-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/31 - 13:56
  • 555
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری نشست تمهید مقدمات دور هشتم گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش

نشست تمهید مقدمات دور هشتم گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار و بر تداوم گفت‌وگوهای بینادینی و استمرار روابط دوستانه اندیشمندان مسلمان ایرانی و مسیحیان تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تمهید مقدمات دور هشتم گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اتریش (31 فروردین‌ماه) در ساختمان شهید رحیمی این سازمان، برگزار شد.

الکساندر ریگر، رئیس گروه ویژه گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در وزارت امور خارجه اتریش نیز در سخنانی در این نشست، با بیان تاریخچه‌ای از گفت‌وگوهای دینی بین ایران و اتریش ابراز امیدواری کرد امسال این دور از گفت‌وگوهای دینی به صورت حضوری برگزار شود.

وی تصریح کرد: برگزاری مجدد این گفت‌وگوها که برای سال‌هایی متوقف شده بود، بیانگر تمایل دو طرف بر توسعه روابط دو کشور ایران و اتریش در زمینه‌های علمی و فرهنگی است و من امیدوارم روابط دو کشور نیز در تمام زمینه‌ها توسعه یابد.

ریگر اظهار داشت: نقش گفت‌وگوهای بینادینی و همکاری‌های رهبران دینی دو کشور بسیار مهم است و تلاش‌های صورت گرفته در 28 سال گذشته برای استمرار این گفت‌وگوها بسیار قابل تحسین است.

وی در ادامه سخنانش، بر ضرورت ایجاد نقشه راه برای گفت‌وگوهای آینده بین دو طرف، دعوت از متخصصین و دانشمندان در دور هشتم گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش، راه‌اندازی کارگروه تبادل اطلاعات و تجربیات در زمینه گفت‌وگوهای بینادینی و بررسی دستاوردهای دوره‌های گذشته این گفت‌وگوها تأکید کرد.

رئیس گروه ویژه گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در وزارت امور خارجه اتریش با اشاره به وضعیت کرونایی و تعویق برگزاری دور بعدی گفت‌وگوهای بینادینی دو کشور ایران و اتریش، پیشنهاد داد دور هشتم این گفت‌وگوها، اوایل سپتامبر 2022 برگزار شود.

در ادامه این نشست، علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر لزوم ادامه گفت‌وگوی دینی بین ایران و اتریش، گفت‌وگو را ضرورتی مهم در جهان معاصر دانست.

وی «نقش دین در جوامع: تحولات تاریخی و نگرش‌های معاصر» را موضوع دور هشتم گفت‌وگوهای دینی عنوان کرد و گفت: طی 28 سال گذشته، کارهای مشترک و همکاری‌های خوبی داشتیم که مهمترین این همکاری‌ها، برگزاری گفت‌وگوهای بینادینی ایران و اتریش و استمرار روابط دوستانه اندیشمندان مسلمان ایرانی و مسیحیان بوده است.

ضیایی با بیان نکاتی پیرامون موضوع دور هشتم گفت‌وگوی دینی، محورها و تعداد مقالات اظهار داشت: امیدواریم با برگزاری نشست امروز، زمینه لازم برای برگزاری یک گفت‌وگوی دینی ارزشمند علمی و دانشگاهی مهیا شود و نتیجه آن چاپ کتابی از تمامی مقالات اساتید و دانشمندان این دور از گفت‌وگو باشد.

استفان هامر، هماهنگ کننده علمی گفت‌وگوی اتریش و ایران با تأکید بر تداوم گفت‌وگوی دینی بین دو کشور ایران و اتریش گفت: گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش از سال‌های بسیار دور آغاز شده و خوشبختانه گفت‌وگوهای موفق و تأثیرگذاری بوده است.

وی تصریح کرد: در گفت‌وگوی بین ادیان دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد و این نشان دهنده اهمیت دین در جامعه است، به همین منظور ارتقای گفت‌وگوی دینی موجب از بین رفتن سو تفاهم‌ها و بیداری طرفین می‌شود.

سید عبدالمجید میردامادی، رایزن سابق فرهنگی ایران در اتریش نیز در سخنانی، عنوان کرد: روابط دیرینه و دوستانه دو کشور می‌تواند زمینه‌ای برای گسترش مناسبات همه جانبه و هم افزایی برای تحکیم صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان به ویژه مسلمانان و مسیحیان باشد.

وی ادامه داد: گفت‌وگوهای بینادینی ایران و اتریش علمی ترین و منطقی ترین گفت‌وگوها در طول تاریخ بوده است.

هایده رمضان رستم‌آبادی، رئیس گروه مسیحیت کاتولیک و یهودیت مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها مطالبی را پیرامون عنوان اصلی دور هشتم گفت‌وگوی دینی، تعداد مقالات و اندیشمندان شرکت کننده از سوی دو طرف و زمان برگزاری این اجلاس بیان کرد.

در پایان این نشست مقرر شد؛ در دور هشتم گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش پیش از پرداختن به موضوع اصلی این دوره از گفت‌وگوها، بررسی موضوعات 28 سال گفت‌وگوی دینی بین دو کشور انجام پذیرد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved