logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/03/07 - 14:33
  • 476
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پژوهشگران دینی در کنفرانس آکادمی علوم جمهوری صربسکا گردهم آمدند

معمر خلیلویچ و سعید خلیلویچ، پژوهشگران مرکز علوم دینی «قم» (بلگراد) به میزبانی آکادمی علوم و هنرهای جمهوری صربسکا در کنفرانس بین‌المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در اروپای جنوب شرقی» گردهم آمدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معمر خلیلویچ و سعید خلیلویچ، پژوهشگران مرکز علوم دینی «قم» (بلگراد) در سومین کنفرانس بین‌المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در اروپای جنوب شرقی» که در شهر بانیالوکا پایتخت جمهوری صربسکا در بوسنی و هرزگوین برگزار شد، سخنرانی کردند.

این کنفرانس علمی در آمفی تئاتر «آکادمی علوم و هنرهای جمهوری صربسکا»، عالی‌ترین نهاد علمی جمهوری صربسکا در بوسنی و هرزگوین برگزار شد.

مرکز پژوهش‌های اجتماعی و سیاسی دولت جمهوری صربسکا، انستیتوی اروپایی مطالعات راهبردی اسلوونی و دانشگاه دولتی شهر آراد در کشور رومانی برگزارکنندگان کنفرانس مزبور بودند.

پنل افتتاحیه کنفرانس با سخنرانی خلیلویچ‌‎ها و با حضور مسئولین ارشد سیاسی و دانشگاهی جمهوری صربسکا و نمایندگان جمعیت اسلامی و کلیساهای ارتدوکس و کاتولیک بوسنی و هرزگوین آغاز شد.

معمر خلیلویچ در سخنانی، بیان کرد که فلسفه و علم اجتماعی اسلامی با ظرفیت‌های تحلیلی خود در حوزه‌های عقلانیت نظری و عملی، توان ارزیابی انتقادی پدیده‌های اجتماعی معاصر و ارایه الگوی حیات جمعی مبتنی بر باورهای متافیزیکی و ارزشی مستدل را داراست.

سعید خلیلویچ هم در این مراسم، امکان همزیستی پیروان ادیان گوناگون در اروپای جنوب شرقی را مشروط به پذیرش پشتوانه‌های نظری و معرفت عقلانی اسلامی در جوامع معاصر دانست.

وی خاطرنشان کرد: اگر بر اساس مکاتب فلسفی معاصر حکم کنیم که توان دستیابی به حقیقت را نداریم، در این صورت زندگی مسالمت آمیز در غیاب حقیقت متعالی صرفاً دستور سیاسی و تصمیمی غیرصادقانه با هدف تحقق منافع سیاست غالب خواهد بود.

این پژوهشگر ادامه داد: در حالیکه تعالیم اسلام، حفظ آرامش و زندگی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان را وظیفه دینی مبتنی بر دستورات همیشگی الهی تلقی می‌کند و با تغییر منافع سیاسی، دستخوش تزلزل و دگرگونی قرار نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved