امضای تفاهمنامه همکاری دوجانبه ایران و هند در زمینه علمی و دانشگاهی
خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و دانشکده بانوان مومن منطقه بیواندی، تفاهمنامه همکاری دوجانبه در زمینه علمی و دانشگاهی امضاء کردند.

در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری دوجانبه ایران و هند، تبسم شیخ مدیر دانشکده مؤمن منطقه بیواندی مومبای با بیان توضیحاتی درباره هیأت مدیره و دانشکده بانوان، گفت: این مؤسسه زیر نظر هیأت مدیره از سال 1927 میلادی با هدف آموزش بانوان و ارتقاء سطح زنان مسلمان تاسیس شد. از آن زمان تا به امروز با همکاری مردم و اهالی توانسته روند ارتقای کمی و کیفی خود را به بهترین وجه انجام دهد و دانشکده زنان غلام محمد مؤمن توسط انجمن آموزش مسلمانان کنکان در ژوئیه 1989 با هدف ارائه آموزش به زنان طبقه متوسط و پایین عمدتاً از جامعه مسلمان تأسیس شد.
وی ابراز کرد: اکنون حدود 1900 دانشجو در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشکدههای هنر، علوم و بازرگانی تحصیل میکنند. همچنین دانشجویان در این دانشکده در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در رشتههای مطالعات مدیریت، فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، مطالعات بین رشتهای و برنامههای دکترای تخصصی رشتههای مختلف دانشگاه بمبئی درس میخوانند.
تبسم شیخ یادآور شد: در این مؤسسه 763 دوره آموزشی توسط اساتید مجرب برای دانشجویان تدریس میشود. در سال گذشته، خانم خان ارم (کارشناسی ارشد فیزیک) جایزه سال 2023-2024 انجمن دانشمندان زنان هند را برای برتری در دانشگاههای بمبئی دریافت کرد. خانم کواری مریم و خانم خان اشفا نیز به دلیل کسب بالاترین نمرات ریاضیات، جایزه دانشکده ریاضی بمبئی را دریافت کردند.
وی افزود: در این دانشکده، کتابخانهای مجهزی با 23 هزار جلد کتاب و دیگر نشریات وجود دارد که علاقهمندان میتوانند در همه زمینههای پژوهشی و تحصیلی خود به آن مراجعه کنند.
روابط ایران و هند ریشه در تاریخ دارد
محمدرضا فاضل وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی اظهار داشت: خانه فرهنگ ایران در بمبئی با قدمتی بیش از 70 سال با فعالیتهای مختلف فرهنگی و آموزشی توانسته جایگاه مناسبی در میان مؤسسات آموزشی ایجاد کند. امروزه در مراکز مختلف آموزشی در مناطق گوناگون، برنامههایی برگزار میشود که مورد توجه اساتید، دانشجویان و علاقهمندان قرار میگیرد.
وی افزود: روابط ایران و هند ریشه در تاریخ دارد و اشتراکات فرهنگی بسیار میان دو کشور باعث رفت و آمدهای مردمان دو کشور در قرون متوالی بوده و امید است که جایگاه این روابط روز به روز ارتقا یابد.
فاضل ادامه داد: این تفاهمنامه نیز به عنوان یک برنامه میان مدت بین دانشکده و خانه فرهنگ ایران در بمبئی محسوب میشود که در قالب آن میتوان برنامههای مختلف فرهنگی و آموزشی را برگزار کرد.
وابسته فرهنگی کشورمان تأکید کرد: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی زمینه بورسیه دانشجویان در دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران را نیز فراهم میکند و در قالب این تفاهمنامه، دانشجویان میتوانند به جز رشته پزشکی تقاضاهای خود را به خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران ارائه دهند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی