نشست تخصصی زنان و خانواده در اسپانیا برگزار شد
نشست تخصصی زنان و خانواده به همراه جلسه معرفی کتاب «بانوان بهشتی» به همت رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا ۱۷ مهر در مرکز فرهنگی Espacio Ronda مادرید برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به نقل از ایکنا و بنابر گزارش ارسالی از رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا، در این نشست ۲ تن از اندیشمندان زن اسپانیایی و ۲ تن از استادان زن ایرانی به سخنرانی پرداختند.
باربارا روئیز، استاد دانشگاه آلیکانته و رئیس مؤسسه حلال اسپانیا درباره وضعیت زنان مسلمان در اروپا و اسپانیا سخنرانی کرد. او در سخنرانی گفت: در اروپا و اسپانیا اسلامهراسی به شدت ترویج میشود لذا زنان مسلمان شده اروپایی و اسپانیایی نقش مهمی در تصحیح این نگرش و ارائه تصویر واقعی اسلام دارند.
وی افزود: اهمیت زنان مسلمان شده علاوه بر نقش خودشان، به این است که با دوستان فرزندانشان به مراکز اسلامی مانند مساجد میروند و بدون تعصب اسلام را به آنها معرفی میکنند و اینکه مسجد مانند کلیسا و ... جای عبادت است و در آن از خشونت خبری نیست.
استاد دانشگاه آلیکانته گفت: مسلمان شدهها باید پیام اسلام را به غیر مسلمانان برسانند تا با آزادی عقیده با اسلام واقعی آشنا شوند.
خانم ایسابل والرو، تحلیلگر و فعال فرهنگی و رسانهای به موضوع جایگاه زن و خانواده در اسپانیا پرداخت و گفت: مسئله زنان مسئله کل جهان است فقط مسئله دنیای اسلام نیست. در اسپانیا همیشه یک ساختار سنتی برای حضور زن در جامعه وجود داشته و زن در محیط کار محدودیت داشته و کارش در خانه بوده است(خانهدار) تا دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی زن وارد بازار کار میشود و حضور پررنگ پیدا میکند که از اینجا مشکلاتش یعنی ناسازگاری کار و خانواده پیدا میشود.
ابراهیمی، مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس مرکز امور زنان و خانواده سازمان نیز بهصورت مجازی ویدئویی پخش شد و مترجم خلاصه آن را به اسپانیایی ترجمه کرد.
وی در این ویدئو به موضوع جایگاه زن و خانواده در نگاه مقام معظم رهبری پرداخت و تصریح کرد: از نظر مقام معظم رهبری زنان در سه عرصه شخصی، خانوادگی و اجتماعی میتوانند فعال باشند و زن بودن یک امتیاز است و شبیه دانستن زن و مرد مورد نکوهش است همانگونه که تشبه مرد به زن مورد نکوهش است. همچنین زنان در خانواده گلهای خانهاند.
فاطمه آخوندی نیز در این جلسه درباره وضعیت زنان در آموزش عالی ایران سخنرانی و تصریح کرد: نسبت دانشجویان دختر از ۳۰% کل دانشجویان در قبل از انقلاب اسلامی (سال ۱۳۵۷) به بیش از %۶۰ در سال ۱۴۰۳ رسیده و نسبت معکوس شده است.
وی افزود: هیئت علمیهای زن در قبل از انقلاب ۱۴% کل هیئت علمیهای کشور را تشکیل میدادند و الان %۳۸ هیئت علمیهای کشور از خانمها هستند. همچنین زنان در عرصههای رقابت علمی بسیار خوب ظاهر شدهاند به حدی که حدود ۴۰۰ نفر از ۲۵۰۰ نفر دانشمند ایرانی معاصر از خانمها هستند.
آقای زبیب، سفیر محترم ایران در اسپانیا نیز ضمن خوشامدگویی و سپاس از رایزنی فرهنگی ایران برای تشکیل چنین جلسهای طی سخنانی گفت: زنان نامدار شیعه مانند حضرت زینب(س)، بسان ائمه(ع) در روشنگری و ادامه راه امام حسین(ع) فعال بودند به حدی که اگر خطبههای ایشان و راهبری ایشان نبود نهضت امام حسین(ع) ناتمام میماند.
وی افزود: در جمهوری اسلامی زنان در تمام سطوح کارشناسی و مدیریتی فعال هستند. برای نمونه در وزارت امور خارجه و سفارتخانههای ایران در جهان هم دیپلماتهای زن و هم سفرای زن هستند و جمهوری اسلامی ایران نوع نگاه جدید و مترقی نسبت به زن ارائه داده است.
در ادامه طاهره قاسمی، خلاصهای از کتاب Las damas del Paraiso را قرائت کرد و در پایان این کتاب به حضار هدیه داده شد.
معرفی کتاب Las damas del paraiso
این کتاب با عنوان زنان بهشتی در موضوع زن و خانواده از منظر مقام معظم رهبری، ترجمه کارتا گلزار و ویرایش خانم میریم الفردوس چاوز نونییز است و به موضوعات زیر میپردازد:
- حقوق و مسئولیتهای فردی زنان
- نقش زن در خانواده، حقوق و مسئولیتهای اجتماعی زنان
- زن و مدیریت قدرت
- زن و حق استفاده از حجاب اسلامی
- فاطمه(س): الگوی زن مسلمان در انقلاب اسلامی
- وضعیت زنان در دوران پهلوی
- نقش زن در انقلاب اسلامی
- وظایف حکومت در قبال زنان
- موفقیت انقلاب اسلامی در ترویج و ارتقاء کرامت
- شخصیت زنان و آسیبها و تهدیدها علیه ایشان
این کتاب در انتشارات Mandala مادرید و با مشارکت بنیاد فانوس و رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا در تیراژ ۵۰۰ نسخه، قطع خشتی و در ۲۴۶ صفحه به چاپ رسیده است.
چاپ اول این کتاب در اسپانیا در سال ۲۰۲۴ منتشر شده است.