• 1403/08/13 - 14:04
  • 194
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نقشه راه مقابله با استکبار

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشت جدید خود با عنوان «نقشه راه مقابله با استکبار»، به بررسی نکات مطرح شده در فرمایشات ارزشمند و راهبردی رهبر حکیم انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن سالروز یوم‌ الله 13 آبان می‌پردازد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشتی که با عنوان «نقشه راه مقابله با استکبار» در اختیار روزنامه جام جم قرار داده است، نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه فرارسیدن سالروز یوم‌ الله 13 آبان در دیدار جمعی از دانش‌آموزان و دانشجویان تأکید فرمودند: «ادامه حرکت ملت ایران در مقابله با استکبار، نیازمند علم و تفکر و فناوری و نقشه راه است. مسأله، مقابله با ظلم بین‌المللی است. برای ملت ایران با الهام از تعالیم اسلام، مقابله با ظلم یک فریضه است. مقابله با استکبار، یک فریضه است. استکبار یعنی سلطه اقتصادی و نظامی و فرهنگی همه جانبه و تحقیر ملت‌ها؛ ملت ایران را تحقیر کردند؛ سال‌ها تحقیر کردند. لذا مبارزه ملت ایران با استکبار بوده است و بعد از این هم حتما خواهد بود.»

در خصوص نکات مطرح شده در فرمایشات ارزشمند و راهبردی رهبر حکیم انقلاب اسلامی، نکاتی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد:

نخست این‌که مبارزه با استکبار، ریشه در تحقیر ملت‌ها دارد‌. سال‌ها سلطه اقتصادی، نظامی و فرهنگی ملت ایران توسط آمریکا، موجب شکل‌گیری جریان استکبار‌ستیزی در کشور گردید. این اقدام حرکتی کور، مقطعی یا احساسی نبوده بلکه جوششی پایدار، گفتمان‌ساز و مبتنی بر فرهنگ غنی ایرانی اسلامی بوده و تا زمانی که جریان استکبار پا برجاست، ادامه خواهد داشت. مبارزه با ظلم یک فریضه عقلی و دینی است، به این معنا که به کالبد حیات دنیوی و اخروی انسان روح و جهت می‌دهد و امتناع از آن، منتج به فلاکت و سرگشتگی انسان خواهد شد.
جمع میان «پایبندی به اسلام» و «سلطه پذیری» مصداق عینی اجتماع نقیضین است‌. قرائت‌هایی از اسلام که آمیخته با آموزه‌های سکولاریسم و لائیسیته بوده و در اتاق‌های فکر غرب پخت و پز شده و به افکار عمومی جهان اسلام ارائه می‌شود، عمر کوتاهی دارند و تبدیل به الگوی عملی مسلمانان حق طلب نمی‌گردند. انسان مسلمانی که دنبال حیات طیبه است، در مقابل سلطه‌گری و ظلم دشمنان، با تمام وجود می‌ایستد و هرگز ظلم را به مثابه یک جبریا تقدیر نمی‌پذیرد.‌
نکته دوم، معطوف به کلیدواژه مهمی است که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در سخنرانی سالروز ۱۳ آبان ماه، به آن اشاره فرموده‌اند، یعنی داشتن «نقشه راه». نقشه راه در یک تعریف کلی، در برگیرنده آرمان‌ها، اهداف، راهبردها و روش‌هایی است که ناظر بر فرجام و نتیجه‌ای معین ترسیم می‌شود. مبارزه با استکبار جهانی یک روند است که به هدفی تحت عنوان«سعادت و حیات طیبه بشری» منتهی می‌شود.
این روند را نمی‌توان بدون نقشه راه به فرجام رساند. همان‌طور که روند پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در بطن یک نقشه راه صورت گرفت، ادامه این مسیر نیز نیازمند طراحی یک نقشه راه است. چیستی و چگونگی این نقشه، به شناخت وضع موجود بستگی دارد. فهم این‌که در کجای تاریخ ایستاده‌ایم و چه رسالتی بر دوش داریم، بسیار حائز اهمیت است.
بی‌تردید تقابل استکبار جهانی با نظام جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی تقابل تمدنی است‌. استکبار جهانی از شکل‌گیری نظم جدید در منطقه و جهان هراسان است و نگران فروپاشی تمدنی است که سال‌ها به عنوان پایان تاریخ، تبلیغ و ترویج شده است. حرکت در بطن نقشه راه استکبار‌ستیزی، مانع از اسارت ذهن در میدان جنگ ترکیبی دشمن می‌شود و قطب‌نمایی برای تشخیص سره از ناسره در مسیر رسیدن به حریت و آزادگی است.
نکته سوم، ناظر بر آینده‌پژوهی حرکت عظیم مقابله با ظلم بین‌المللی و جهانشمول بودن این مقابله است. تحولات ۱۳ ماهه اخیر در جنگ غزه و لبنان، نقطه عطف بیداری جهانی در روند مبارزه با ظلم و استکبار محسوب می‌شود. جهانشمول بودن گفتمان مقاومت و سلطه‌ستیزی تثبیت شده در بطن آن، آینده این حرکت بین‌المللی و فراگیر را تضمین می‌کند. در آنجا، قدرت ذاتی و گفتمانی جبهه مقاومت در خدمت روشنگری و آگاه‌سازی جهانی، تکمیل منظومه استکبارستیزی و نهایتا خلق نظم نوین جهانی بر مبنای عدالت و تسلیم ناپذیری در برابر ظلم قرار خواهد گرفت.
 
. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.