• 1403/10/26 - 08:10
  • 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

«صلح جهانی در گرو بهره‌گیری از آموزه‌های ادیان الهی است»- علمای دینی پیشاور

به مناسبت ایام خجسته میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) و سال نو میلادی و به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور «مرکز ایالت خیبرپختونخوا» با مشارکت انجمن هم لوگ و کلیساهای پیشاور، سمینار «مسئولیت اجتماعی پیروان ادیان و چالش‌های امروزی جهان» با حضور سرکنسول و رئیس خانه فرهنگ ایران در پیشاور، علما و شخصیت‌های برجسته مذاهب اسلامی برگزار شد.

حسین چاقمی مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور با اشاره به سوره مبارکه مریم، بیان کرد: حضرت عیسی خود را در همه جا و همه زمان‌ها مظهر صلح معرفی کرده و ما باید به عنوان یک فرد مؤمن ببینیم چه میزان به رفتار انبیاء نزدیک هستیم.

علی بنفشه‌خواه سرکنسول ایران در پیشاور نیز اظهار کرد: مسئولیت اجتماعی پیروان ادیان، به‌طور عمیق در آموزه‌های اخلاقی و باورهای دینی آن‌ها ریشه دارد. در جهانی که با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است، مشارکت فعال پیروان ادیان از همیشه ضروری‌تر است.

وی ادامه داد: پیروان ادیان می‌توانند با ترویج صلح، عدالت، و حمایت از جوامع مذهبی، به ایجاد جهانی انسانی‌تر و پایدارتر کمک کنند. تلاش‌های آن‌ها، با هدایت ارزش‌های والای انسانی، باید توانایی ایجاد تغییرات معنادار و الهام‌بخش برای دیگران را نشان دهد.

سرکنسول ایران افزود: امروز، دست شیطان از آستین رژیم صهیونیستی جعلی، اشغالگر، نژادپرست و جنایتکار اسرائیل بیرون آمده است. این رژیم در کشتار وحشیانه، بیش از ۱۷ هزار کودک فلسطینی را به شهادت رسانده است.

همچنین ارنست جیکوب اسقف کلیسا پیشاور با تأکید بر نقش امنیت و صلح در جامعه، به تعلیمات حضرت مسیح اشاره کرد و گفت: حضرت مسیح نماد صلح و امنیت بودند و در تعالیم ایشان آمده است که اگر کسی به صورت شما سیلی بزند، صورت دیگر خود را نیز برای او پیش کنید.

 وی بر لزوم بردباری، محبت و گذشت در تعاملات انسانی تأکید کرد.

اسقف کلیسا پیشاور به برخی حوادث تلخ و دردناک که جامعه مسیحی با آن‌ها مواجه بوده است، اشاره داشت و گفت: کسانی که به نام دین یا مذهب، انسان‌ها را می‌کشند و پیروان ادیان مختلف را هدف قرار می‌دهند، در حقیقت پیرو هیچ دینی نیستند، بلکه اسیر هوای نفس خود هستند. زیرا هیچ دینی بر روی زمین چنین تعالیمی ندارد که انسان‌های بی‌گناه را به قتل برسانند.

وی اذعان کرد: این گونه اقدامات، نه تنها با آموزه‌های ادیان در تضاد است، بلکه مانعی برای همزیستی مسالمت‌آمیز میان انسان‌ها محسوب می‌شود.

علامه عابد حسین شاکری، معاون رئیس حوزه علمیه شهید عارف حسین الحسینی در سخنان خود با اشاره به قرآن کریم گفت: دین اسلام، انسان را به‌عنوان یک مخلوق با ارزش و قابل احترام می‌بیند و هرگونه اجبار در دین را ممنوع کرده است.

همچنین راوی کمار عضو اسبق پارلمان ایالت خیبرپختونخوا با تأکید بر اشتراکات ادیان مختلف بیان کرد: تمام ادیان بر صلح و امنیت تأکید دارند و معتقدند که بنی‌آدم از یک انسان مشترک گسترش یافته است.

وی در ادامه با تأکید بر دوستی و روابط نزدیک میان پاکستان و ایران، اعلام کرد: جامعه هندو پیشاور آمادگی خود را برای همکاری در زمینه‌های مرتبط با خانه فرهنگ ایران اعلام می‌کند.

راوی کمار از مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور درخواست کرد که هیأتی متشکل از پیروان ادیان مختلف پیشاور به ایران سفر کنند تا فرصت‌های بیشتری برای تبادل فرهنگی و همزیستی مسالمت‌آمیز فراهم شود.

وزیر زاده، معاون اسبق سروزیر در امور اقلیت‌های دینی ایالت خیبرپختونخوا اظهار داشت: نقش خانه فرهنگ ایران در تقویت روابط میان ادیان و ایجاد همگرایی مذهبی، بر همگان روشن است. به‌زودی ثمرات این تلاش‌ها را در قالب همزیستی مسالمت‌آمیز میان پیروان ادیان مختلف در ایالت خیبرپختونخوا شاهد خواهیم بود.

وی ابراز کرد: بحران‌های کنونی جهان ناشی از یک‌جانبه‌نگری و بی‌اعتنایی مستکبران جهانی به اصول انسانی و قوانین بشری است. حل این چالش‌ها تنها در گرو احترام قدرت‌های بزرگ به ارزش‌های مشترک بشری خواهد بود.

سخنرانان دیگر این نشست، به تبیین دیدگاه‌های ادیان مختلف در زمینه ارزش‌های انسانی، صلح و همزیستی پرداختند و سخنان خود بر ضرورت تلاش بیشتر رهبران مذهبی برای تحقق صلح و امنیت جهانی تأکید کردند. آنان تنها راه دستیابی به صلح جهانی و برقراری عدالت اجتماعی را در بهره‌گیری از آموزه‌های ادیان الهی و نقش تأثیرگذار رهبران مذهبی و هم‌افزایی پیروان آن‌ها دانستند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.