• 1403/06/05 - 12:38
  • 321
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جبهه حسینی، جبهه یزیدی

برگزاری هرساله راهپیمایی اربعین و حضورخیل گسترده وعظیم زوارودلدادگان حضرت امام حسین(ع) و مکتب عاشورا در کربلای معلی، مصداق یک حماسه دائمی و بی‌پایان محسوب می‌شود.

رهبرمعظم انقلاب اسلامی درجمع دانشجویان عزادار اربعین حسینی، به مسأله کلیدی و مهمی در تبیین جایگاه و اهمیت حماسه اربعین اشاره فرمودند: «کارزار بین جبهه حسینی و جبهه یزیدی تمام‌نشدنی است. جنگ اشکال مختلفی دارد. در دوران شمشیر و نیزه یک جور و در زمان اتم و هوش مصنوعی جور دیگر است.»

برگزاری هرساله راهپیمایی اربعین و حضورخیل گسترده وعظیم زوارودلدادگان حضرت امام حسین(ع) و مکتب عاشورا در کربلای معلی، مصداق یک حماسه دائمی و بی‌پایان محسوب می‌شود. با این حال هرساله، بر اساس آنچه در جهان اسلام، منطقه و نظام بین‌الملل رخ می‌دهد، این حماسه در یک بستر و ظرف خاصی تبلور پیدا می‌کند. در اینجا باید متن حماسه و فرامتن آن (شرایط زمانی و پیرامونی که حماسه اربعین در بستر آن محقق می‌شود) به‌صورت توأمان و در ارتباط با یکدیگر مورد فحص و تحلیل قرار گیرد. حماسه اربعین امسال علاوه بر پیام ذاتی و همیشگی، یک پیام فرامتنی برای مخاطبان جهانی خود دارد؛ پیامی که منبعث از نگاه «جبهه‌ای» بر کارزار حق و باطل است.
ما ازیک تضاد یامنازعه مقطعی سخن نمی‌گوییم، بلکه از میدان نبردی دائمی سخن می‌گوییم که در یک سوی آن حق و در سوی دیگر آن باطل حضور دارد. اصلی‌ترین پیام فرمایشات اخیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی نیز دقیقا همین است؛ «کارزار جبهه یزیدی و حسینی». اکنون ما با یک پدیده جاری (با مصادیق متعدد) مواجه هستیم که از آن به کارزار جبهه حسینیان و یزیدیان یاد می‌کنیم.
تحلیل حماسه اربعین امسال در بطن این نگاه «جبهه‌ای»، مستلزم توجه به سه نکته اساسی است: نخست این‌که راهپیمایی باشکوه اربعین امسال، در بستر زمانی جنگ غزه رخ داده و نمی‌توان آن رامن‌های مسأله قدس و آزادی فلسطین مورد بررسی قرار داد. حمل نمادهای مقاومت و پرچم‌های فلسطین در طول برگزاری راهپیمایی اربعین امسال و سر دادن شعارهایی در تقبیح موجودیت رژیم اشغالگر و نامشروع صهیونیستی، به بهترین نحو ممکن به ایجاد ارتباطی منطقی و مستقیم میان این متن(اربعین) و فرامتن(جنگ غزه) منجر شده است.
اساسا انتظاری نیز جز این وجود ندارد؛ ایستادگی پیروان مکتب عاشورا و اربعین حسینی در مقابل جریان سلطه، استکبار و زور نقطه پایانی نخواهد داشت. این همان کارزار همیشگی حسینیان و یزیدیان زمان است که ترجمانی از همان جدال حق و باطل بوده و همواره جاری است.
نکته دوم، معطوف به تبلور مفهوم «خیزش آگاهانه» در کارزار جبهه حسینی و یزدی است. مراسم اربعین هرساله پیام‌آور خیزش جمعی و آگاهانه است.
 
مهم‌ترین خصلت این خیزش آگاهانه در سال جاری، همزمانی آن بااشکال دیگر خیزش‌های جهانی؛ازخیزش دانشجویی در دانشگاه‌های جهان تا راهپیمایی‌های پرشور در محکومیت جبهه باطل است.
شکل‌گیری خیزش جهانی با اشکال مختلف آن در فرامتن و بستر واقعیات جاری در جهان، به ایجاد جبهه حق منجر شده است. این خیزش آگاهانه نسبتی با انفعال و بی‌تفاوتی در قبال ظلم و ستمی که به انسان‌های مظلوم در سراسر منطقه و جهان می‌رود، ندارد. این خیزش آگاهانه، همان پاشنه‌آشیل دشمنان قسم‌خورده اسلام و انسانیت به‌شمار می‌آید. نکته پایانی، مربوط به نقش و جایگاه این خیزش آگاهانه در مقوله جهاد تبیین است. آگاهی، خمیرمایه هرگونه کنش، واکنش یا برهم‌کنشی علیه جبهه ظلم و باطل محسوب می‌شود. اصلی‌ترین هدف دشمن در جنگ شناختی، دستکاری اذهان و حمله به باورهاست.
بازخوانی هرساله حماسه اربعین نه‌تنها از همین لایه مهم (باورها) صیانت می‌کند، بلکه به تثبیت و تقویت آن منجر می‌شود.
فراموش نکنیم که مبارزه با کارزار یزیدیان زمان، علاوه بر بعد زمانی و تاریخی، حد و مرز جغرافیایی نیز نمی‌شناسد و هر فردی را که بر اساس فطرت پاک و خداجوی خود به‌دنبال حقیقت باشد،خطاب‌قرارمی‌دهد.
برهمین‌ اساس، رهبر معظم انقلاب، حتی از دانشجویان و انسان‌های غیرمسلمانی که در آمریکا سینه خود را در دفاع از ملت فلسطین سپرمی‌کنند، به‌عنوان اعضای جبهه مقاومت نام می‌برند.

محمد‌مهدی ایمانی‌پور / رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
منبع روزنامه ی جام جم
 
. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.