• 1403/10/23 - 22:13
  • 140
  • زمان مطالعه : 20 دقیقه

نخستین نشست خبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد

نخستین نشست خبری سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب رسانه، امروز یکشنبه (۲۳ دی‌ماه) برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست خبری، گفت: بسیار خوشحالم که در بین دو میلاد پر‌برکت در خدمت اصحاب رسانه هستم، رسانه نگاه بینا و رصدگر دارد و باید خوشحال باشیم چنین ظرفیتی وجود دارد.
وی افزود: به عنوان کسی که از جنس رسانه بوده و هستم این حس مثبت را از رسانه دریافت می‌کنم که به عنوان رکن چهارم نظام دولت ملت جدید اگر به وظایفش عمل کند حتما مسیر بهتری برای توسعه، عدالت و رفاه اجتماعی پدید می‌آید و بخشی از نقص حکمرانی به عدم مناسبات درست حکمرانی و رسانه برمی‌گردد.
می‌خواهم از پیشنهادات و نقدهای ناصحانه بهره ببرم
صالحی با بیان اینکه می‌خواهم از پیشنهادات و نقدهای ناصحانه بهره ببرم، تصریح‌کرد: در مورد میزان اجرایی شدن برنامه‌های چهارگانه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی قصد دارم گزارشی ارائه دهم؛ در زمینه مردمی‌سازی فرهنگ و عدالت فرهنگی باید درنظر داشته باشیم حوزه فرهنگ حوزه مردم است و مردم باید در آن به شکل متعادل و عادلانه حضور داشته باشند کارهایی در این حوزه انجام شده است که بخشی از آن بر چشم‌انداز هایی که از قبل داشتیم مبتنی است و بخشی هم اصلاح شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اصلاح بنیادی و فرآیندی مجوزها نیز در دستور کار قرار گرفت. در مسیر اجرای مقررات باید به تسهیل‌گری فکر کرد؛ این مسیر را مجددا شروع کرده‌ایم و امیدوار هستیم تا پایان سال شرایط در مورد مجوزها وضعیت بسیار بسیار بهتری باشد.
وی در مورد شفافیت افزود: یکی از اقدامات ما در دولت دوازدهم که به عدالت کمک جدی می‌کرد موضوع شفافیت بود، به این معنا که مردم تصویر درستی از خدمات داشته باشد مجددا در این دوره کمیته شفاف‌سازی راه افتاده است و ۲۰۰ سند در آن بارگذاری شده است. به نظر می‌رسد اگر بتوانیم در پشت دیوار شیشه‌ای قرار بگیریم ایمن‌تر هستیم؛ شیشه‌ها ایمن‌تر از دیوارها هستند.
صالحی با بیان اینکه طرح مدیریت موسسات جمعی را آغاز کرده‌ایم تصریح‌کرد: افراد به این دلیل که مسیر را نمی‌دانند به سختی می‌توانند احقاق حق‌ کنند این طرح در حال پی‌گیری است تا موسسات برای شکایت‌ یا احقاق حقوق اصحاب فرهنگ و هنر واسطه شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد عدالت گفت: سه سطح عدالت قومیتی_مذهبی، جنسیتی و جغرافیایی اهمیت دارد و باید به آنها پرداخت، که اقدامات در این زمینه می‌تواند نمادین یا حقیقی باشد؛ دیدار آقای رئیس جمهور با جمعی از رهبران دینی در شب سال نوی میلادی نیز در همین راستا صورت گرفت تا احساس عدالت در بین مجموعه اقشاری که در ایران زندگی می‌کنند ایجاد شود یا در موردی دیگر برای اولین بار در سیستان و بلوچستان مدیرکل بلوچ و اهل سنت داشتیم.
وی در مورد دبیرخانه سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات افزود: معتقد هستیم این سامانه قانون بسیار مهمی در حوزه مردمی‌سازی و عدالت‌فرهنگی است اینکه هر فردی حق داشته باشد به‌ اطلاعات غیرمحرمانه دسترسی یابد اهمیت دارد، دبیرخانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات دوباره به شکل جدی‌تری در ادامه مسیر دولت دوازدهم حرکت خواهد کرد.
صالحی با اشاره به اقتصاد فرهنگ تصریح‌کرد: سه هزار و پانصد و دو میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ تخصیص داده شد که کمک کننده اقتصاد فرهنگ است و در حوزه اشتغالات خرد می‌تواند کمک کند؛ شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نیز به شکل جدی‌تری مورد توجه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طرحی در دولت دوازدهم وجود داشت مبنی بر گذرهای فرهنگ و هنر که با نگاه اقتصاد فرهنگ و هنر شکل گرفته بود تا در شهرها پایگاه و منطقه‌های فرهنگ و هنر با نگاه فرهنگی اقتصادی داشته باشیم.

وی افزود: در موضوع فن‌آوری‌های نوین ۲۱ طرح پیشنهادی برای استفاده از هوش مصنوعی در فرهنگ، هنر و رسانه تهیه شده است، سند توسعه نظام محتوا و خدمات محتوا در فضای مجازی توسط وزارت فرهنگ فراهم شده و در حال ارائه به شورای عالی فضای مجازی است و دولت الکترونیک هم به طور جدی در حال تداوم است.

صالحی  در مورد هویت اسلامی ایرانی تصریح‌ کرد: فرهنگ با هویت نسبت دارد و هویت ما دو بخشی است؛ مانند سکه‌ای دو رو که از هویت ایرانی و اسلامی تشکیل شده است و یک سکه با دو روی خود معنا می‌یابد، اینکه در عملکرد فرهنگی، رسانه‌ای و هنری بتوانیم از این سکه دورو صیانت کنیم اهمیت دارد در این حوزه کارهای مهمی انجام شده است و نقشه فرهنگی استان ها در ۲۰ استان فراهم شده است و این نقشه فرهنگی که مبتنی بر هویت ایرانی اسلامی است را  به جد دنبال می‌کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره طرح ساخت پایتخت فرهنگی و هنری در پایتخت توضیح داد: طرحی در دولت قبل مطرح بود و زمینی در نظر گرفته شده بود. اما این طرح منابع اعتباری قابل‌ توجهی را نیاز دارد، تأمین این مقدار بودجه در همان زمان نیز محل تردید بود. البته پرونده ادامه دارد و دوستان در حال بررسی هستند.
صالحی افزود: پروژه‌های نیمه‌تمام همیشه معضل هستند، اگر طرحی بخواهد انجام شود نباید به گونه‌ای باشد که شروع شود ولی بعد از آن رها شود. در همان زمان هم در مورد منابع مورد نیاز تردید وجود داشت که هنوز نیز رفع نشده است.

در ادامه این نشست خبری، صالحی در پاسخ به پرسشی درباره قانون عفاف و حجاب بیان کرد: قانون عفاف و حجاب با تاخیر زمانی در ابلاغ (به دلیل تصویب یکی از مراجع ذی صلاح) مواجه شد یکی‌ از راهکارها ارائه لایحه جایگزین توسط دولت است؛ معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری مسیر جایگزین را پیش خواهد برد شورای فرهنگ عمومی در حدود مصوبات قبلی عمل می‌کند تا مسیر جدید مشخص شود تا در نهایت معلوم گردد به قانون عفاف و حجاب عمل شود یا به لایحه‌‌ای جدید یا مسیری دیگر.

وی همچنین درباره وضعیت اجرای برخی طرح‌های دوره قبلی که خبرنگاری آن را طرح‌های حاشیه‌ای عنوان کرده بود، گفت: درست است که در شرایط ویژه‌ای آمدم ولی اینطور نبود که کار با تاخیر همراه شود چراکه با وزارت فرهنگ آشنا بودم و این آشنایی قبلی کمک می‌کرد تا بتوانم سریع‌تر و متفاوت‌تر عمل کنم.‌وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به دلایلی مانند شهادت آیت‌الله رئیسی و انتخابات ریاست‌جمهوری، وزارت فرهنگ در شرایط نیمه‌مستقر بود که البته طبیعی هم بود؛ در این چند ماه جشنواره‌های متعدد و متنوعی در حوزه‌های فرهنگ و هنر برگزار شد، این رویدادها بی‌نقص نبودند اما با توجه به دوره‌ای که پشت سر گذاشتیم معاونت‌ها تلاش کردند این رویدادها قابل دفاع باشند. در واقع تلاش کردیم افق‌ها و برنامه‌های جدید را تعریف و بارگذاری کنیم و از برخی برنامه‌های غیرقابل ادامه فاصله بگیریم و این امر نیازمند تثبیت است. همیشه می‌شود پس زد ولی نباید عجله کرد، باید در صورتی که جایگزینی داریم این طرح‌ها را پس بزنیم. وقتی به نتیجه مطلوب برسیم اصلاحات انجام خواهد شد‌.

صالحی درباره موضوع ممیزی کتاب‌ها هم گفت: نویسنده‌ای سالها برای خلق یک اثر وقت می‌گذارد و من نیز با شما در این رابطه هم نظر هستم. بحث ممیزی یک امر انسانی است برهمین اساس یک اثر را نمی‌توان به چند نفر داد و برداشت یکسان از آن دریافت کرد و این میان اختلاف سلیقه وجود دارد.

وی افزود: دو سازوکار مهم در این رابطه وجود دارد؛ اول این که از طریق کاربرگ‌ها مباحث مطرح در قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی از سلیقه‌ها بکاهیم. نکته دوم نیز در همین چند ماه شروع شده است و آن ایجاد باب گفت‌وگو میان مولف و بررسی کنندگان است تا با هم صحبت کنند، به نتیجه مطلوب برسند و این گفت‌وگوها را به رسمیت بشناسیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آمر و مرشد نیستیم بلکه کارگزار مردم هستیم و باید به این امر توجه کنیم؛ این دو سازوکار تا حدودی جواب می‌دهد.

وی با بیان اینکه علاوه بر آن حق الناس فقط پول نیست، نویسنده چند سال زحمت کشیده است و با ضبط آن اثر باید جواب درستی به آن داده شود، افزود: اقدامات ما کافی نیست و قانون بررسی کتاب متعلق به زمان گذشته است که متغیرهای مختلفی مانند امروز نداشتیم. جهان پیرامون ما متفاوت شده است ما مقهور این تغییرات نیستیم اما باید متوجه آن باشیم اگر بخواهیم مشابه دوره‌های قبل عمل کنیم ابزارهایی که گمان می‌کردیم موثر هستند کند شده و به ضد خود تبدیل می‌شوند، لذا این قانون‌ها باید اصلاح شوند.

صالحی با اشاره به چالش‌های حوزه فرهنگ تصریح کرد: چالش عمده در کل حاکمیت، چالش سرمایه اجتماعی و کاهش اعتماد مردم به حکمرانان است. روشن است که این امر در حوزه فرهنگ و هنر شتاب بیشتری پیدا کرد، عوامل مختلفی باعث گسست در سرمایه اجتماعی فرهنگی هنر نسبت به نظام حکمرانی شده که قالب‌های مختلف دارد از قهر و فاصله تا نفرت و اعتراض را شامل می‌شود. این واقعیت اجتماعی خود ماست که باید آن را بفهمیم و با برداشت درست با آن مواجه شویم. کل جامعه دچار اغتشاشات ذهنی و معرفتی است ولی در اصحاب فرهنگ و هنر مضاعف است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مهم‌ترین مسئله این است، اگر اعتماد ذی‌نفعان را نداشته باشید هیچ کاری درست اتفاق نمی‌افتد و موجب می‌شود کاری را که شروع می‌کنیم، از همان ابتدا براساس دیوار بی‌اعتمادی فرو بریزد. برای حل این مساله تلاش کردیم و کار سختی است، زیرا اعتماد یک شبکه است و تلاش بنده این بوده است تا بتوانیم اصحاب فرهنگ و هنر را با فضای ایران موقعیت و شرایط ایران گردهم بیاوریم. جامعه ما قابل اعتماد و قابل احترام است و باید آن را متوجه کنیم و اعتماد از دست رفته را برگردانیم.

وی در ادامه به مسکن خبرنگاران اشاره و اظهار کرد: من هم در حد گزارش‌هایی که ارائه شده، از موضوع خبر دارم و جریان مسکن و گزارش‌های موجود، گزارش‌های خوبی نیست و مسکن در بخش‌های مختلف شرایط مناسبی ندارد و باید از معاونت مطبوعاتی پیگیری انجام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره قیمت کاغذ و کتاب نیز تصریح کرد: در سال‌های پیش با توجه به ثبات نسبی قیمت کاغذ و یارانه‌های بودجه‌ای که از حالت ارزی در خدمت کتاب قرار می‌گرفت و مدیریتی به طور نسبی در مورد قیمت کاغذ حاکم بود اما در سال‌های اخیر این موضوع نبوده است؛ حوزه ارز در نوسانات قیمت کتاب موثر است و نامه‌ای به آقای عارف در مورد قیمت کاغذ داشتیم تا ببینیم با شرایطی که در کشور در حوزه نوسانات قیمت ارز حاکم است، چطور می‌توان پیش رفت. در هرصورت قیمت کاغذ این خطر را جدی می‌کند که کتاب به شکل کالای لوکس درآمده است.
موسیقی و موضع مهم وزیر فرهنگ دولت چهاردهم

وزیر فرهنگ در پاسخ به سوالی درباره به رسمیت شناختن موسیقی رپ، موسیقی خیابانی و با اشاره به بازگشت هنرمندان خارج از کشور گفت: این مقدار علاقه به موسیقی کره‌ای در سال‌های گذشته خیلی معنادار است.  این بازخواست باید از خودمان وجود داشته باشد که چه کردیم که مذاق نسل جدید اینطور شده است؟ به اعتقاد من، مسئله اصلی این است که وقتی جریان موسیقی‌ تنگ شد، به اینجا می‌رسیم. یک قدم به جلو در سند موسیقی مصوب شورای هنر و شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده و موسیقی سنددار در فضای رسمی کشور شده است و پاره ای از ارجاعات به شکل درستی در این سند آمده که مطلوب است. گفتگوهای مشترکی داشتیم و نشان می دهد که این مخاطرات جلب توجه جدید کرده است و بحث هایی را پدید آورده که یک قدم به جلو و امیدوارکننده است. مبتنی بر سند موسیقی که پایه است، اصلاحاتی انجام شده و در مراحل بعدی کار را پیش می بریم تا به حل آنها برسیم.

وی همچنین درباره وضعیت بودجه وزارت ارشاد نیز گفت: دوستان ما در رسانه این موضوع را دنبال کنند، این موضوع بخشی از کار شماست. اینکه ادعای بودجه ۲۰ برابر یا ۸ برابر یا هر میزان دیگر باشد صرفا منطقی نیست، قانون بودجه مشخص و علنی است. بروید بودجه پنج سال گذشته را موضوع گزارش قرار بدهید تا بفهمیم بودجه چقدر رشد پیدا کرده است. آنچه در بودجه ۱۴۰۳ قابل مشاهده است این است که بودجه ۱۷ درصد رشد داشته است اما حقوق و دستمزد و پشتیبانی ۳۰ و ۴۰ درصد افزایش داشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از طرف دیگر اینکه چقدر بودجه تخصیص داده شده هم بحث دیگری است. تاکنون ۵۷ درصد بودجه تخصیص داده شد. تأکید بر بند ب تبصره ۱۳ که پول به وزارتخانه می‌ریزد، همان یک درصد شرکت‌ها است و صحبت‌های ابتدایی ۳۶ همت بود که بعد گفتند نمی‌شود. در این ۱۰ ماه، ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به ما دادند! واقعیت بودجه این است؛ بودجه را نگاه کنید و بررسی کنید که تا چه حد صحت دارد. امسال ۱۷ درصد رشد داشته و کمک به مطبوعات و نشر هم ۲۰ درصد بوده است.

صالحی در پاسخ به سوالی درباره بروز برخی حواشی در بدنه وزارت فرهنگ تصریح کرد: برداشت من این است که وزارت فرهنگ و هنر باید قانون را رعایت کند. قانون مثل آداب اجتماعی در عرف است و اگر فرو بریزد مناسبات اجتماعی دچار مشکل می‌شود.‌ در نظام‌نامه ذهنی من اشکالی ندارد که هر کسی در چارچوب خود کار کند اما وقتی در چارچوب دولت و قانون هستیم باید قانون را رعایت کنیم. لذا همه تکالیف وزارت ارشاد در بحث‌های سبک پوشش و مقررات لازم الاجرا الزامی است، البته نمی‌خواهم وارد مصادیق شوم ولی مواردی بوده که برخورد شده اما علنی نشده است.

وی درباره بهبود رابطه با عربستان و مصر استفاده از ظرفیت‌های لازم تصریح کرد: ارتباطاتی به تناسب حج و سیاست خارجی داریم ولی ضلع سوم حتما می‌تواند فرهنگ باشد. همچنین با مصر ارتباط‌های خوبی شروع شده ولی فعلا در حوزه سیاسی است. به نظر می‌رسد چشم‌انداز رابطه با مصر هم گام به گام بهبود پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا لیست سیاه از هنرمندان برای ممنوع الکاری وجود دارد یا خیر، گفت: اگر بخواهیم غیر صادقانه صحبت نکنیم، اجمالا بله افرادی هستند. اما بهتر است ما به اثر نگاه کنیم نه مولف. با این حال این تبلیغاتی که اینقدر زیاد است که می‌گوید هنرمند و اهل قلم ممنوع الکار زیاد داریم، خیر، اینطور نیست. تعداشان بسیار بسیار کم است ولی همین هم نباید باشد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره واگذاری پلتفرم‌ها به صدا و سیما گفت: این بحث در دولت سیزدهم به توافقی رسید ولی درک روشنی ندارم از این که چقدر این تصمیم درست است که یک شبکه متصل را جدا کنیم چون به نظرم این شبکه پیوسته است. من این فهم را ندارم که چطور یک بخش مثل سینما در یک جا باشد و بخش دیگر آن در جایی دیگر. ما باید تابع قانون باشیم ولی از نظر من اشکالی به این موضوع وارد است و در کوتاه مدت راه حلی برای آن نمی‌بینم.

وزیر فرهنگ و ارشاد با اشاره به هم‌افزایی وزارت فرهنگ و خروجی آن برای فعالان نشر تصریح کرد: جلساتی در این زمینه داشتیم. در دوره‌های مختلف حوزه اقتصادی و شورای اقتصادی کار اصلی را انجام می‌دادند و اگر بتوانیم اجتماعی را هم در کنار آنها قرار دهیم تجربه موفقی خواهد بود. همیشه بحث‌های اقتصادی و وزارت‌خانه‌های اقتصادی مسائلشان پیش بوده است و رئیس جمهور جلسات متعددی داشته است شرایط کشور نیز خیلی اوقات این امر را در اولویت قرار داده و مسائل اجتماعی و فرهنگی در درجه‌های بعدی قرار گرفته اند در حالیکه حوزه‌های زیرساخت توسعه هستند.

صالحی همچنین درباره سند راهبردی فضای مجازی تصریح کرد: یک سند مشخص شده است و چهار سند دیگر آماده ارسال است و به طور جدی دنبال می‌شوند و در اسرع وقت این سندهای آماده شده تحویل داده خواهد شد.

وی درباره رفع ممنوع الکاری هنرمندان و اقدامات وزارت فرهنگ در این حوزه گفت: اتفاقاتی در این حوزه رخ داده و در مجموعه‌هایی تصمیم بر پاره‌ای از ممنوعیت‌ها گرفته شده بود. تا اینجا بخش قابل توجهی مشکلشان حل شده است و مصداق نمی آورم تا مسیر با مشکلات بیشتری همراه نشود.

صالحی ادامه داد: با تفاهم خوبی که با حوزه های امنیتی و قضایی داشتیم، کسانی که محکومیت قضایی نداشتند شامل این امر بودند و مشکل بخشی از این عزیزان که در این مجموعه بودند حل شد. امیدواریم مشکل سایر دوستان نیز حل شود چرا که جریان وفاق اجتماعی که زیرساخت وفاق ملی است دارای علامت هایی است که باید این بی اعتمادی ها را کاهش دهیم. وقتی از بی اعتمادی جامعه نسبت به حکمرانی صحبت می کنیم مردم ایران و آینده خود را دوست دارند و هرچقدر چسبندگی دولت و ملت را بیشتر کنیم به این آینده کمک کردیم. اصحاب فرهنگ و هنر نیز بخشی از این چسبندگی هستند و تلاش می کنیم این اتفاق  رخ دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فیلم‌هایی که در جشنواره فیلم فجر انتخاب نشدند، گفت: اگر فیلمی پروانه نمایش نگرفته و عرضه خارجی داشته، از دور جشنواره فیلم فجر خارج شده است. این مساله مبنای آیین‌نامه‌ای دارد. عدم حضور براساس ممیزی محتوایی نبوده است و صرفا آیین نامه جشنواره فیلم فجر مطرح است.

وی در مورد سینمای ایران تصریح کرد: سینمای ایران ویترینی است که اگر با یک ژانر تعریف شود در بهترین حالت هم اگر باشد اتفاقی است که به افول سینمای ایران می انجامد. نباید به این مفتخر باشیم که فروش بالا رفته است در حالی که ژانرهای دیگر را از دست داده‌ایم. در دوره جدید نگاه به تنوع بخشی در حوزه محصولات سینمایی است. سینمای کمدی هم اگر درست ساخته شود، سینمای محترمی است.

صالحی افزود: امسال در مجموع در ۳۳ فیلم تعداد آثار اجتماعی و خانوادگی قابل توجه است. در این چند ماه، مسیر انواع دیگر سینما قابل توجه قرار گرفته است. فکر میکنم میتواند مسیر ما همین باشد که سینمایی از سبک های مختلف و متنوع را در معرض و مقصد خود قرار دهیم. با اطلاعاتی که در چند ماه جدید پیدا کردم خیلی ها دغدغه پیدا کرده اند و مسیرهای دیگر نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی در بخش دیگر این گفتگو، در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت ایجاد اصناف قدرتمند در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه بیان کرد: یکی از مشکلات حوزه فرهنگ و هنر و رسانه این است که اتحادیه‌های صنفی قدرتمند نداریم. تلاشهایی در دولت دوازدهم انجام دادیم تا در پی آن امکان تشکیل تشکل‌ها و اتحادیه‌های صنفی فراگیر پدید بیاید. ۳۰-۴۰ اتحادیه فراگیر شروع به کار کردند. اما در دولت قبل با یک مصوبه جلوی این مسیر گرفته شد.

صالحی تاکید کرد: صنف‌های مقتدر فراگیر باید شکل بگیرد. در حال تلاش برای حل مسائل حقوقی هستیم. اگر صنوف و تشکل‌های فراگیر شکل بگیرد و دولت تصدی خودش را در حوزه‌هایی واگذار کند، مسیر پایدار اتفاق می‌افتد. برخی مسئولیت‌ها قابل تفویض هستند و حاکمیتی نیستند. هیچ قانونی نگفته حتما وزارت فرهنگ باید جشنواره و نمایشگاه برگزار کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برخی مسائل مطرح شده درباره معاونت هنری در ماه‌های اخیر گفت: تلاش می کنیم حاشیه نسازیم و حاشیه‌سازی هم نکنیم. گاهی اوقات اتفاقاتی رخ می دهد که در مدار حاشیه پیش می رود. من اول به خودم این توصیه را دارم چرا که کار برای متن بسیار است و نباید گرفتار حاشیه باشیم.

در فاز بعدی باید جلوی حاشیه سازی را بگیریم چرا که حاشیه سازی رسانه ای به اندازه حاشیه سازی مدیریتی مضر است و فضا را به سمتی می برد که پایان ناپذیر است. باید دو طرف مواظبت کنند که حاشیه نسازیم و نپرورانیم.

صالحی در پاسخ به سوالی درباره ممیزی کتاب و تاکید یک خبرنگار برای لزوم برداشتن آن و همچنین نهادهای موازی و بالادستی گفت: تلاش ما در دوره قبل و امروز این است که با گفت‌وگوهایی که داریم اقناع کنیم. اگر نکته ای از این نهادها مطرح می شود باب گفتگو باز است و اثربخش هم هستند. بخش دیگر به زیست بوم مشترک میان نهادها بر می گردد. چرا که پاره ای از مسائل شبه مسئله هستند و باید به توافق برسیم تا حل شوند. در مواردی که به نتیجه نرسیم هرکسی در حوزه شرح وظایف خود عاملیت دارد. اگر بحث خاص باشد و خارج از فهم وزارت فرهنگ که ممکن است پنهان باشد و ما ندانیم آن نهاد تصمیم گیرنده است اما در جاهایی که به ما مرتبط است این انتظار را داریم تا به ما اعتماد کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره دیپلماسی فرهنگی گفت: در دیپلماسی فرهنگی همسایگان بحث جدی هستند و ایران فرهنگی زمینه های بیشتری دارد. سفرهایی که رئیس جمهور دولت سیزدهم و جناب پزشکیان به کشورهای منطقه داشتند شرایط خوبی را برای اقدامات آینده ایجاد کرده است.
صالحی درباره جشنواره فیلم فجر و ارتقا کیفیت آن پاسخ داد: امسال اتفاقاتی رقم خورد از جمله تجلی اراده ملی در بوموسی که هم معنایی بر تاکید تمامیت ارضی است و هم فرصتی برای استانها در این راستا است. برخی اتفاقات نیز در جشنواره افتاده که رویکرد تازه ای نیست اما فضای تازه ای در جشنواره فیلم فجر است. دبیر جشنواره به عنوان یک سینماگر فرصتی برای بازگشت اهالی سینما ایجاد خواهد کرد.
کانون مساجد موضوع دیگری بود که مورد سوال خبرنگاران قرار گرفت و صالحی در پاسخ گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرصتی برای کانون‌ها می‌سازد تا از این بستر استفاده حداکثری داشته باشند. مکرر درباره این مسائل صحبت شده تا فضای مساجد را با هنر و رسانه نزدیک کنیم. راهکارهایی در نظر گرفته شده که در آینده خواهید دید.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.