ایران با کرسیها و گروههای اسلامشناسی دانشگاههای پاکستان همکاری میکند
در آستانه برگزاری اجلاس رؤسای کرسیهای اسلامشناسی دانشگاههای مختلف جهان، مسوولان دانشگاهی پاکستان با مجید مشکی رایزن فرهنگی کشورمان دیدار کردند.
محی الدین هاشمی رئیس دانشکده مطالعات اسلامی دانشگاه علامه اقبال لاهوری از آمادگی این دانشگاه برای همکاری با مراکز و مؤسسات علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه مطالعات قرآنی و علوم اسلامی خبر داد و آمادگی خود را برای همکاری بیش از پیش با رایزنی فرهنگی اعلام کرد .
ضیا الحق رئیس مؤسسه تحقیقات و مطالعات اسلامی دانشگاه بینالملل اسلامی و خانم پاکیزه شهزادی رئیس دپارتمان مطالعات اسلامی دانشگاه فاطمه جناح راولپندی نیز از اینکه فرصتی در اختیار آنان قرار داده شده تا روند فعالیتهای علمی جمهوری اسلامی ایران را در حوزه مطالعات و علوم اسلامی از نزدیک مشاهده کنند، ابراز خرسندی کرده و آمادگی دانشگاههای خود را جهت همکاری بیشتر با رایزنی فرهنگی اعلام داشتند .
در ادامه، رایزن فرهنگی کشورمان ابراز امیدواری کرد کنفرانس رؤسای کرسیهای اسلام شناسی در تعمیق مطالعات اسلامی در سطح منطقه و جهان موثر واقع شود.
مجید مشکی همچنین، این رویداد را نقطه شتابی در همکاریهای رایزنی با کرسیهای اسلام شناسی ارزیابی کرد.
شرکت ایران در نمایشگاه هنر و خوشنویسی «آرامش بی پایان» پاکستان
نمایشگاه هنر و خوشنویسی تحت عنوان «آرامش بی پایان» با مشارکت مؤسسه فرهنگی اکو و وزارت فرهنگ و میراث ملی پاکستان در شورای ملی هنرهای این کشور در شهر اسلامآباد گشایش یافت.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلامآباد در کنار سفارتخانههای کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در این رویداد فرهنگی حضور یافتند.
تابلوهای خوشنویسی از هنرمندان ایرانی، تصاویری از اماکن گردشگری، صنایع دستی ایران و همچنین آثاری از استاد فرشچیان از سوی رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان به نمایش گذاشته شد.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، اسد مجید خان دبیرکل سازمان اکو، سعد خان رئیس موسسه فرهنگی اکو، مجید مشکی رایزن فرهنگی ایران در اسلامآباد، سفرای کشورهای منطقه اکو و شخصیتهای برجسته هنری و فرهنگی پاکستان شرکت کردند.
این نمایشگاه برای آشنایی بیشتر اعضای اکو از ظرفیتهای فرهنگی و هنری یکدیگر به مدت یک هفته دایر خواهد بود و بستری برای همکاریها میان اعضا فراهم میکند تا از این فرصت جهت انعقاد چنین رویدادهایی در دیگر کشورهای اکو استفاده شود.
همچنین، جمعی از نمایندگان و مسئولان فرهنگی کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در سمیناری با عنوان «تقویت همبستگی فرهنگی: جشن گرفتن تنوع فرهنگی میان کشورهای عضو اکو» در اسلامآباد بر اهمیت کلیدی دیپلماسی فرهنگی در تقویت پیوندهای منطقهای و ایجاد همبستگی میان کشورهای عضو این سازمان بینالمللی تأکید کردند.
در این رویداد که از سوی مؤسسه فرهنگی اکو، وزارت میراث ملی و فرهنگ پاکستان و مؤسسه مطالعات صلح و دیپلماسی این کشور برگزار شد، سفیر قرقیزستان، سفیر آذربایجان، معاون سفیر ازبکستان و «مجید مشکی» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بر بهرهگیری از تنوع فرهنگی و فرهنگ غنی منطقه اکو بهعنوان ابزاری برای ایجاد تفاهم متقابل، یکپارچگی و توسعه پایدار تاکید داشتند.
مشکی با اشاره به اهمیت پیوندهای فرهنگی میان کشورهای عضو سازمان اکو اظهار داشت: این سازمان بر پایه تعاملات اقتصادی شکل گرفته است، اما همکاریهای فرهنگی در این منطقه تا بدان پایه قوی و مستحکم است که مؤسسه فرهنگی اکو به عنوان لازمه فعالیتهای اقتصادی اعضا تاسیس شد و هماکنون همپایه اکو در حال فعالیت است و بدون بسترسازی فرهنگی فعالیتهای اقتصادی ناتمام خواهند ماند.
وی با تأکید بر ریشههای تمدنی مشترک کشورهای عضو اکو عنوان کرد: این میراث شامل ارزشهایی همچون یکتاپرستی، صلح، حکمت و خدمت به بشریت است که نمونههای بارز این آن در آیین نوروز، هنر خوشنویسی، مینیاتور، تذهیب، شب یلدا، مراسم افطار و بازی چوگان مشاهده میشود که بسیاری از آنها در میراث ناملموس یونسکو ثبت شدهاند.
رایزن فرهنگی کشورمان به آثار ارزشمند ادبی و حکمی بزرگان منطقه همچون بوعلی سینا، فارابی، حافظ، سعدی، مولوی، رودکی، اقبال لاهوری و دیگر اندیشمندان اشاره و تاکید کرد که این میراث گرانبها در هنر، معماری و آیینهای کشورهای عضو اکو بازتاب یافته است.
وی پیشنهاد کرد که کشورهای عضو اکو با حفاظت از میراث فرهنگی، آموزش نسلهای آینده درباره دستاوردهای تمدنی و تقویت تبادلات فرهنگی و هنری از جمله برگزاری نمایشگاهها و تولیدات مشترک، پیوندهای فرهنگی را تعمیق بخشند.
فرحت آصف رئیس مؤسسه مطالعات صلح و دیپلماسی پاکستان با اشاره به نقش پاکستان بهعنوان یک پل ارتباطی در منطقه اکو بیان کرد که دیپلماسی فرهنگی میتواند کشورهای عضو را در راستای اهداف مشترک به هم نزدیکتر کند.
سعد خان رئیس مؤسسه فرهنگی اکو، حفظ میراث فرهنگی مشترک را گامی اساسی برای ایجاد حس همکاری و همبستگی میان کشورهای عضو دانست و خواستار سرمایهگذاری بیشتر در طرحهای فرهنگی شد.
رانا احسان افضل خان هماهنگکننده نخستوزیر پاکستان نیز در سخنانی در این کنفرانس، همبستگی فرهنگی را یکی از ارکان یکپارچگی پایدار منطقهای عنوان داشت و بر لزوم تقویت گفتوگو و همکاری میان کشورهای عضو برای حفظ و ترویج میراث فرهنگی مشترک تأکید کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی