«زبان فارسی در عراق به ابزاری کلیدی در تحکیم روابط تبدیل شده است»- گفتوگو
وابسته فرهنگی ایران در نجف اشرف، افزیش سفرهای دینی و علمی و توسعه روابط دانشگاهی میان ایران و عراق را از مهمترین عوامل افزایش علاقهمندی عراقیها به یادگیری زبان فارسی خواند، اتفاقی که از آن میتوان به عنوان ابزاری موثر برای گسترش هرچه بیشتر روابط میان دو کشور بهرهمند شد.
حجتالاسلام هادی سعادت درباره دلایل افزایش علاقهمندی مردم عراق به یادگیری زبان فارسی گفت: عوامل بسیار زیادی از جمله افزایش سفرهای دینی، درمانی و حتی تحصیلی تاثیر بسزایی در گسترش روابط میان دو کشور و همچنین افزایش نیاز به یادگیری زبان فارسی میان عراقیها ایفا کرده است.
او ادامه داد: در توسعه و تقویت زبان فارسی در عراق، برپایی مراسم اربعین نیز بسیار اثرگذار بوده است. دراین بین توسعه دیپلماسی علمی، اقتصادی و فرهنگی هم نقش برجستهای در تقویت این روابط و حتی ایجاد نیاز برای یادگیری زبان فارسی داشته است.
سعادت درباره وضعیت کرسیهای آموزش زبان فارسی در عراق گفت: در دوره اخیر، روابط میان دانشگاهها و مراکز علمی دو کشور بهویژه در زمینه آموزش زبان فارسی تقویت شده است. بر همین اساس شاهد برگزاری دورههای ویژه زبان فارسی با برنامههای درسی جدید، روشهای تدریس نوین و اساتید متخصص و باتجربه هستیم.
توسعه کرسیهای زبان فارسی در عراق
او ادامه داد: بسیاری از این دورهها، نتایج مثبتی را برای فراگیران در پی داشتهاند و نسبت به سالهای گذشته، موفقیتهای چشمگیری حاصل شده است. دانشگاه فردوسی مشهد و بنیاد سعدی نقش مهمی در توسعه کرسیهای زبان فارسی در عراق ایفا میکنند، بهطوریکه طی سالهای اخیر تفاهمنامههای همکاری مختلفی میان دانشگاهها و مراکز علمی فرهنگی دو کشور امضا شده است.
سعادت با اشاره به برخی اقدامات فرهنگی انجام شده از سوی رایزنی و دفاتر وابستگی فرهنگی ایران در عراق گفت: راهاندازی مؤسسات آموزش زبان فارسی و تقویت دیپلماسی علمی و فرهنگی از اولویتهای رایزنی فرهنگی ایران در عراق به شمار میآید. در این راستا، مراکز آموزش زبان فارسی در شهرهای بغداد، نجف اشرف، سلیمانیه، اربیل و بصره راهاندازی شده است.
این فعال فرهنگی افزود: در کنار برگزاری دورههای آموزش زبان فارسی، برگزاری نمایشگاههای کتاب، هفته علم، و تبادل استاد و دانشجو نیز از جمله برنامههای اصلی رایزنی فرهنگی و دفاتر وابستگی فرهنگی ایران در عراق است، اقداماتی که عمده تمرکزشان بر توسعه دیپلماسی علمی و آموزش زبان فارسی است.
او ادامه داد: با توجه به اثرگذاری برپایی دورههای آموزشی و برپایی رویدادهای فرهنگی، همچنان برای تقویت ارتباطات علمی، فرهنگی و آموزشی در عراق تلاش خواهیم کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی