• 1403/10/04 - 16:31
  • 58
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

الگوی فاطمی در پیشاور تبیین شد

خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، کنفرانس «الگوی فاطمی و سبک زندگی اسلامی» را برگزار کرد.

حسین چاقمی مسئول خانه فرهنگ کشورمان اظهار کرد: یکی از عرصه‌های سبک زندگی حضرت زهرا(س) صحنه‌های تعاملات ایشان با خانواده در جایگاه «فرزندی»، «همسری» و «مادری» است. سیره‌ عملی آن بانوی ارجمند در سه بخش «دوران زندگی با پیامبر اکرم(ص) و به عنوان فرزند ایشان»، «دوران زندگانی با حضرت علی(ع) در جایگاه همسر آن امام همام» و «دوران زندگانی با فرزندان‌شان و در مقام یک مادر» است.

وی با اشاره به اوج احترام و مهربانی حضرت زهرا(س) نسبت به پیامبر(ص) گفت: شکیبایی در شرایط سخت، پشتیبانی از پدر در مشکلات، ارتباط عاطفی و البته همراه با احترام نسبت به پدر و همیاری و کمک به امورات پدر را از جمله ویژگی‌های بارز تعامل حضرت زهرا(س) با پدرشان دانست. از جمله لقب ام ابیها توسط پدر به ایشان گواه این مطلب است.

چاقمی در خصوص محبت مادرانه و تربیت دینی آن حضرت بیان داشت: با آنکه حضرت زهرا(س) با گذشت کمتر از ده سال از ازدواج، به شهادت رسید، در این مدت در فرزند آوری و تربیت ایشان، کوشش قابل ملاحظه‌ای نموده و چهار فرزند را پرورش داده‌اند. شواهد متعدد نشان می‌دهد که ایشان تلاش کردند تا فرزندان را در شرایطی آرام و همراه با حفظ روحیات عاطفی، آماده‌ی بندگی خدا کند.

حسن معظمی، معاون سرکنسولگری ایران در پیشاور نیز گفت: حضرت زهرا(س)، بانوی دو عالم و الگوی زنان مسلمان، در تربیت فرزندان خود، شیوه‌ای مبتنی بر محبت، مهربانی، آموزش و پرورش و الگوسازی را به کار گرفتند. این شیوه‌ تربیتی، موجب رشد و شکوفایی شخصیت فرزندان ایشان شد و آنها را به انسان‌هایی شایسته و ارزشمند تبدیل کرد.

معظمی ادامه داد: حضرت فاطمه الزهرا(س) به عنوان یکی از بزرگترین مادران و الگوهای تربیتی در تاریخ اسلام، ارزش‌ها، اصول و مفاهیم اسلامی ارزشمندی را به فرزندانش القاء کرد. حضرت زهرا(س) به فرزندانش اصول ایمانی مثل توحید و اعتقاد به خدا را آموخت. این اصول اساسی، ریشه‌ تمام اعمال و رفتارهایشان بود و حضرت زهرا(س) با زندگی در راستای این اعتقادات، الگویی عملی و  ارزشمندی برای آنان بود. علاوه بر این، ایشان به فرزندان خود معانی و ارزش‌هایی چون صداقت، ایثار، محبت و مسئولیت‌پذیری را یادآوری کرد که در تربیت آن‌ها نقش بسیار مهمی داشت.

همچنین روبینه معین رئیس نهضت بانوان منهاج القرآن پیشاور، با اشاره به مسئولیت پذیری و اهتمام به امور خانواده حضرت زهرا(س) اظهار داشت: حضرت زهرا(س) از سرچشمه محبت و عطوفت رسول خدا(ص)، برای محبت به همسر و فرزندانش و انجام وظایف خود نسبت به خانواده در تمام زمینه‌ها یک زن موفق و الگو زنان جهان بوده و اگر امروز جامعه دنبال آرامش و امنیت و ارزش زنان هستند، تنها یک الگو اتم در تاریخ بشریت است که آن حضرت فاطمه الزهرا(س) است.

رئیس نهضت بانوان منهاج القرآن گفت: شخصیت حضرت فاطمه(س) نه فقط در امور خانواده، بلکه در فعالیت‌های اجتماعی، رسیدگی و کمک به مستمندان، قضاوت کردن عادلانه برای حل اختلافات خانوادگی مردم، پاسخگویی به سؤالات دینی و شرعی و علمی زنان نیز جایگاه ویژه‌ای داشت.

در ادامه اباسین یوسفزئی رئیس سابق دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور گفت: مسلمانان جهان برای زنده نگهداشتن سنت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله تلاش‌های فراوانی می‌کنند و خود را مقید به عمل از آن می‌دانند، لذا احترام به ساحت حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها از سوی آن حضرت نیز، سنت نبوی بوده و بایستی مسلمانان برای احترام گذاشتن و پاس داشتن حضرت فاطمه(س) فرهنگ فاطمی را جامعه خود زنده نگهدارند.

وی ابراز کرد: بر زنان مسلمان جهان واجب است با تأثیرپذیری از فرهنگ فاطمی، جامعه خود و خانه خود را رشد معنوی داده و سنت تربیتی آن حضرت نسبت به فرزندان را احیا کنند. چون اصلاح و پیشرفت جامعه در تربیت صحیح فرزندان و پیروی از فرهنگ فاطمی نهان است.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.