• 1403/10/08 - 10:07
  • 111
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سنگالی‌ها نقش فرهنگی و دینی زن در خانواده و جامعه را تبیین کردند

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سنگال، با مشارکت جمعیت زنان فاطمه الزهرا(س) و مجلس العلماء اهل البیت(ع) داکار، نشستی با عنوان «نقش فرهنگی و دینی زن در خانواده و جامعه» را برگزار کرد.

در این نشست، برخی از شخصیت‌های فرهنگی و مذهبی زنان مناطق داکار مانند خانم «اوا سک» رئیس جمعیت زنان جاپالانته و خانم «مبوگه جینگ» رئیس «شورای آفریقایی صلح» و سایر شخصیت‌های زنان از منطقه کائولاک و طوبی و تیواوان و امامان و شیوخ و علمای مناطق و طلاب دختر و پسر و فراگیران حوزه علمیه و دانشجویان دختر دانشگاه المصطفی و تعدادی از بانوان ایرانی حضور داشتند.

حسن عسگری سفیر کشورمان به موضوع جایگاه زن در اسلام با تأکید بر سیره و شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخت و اشاره کرد: زن به عنوان مدیر خانه و در جایگاه مادر که بیشترین حضور را در خانه دارد، می‌تواند بالاترین نقش و تأثیرگذاری را در جامعه نیز ایفا کند، لذا پیشرفت جامعه در گرو سلامت خانواده‌ها و سلامت خانواده‌ها وابسته به سلامت بانوان است.

وی افزود: سبک زندگی حضرت زهرا(س) الگوی بسیار مناسبی برای زنان مسلمان امروزی هم از بعد همسرداری، تربیت فرزند، رفتار و کردار، حلم و بردباری، کمک به دیگران و خطابه های آموزنده (خطبه فدک) است.

«شیخ محمد نیانگ» دبیرکل اجرایی «مجلس العلمای اهل البیت(ع) داکار» به موضوع اهمیت مقام زن در خانواده و جامعه اشاره کرد و از وظایف اصلی زنان را شناخت کافی از شخصیت والا و برجسته آن حضرت بیان داشت تا طبق آموزه‌های مکتب اهل البیت(ع) بتوان به نقش آفرینی در محیط خانواده و اجتماع پرداخت.

علیرضا وزین رایزن فرهنگی کشورمان نیز اظهار کرد: زنان یکی از تأثیرگذارترین عوامل در تربیت و سلامت روانی، روحی و جسمی فرزند، همسر و جامعه هستند. اهمیتی که به موضوع زن داده می‌شود، ریشه در اهمیت نهاد خانواده دارد، زیرا خانواده به عنوان نهادی مقدس، شالوده جامعه بشری را تشکیل می‌دهد.

وی ابراز کرد: از جمله مهم‌ترین، سازنده‌ترین و ارزشمندترین نقش‌هایی که زن در خانواده می‌تواند ایفا کند، نقش مادری و همسری است که در آموزه‌های دینی بسیار ارزشمند است، بنابراین ضروری است که زنان از موقعیت خود و نقش‌هایی که می‌توانند در روابط خانوادگی ایفا کنند، آگاه باشند تا بتوانند برای سازماندهی و تأثیرگذاری بر روابط خانوادگی و خانوادگی به طور مؤثر و سازنده عمل کنند.

وزین تأکید داشت: علاوه بر این، زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه، به شرط رعایت جایگاه و منزلت خود، می‌توانند در عرصه‌های مختلف اجتماعی نقش بسزایی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: از مهمترین عوامل تحکیم خانواده می‌توان به ایمان به خدا، مدیریت اقتصادی خانواده، گذشت، دوری از کینه توزی، رفع سوء ظن، احترام متقابل و مشورت اشاره کرد. مشارکت اجتماعی زنان باید به موازات یک زندگی خانوادگی سالم و سازنده و در عین حال سازگاری با شرایط جسمی، جسمی و روانی زنان و پرهیز از بینش تبعیض آمیز یا ابزاری از نقش آنها صورت گیرد.

همچنین خانم «سیده فاطیما با» محقق و  استاد زبان عربی  به ارائه مقاله خود با عنوان «نقش زن مسلمان در جامعه و دنیای امروز» پرداخت و مطرح کرد: زنان مسلمان در جامعه روز به به ارزش ها و تعلیمات حضرت زهرا(س) که برایمان به جا مانده به خوبی صیانت کرده و بدان عمل کنند. آنچه مسلم است تعهد و مساعدت به دیگران می تواند در راستای یک جامعه رو به رشد و توسعه نقش آفرینی کند.

وی افزود: در دنیای امروز که غرب همواره با ابزاری نمودن زن در جامعه سعی در مخدوش ساختن چهره زن و شخصیت وی دارد، باید طبق آموزه‌های اهل البیت(ع) در مسیر صحیح گام برداشت و در نقش آفرینی برای تربیت فرزندان و نیز فعالیت‌های اجتماعی، دینی و فرهنگی همواره با آمادگی مضاعف و بی وقفه برای تحقق اهداف اسلام و ارزش‌های دینی برنامه ریزی و تلاش کرد.

خانم «میمونا فای» رئیس جمعیت زنان فاطمه الزهرا(س) بر آموزه‌های قرآن، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) تأکید کرد و گفت: مهم ترین نقشی که اسلام بر عهده زن نهاده، در واقع نقش مادری همان تربیت فرزندان است که پرورش صحیح آنان بر اساس آموزه‌های اسلامی می‌تواند نسل آینده را از لحاظ آگاهی معرفتی، فرهنگی و دینی ارتقا دهد. این مدیریت فکری و فرهنگی و تربیتی  زنان در  اجتماع و در سلامت و تحکیم بنیان خانواده بسیار مؤثر است.

وی با اشاره به نگاه غرب به زن و خانواده گفت: دیدگاه اسلام و فرهنگ دینی نسبت به آموزه‌های غرب در خصوص زن متفاوت است؛ در غرب، فمنیست و تساوی زن و مرد مطرح است، درصورتی که شاهد گسست خانواده در غرب هستیم،  حال آنکه اسلام ارزش ویژه‌ای برای زن و خانواده قائل است.

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در سنگال، لوح تقدیر و یادبودی به زنان فعال جمعیت فاطمه الزهرا(س) حاضر در نشست اعطا شد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.