، مواردی آمده که در گفت‌وگوها باید مورد توجه قرار گیرد تا سازنده و نتیجه مطلوب حاصل شود.

وی عوامل مؤثر در ایجاد گفت‌وگو را برشمرد و گفت: گفت‌وگو می‌تواند فضاها را بشکند و یک فضای گفتن و شنیدن ایجاد کند. در گفت‌وگو، اعتماد سازی، تصویرسازی، حقیقت، شناخت و دگرشناسی حائز اهمیت است.

این پژوهشگر در پایان سخنانش، تأکید کرد: ما با این هدف گفت‌وگو می‌کنیم که به یک توافق و تفاهم برسیم، بنابراین با گفت‌وگو می‌توانیم به یک راه حل مشترک دست یابیم.

علی اصغر عامری، معاون رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنانی، تأکید کرد: این مرکز دینی تاکنون نشست‌های بسیاری میان رهبران و اندیشمندان مسلمان با سایر ادیان برگزار کرده و با اعزام هیأت‌های مختلف در گفت‌وگوهای دینی شرکت کرده است.

وی ادامه داد: ما با برگزاری گفت‌وگوی دینی میان ادیان الهی بر این باوریم که می‌توانیم به بسیاری از رنج‏‌های جامعه انسانی پایان دهیم.

این نشست با طرح پرسش و پاسخ میان شرکت کنندگان و استاد حاضر به پایان رسید.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved