-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/18 - 13:35
  • 139
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نگاه رایزن؛ «موزه‌ها نقش مهمی در گسترش دیپلماسی فرهنگی دارند»

نشست بین‌المللی «الگوی یکپارچه برای ترویج و ارتقاء موزه‌ها، نوآوری در عرصه آموزش در حوزه فرهنگ» در مسکو برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این نشست که با هدف بحث و تبادل نظر و ارائه راهکارهای بدیع و مدرن در عرصه پشتیبانی از فعالیت‌های موزه‌ای برپا شد، مسعود احمدوند رایزن فرهنگی کشورمان به صورت برخط سخنرانی کرد.

وی ضمن اشاره به نقش موزه‌ها در روابط بین‌الملل و سهم آنها در دیپلماسی فرهنگی اظهار داشت: موزه‌ها به عنوان گنجینه‌های ارزشمند فکری و فرهنگی هر کشور، نقش مهمی در توسعه دیپلماسی فرهنگی و ارتقاء آگاهی مخاطبان نسبت به اعتقادات، خلقیات و ارزش‌های مردمان آن کشور دارند.

احمدوند افزود: ایران به عنوان کشوری با تمدن چندهزارساله و مواریث فرهنگی دیرپای، دارای بیش از 800 موزه و گنجینه است که در موضوعات مختلف از آثار میراث فرهنگی ایرانیان صیانت می‌کنند.

وی ضمن اشاره به موزه‌های اصلی کشورمان گفت: موزه ملی ایران که در دو بخش ایران باستان و هنر اسلامی به عنوان مقصد گردشگری بسیاری از علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر محسوب می‌شود، مهم‌ترین مکان نگهداری، نمایش و پژوهش مجموعه‌های باستان‌شناختی ایران ا‌ست و تنوع اشیا و آثار موجود در آن از ادوار پیش از تاریخ، باستان و اسلام نشان دهنده غنای تمدنی این کشور است.

تأکید بر توسعه همکاری‌های موزه‌ای ایران و روسیه

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: بدون پشتوانه گذشته نمی‌توانیم امروز را درک کنیم و برای آینده برنامه‌ریزی داشته باشیم و با توجه به فناوری‌های نوین موجود مانند هوش مصنوعی و وی‌آر اکنون قادر هستیم موزه‌ها را از چارچوب محدودیت‌های جغرافیای خارج کنیم.

وی افزود: شهرهای بسیاری در ایران مانند تهران، تبریز، مشهد، شیراز و اصفهان دارای موزه‌های متعددی هستند که هریک سابقه‌ طولانی کشور را در عرصه تولید علم و هنر به نمایش می‌گذارند و همچون گذشته ما آماده هستیم پل ارتباطی موزه‌های ایران با با موزه‌های روسیه مانند ارمیتاژ، موزه هنرهای ملل شرق، موزه تزارها، موزه تاریخ روسیه و ... باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود میراث فرهنگی را بخشی از نمود و بروز فرهنگ دانست و به نقش موزه‌ها در گسترش روابط بین کشورها اشاره کرد و گفت: موزه‌ها نقش تعیین کننده‌ای در مانایی هویت ملت‌ها و جوامع دارند و چنانچه ارتباطات در این عرصه توسعه یابد مسیر شناخت مردمان کشورها از یکدیگر هموارتر خواهد بود و به درک و فهم روند فکری و فرهنگی هریک کمک خواهد کرد.

احمدوند در پایان به ایران و روسیه به عنوان دو کشور دارای تمدن و فرهنگ دیرینه پرداخت و برای تسهیل هرگونه همکاری و تعاملات بین موزه‌های دوکشور اعلام آمادگی کرد و ابراز امیدواری کرد روابط میان مردمان دو کشور که هر دو علاقمند به حفظ و صیانت از فرهنگ، تاریخ و ارزش‌های خود هستند بیش از پیش گسترش یابد.

دیگر سخنرانان این نشست بین‌المللی درباره موضوعاتی چون بازسازی علمی اشیاء موزه در واقعیت‌های دنیای مدرن، ترویج فعالیت‌های اطلاع‌رسانی و آموزشی در موزه‌ها، چگونگی بهره‌مندی از ابزارهای نوین در ترویج موزه‌ها، توسعه تعاملات بین‌المللی بین موزه‌ای مسیر شناخت دیگر سرزمین‌ها، نقش موزه‌ها در پیشبرد دیپلماسی فرهنگی کشورها و...تجربیات خود را در این زمینه به اشتراک گذاشتند.

این نشست اولگا گالاکتیونوا مدیرعامل روس ایزو اجراکننده پروژه‌های موزه‌ای و نمایشگاهی وابسته به وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه و جمعی از مدیران موزه‌ها، نمایندگان انجمن‌های متخصص و حرفه‌ای موزه از روسیه و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع برگزار شد.

بنابر اعلام این خبر، روس ایزو به عنوان موسسه فدرال دولتی وابسته به وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه اجراکننده پروژه‌های تخصصی نمایشگاهی و موزه‌ای‌ است که بهترین شیوه‌ها و تجربیات را در اداره موزه‌ها و برگزاری نمایشگاه‌های هنری ارائه می‌دهد. این موسسه از سال 1959 کار خود را آغاز کرده و امروزه یک سازمان چندرشته‌ای‌ست که با مشارکت موزه‌ها و موسسات فرهنگی پیشرو در جهان طیف گسترده‌ای از وظایف از ذخیره‌سازی، مطالعه، مرمت و ارائه عمومی اشیاء موزه و مجموعه‌ها تا اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزشی را انجام می‌دهد. یکی از وظایف اصلی روس ایزو، عمومیت بخشیدن به میراث هنری روسیه و هنر معاصر روسیه است.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved