• 1404/01/26 - 14:08
  • 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اندونزیایی‌ها ساعاتی در کنار یکدیگر با قرآن مأنوس شدند

مراسم «حلال به حلال» و مجلس «تدبر در قرآن با قرآن» با حضور گسترده شخصیت‌های دینی، فرهنگی و دانشگاهی در مسجد نور الیقین جاکارتا برگزار شد.

محور اصلی این مجلس، تدبر و تفسیر آیات نورانی قرآن کریم با تمرکز بر ارتباط انسان با خداوند و مسئولیت‌‌های اجتماعی پس از ماه رمضان بود.

شعار برنامه «قرآن بخوان، بیاندیش، عمل کن» الهام‌ بخش سخنرانان و حاضران در مراسم بود. در این مراسم معنوی، جمعی از علما و اساتید حضور یافتند که هر یک از زاویه‌ای خاص به تحلیل آموزه‌های قرآنی و تبیین فرهنگ رمضان پرداختند.

سخنران اصلی مراسم، سید حسین بن حامد العطاس بود که با نگاهی عمیق به سوره‌های مکی و مدنی، نقش تدبر در قرآن را در ارتقای فهم دینی و تقویت جامعه اسلامی تبیین کرد.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت وحدت امت اسلامی در برابر چالش‌های جهانی، خواستار همبستگی بیشتر مسلمانان با تکیه بر آموزه‌های قرآنی و روح برادری اسلامی شد.

مدیریت علمی جلسه بر عهده فوزان غزالی، از شاگردان برجسته و فعالان فرهنگی بود که با مدیریت دقیق و انتقال روان مطالب، بر غنای جلسه افزود.

محمدرضا ابراهیمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی نکاتی در خصوص سنت‌های قرآنی، اجتماعی و معنوی ماه مبارک رمضان در ایران بیان داشت.

وی با اشاره به فرهنگ حلال به حلال در جوامع جنوب شرق آسیا این سنت را بسیار نزدیک به سنت دید و بازدید نوروزی در ایران دانست و آن را از مصادیق بارز حفظ همبستگی اجتماعی و تقویت روحیه گذشت و بخشایش در میان مسلمانان معرفی کرد.

ابراهیمی ابراز کرد: سنت «حلال به حلال» در اندونزی که به‌ویژه پس از پایان ماه مبارک رمضان و در روزهای ابتدایی عید فطر برگزار می‌شود، سنتی دیرینه و فرهنگی است که مردم طی آن با حضور در خانه‌‌ها یا مراسم عمومی، از یکدیگر طلب بخشش می‌کنند، کدورت‌ها را کنار می‌گذارند و روابط اجتماعی خود را تقویت می‌کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی عنوان کرد: این سنت که نماد همبستگی و صلح اجتماعی است، ریشه در فرهنگ اسلامی مردم اندونزی و همزمان حال و هوایی شبیه به نوروز ایرانی با خود دارد.

ابراهیمی بر ابعاد مختلف فرهنگ رمضان در ایران تأکید کرد و از جمله آن، برگزاری سفره‌های ساده افطار با مشارکت همگانی، توجه ویژه به فقرا و نیازمندان، برگزاری ختم قرآن در مساجد و منازل و حفظ قرآن به عنوان بخشی از فرهنگ تربیتی خانواده‌ها نام برد.

مراسم حلال به حلال و مجلس تدبر در قرآن در مسجد نور الیقین، بار دیگر ظرفیت‌های عظیم فرهنگی، معنوی و اجتماعی قرآن کریم را به ‌نمایش گذاشت. این برنامه الگویی موفق از دیپلماسی دینی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تعامل با نهاد های اسلامی اندونزی بود و نشان داد که قرآن می‌تواند همچنان در مرکز گفت‌وگوی تمدن‌ها و ارتباط دل‌ها قرار گیرد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.