• 1405/05/18 - 15:29
  • 58
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

«سپر از دست مینداز» منظومه‌ای در ستایش از ایران

مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاهور گفت: به همت وحیدالزمان طارق از شعرای نامدار پاکستانی مجموعه «سپر از دست مینداز» در حمایت از جمهوری اسلامی ایران سروده شده است.

4654465465

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در جریان سفر هیئت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، سید مهدی ابطحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، به همراه روشن، مشاور وزیر علوم، از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور بازدید کردند.

در آغاز این دیدار، اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاهور با اشاره به جایگاه تاریخی و تمدنی زبان فارسی در پاکستان، به ظرفیت‌های گسترده ایالت پنجاب در توسعه همکاری‌های علمی و آموزشی پرداخت.

وی شخصیت‌هایی همچون علامه محمد اقبال لاهوری، علی بن عثمان هجویری (داتا گنج‌بخش) و شعرای دیگر مانند غلام صوفی تبسم و واقف لاهوری را از مهم‌ترین سرمایه‌های مشترک فرهنگی ایران و پاکستان دانست که می‌توانند محور گسترش مطالعات و آموزش زبان و ادبیات فارسی قرار گیرند.

مسعودی همچنین با معرفی ظرفیت‌های ادبی معاصر پاکستان، از استاد وحیدالزمان طارق یاد کرد که مجموعه شعر ارزشمند خود با عنوان «سپر از دست مینداز» را در حمایت از جمهوری اسلامی ایران و در واکنش به جنگ آمریکا علیه ایران سروده است.

وی یادآور شد: اثری که در کنار کتاب «پژواک همدلی از لاهور تا تهران» بازتاب حمایت‌های گسترده مردم و نخبگان پاکستان از ایران است و مقرر گردیده به عنوان بخشی از مجموعه‌ای با عنوان «همدلی‌های بین‌المللی» منتشر و معرفی شود.

مسعودی بر ظرفیت‌های گسترده حوزه‌های علمیه پاکستان در حفظ و گسترش زبان فارسی تأکید کرد و از مراکز علمی و دینی، از جمله مدرسه عروه الوثقی، به عنوان نمونه‌هایی از مراکزی نام برد که همچنان آموزش متون فارسی در آنها جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی توسعه همکاری میان دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مراکز فرهنگی دو کشور را یکی از راهبردهای مهم تقویت پیوندهای علمی و فرهنگی ایران و پاکستان دانست.

مهدی ابطحی با تشریح برنامه‌های وزارت علوم در حوزه مطالعات جنگ و بازسازی اجتماعی، به تشکیل «میز مطالعات اجتماعی جنگ» اشاره کرد و افزود: این میز با هدف ایجاد پیوند میان پژوهشگران و سیاست‌گذاران، در مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مستقر شده است.

وی خاطرنشان کرد: این ساختار مأموریت دارد پیامدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت جنگ را بر جامعه، سرمایه اجتماعی، آموزش عالی و فرایند بازسازی کشور مورد مطالعه قرار دهد و راهکارهای علمی برای سیاست‌گذاری ارائه کند.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: تاکنون برنامه تدوین مجموعه‌ای شامل دوازده جلد کتاب درباره تأثیر جنگ بر نظام آموزش عالی، بازسازی علمی و ارتقای تاب‌آوری دانشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفته است و دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی را بازوی اصلی حل مسائل ملی و مدیریت شرایط جنگ و پساجنگ دانست.

وی با اشاره به رویکرد جدید این وزارتخانه در حمایت از فعالیت‌های علمی اظهار کرد: سیاست جدید، حرکت از ساختارهای صرفاً نهاد‌محور به سمت حمایت از ابتکارات و ظرفیت‌های فردی پژوهشگران است تا ایده‌های نوآورانه با سرعت و اثربخشی بیشتری مورد حمایت قرار گیرند.

وی همچنین بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند در تخصیص منابع و هزینه‌های پژوهشی تأکید کرد.

ابطحی آمادگی وزارت علوم را برای گسترش همکاری‌های علمی با مراکز دانشگاهی پاکستان اعلام کرد و گفت: دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه دانشگاه صنعتی اصفهان، آمادگی دارند از استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی پاکستان میزبانی کنند و زمینه بهره‌مندی آنان از فرصت‌های مطالعاتی، دوره‌های پژوهشی و همکاری‌های علمی مشترک را فراهم سازند.

در پایان این دیدار، دو طرف بر ضرورت تدوین برنامه‌های مشترک میان وزارت علوم، دانشگاه‌های ایران و خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برای توسعه آموزش زبان فارسی، حمایت از پژوهش‌های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی مشترک و مستندسازی جلوه‌های همدلی علمی و فرهنگی ایران و پاکستان تأکید کردند.

همچنین مقرر شد پیشنهاد انتشار مجموعه «همدلی‌های بین‌المللی» با محوریت آثار تولیدشده در حمایت از جمهوری اسلامی ایران، در قالب همکاری‌های علمی و فرهنگی مشترک مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

 

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.