• 1401/12/23 - 14:00
  • 693
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری وبینار «نظامی گنجوی شاعر ایرانی» در ایتالیا

وبینار «نظامی گنجوی شاعر ایرانی» از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا با مشارکت انجمن همسو «دیروز» (پایگاه اطلاع رسانی ایتالیایی زبان) وبینار «نظامی گنجوی شاعر ایرانی» را با حضور اندیشمندان دو کشور برگزار کرد. 

ساکتی (Sacchetti) مدیر انجمن دیروز و خانم دانیلا منگینی (Daniela Meneghini) استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ونیز سخنرانان این وبینار بودند.

ساکتی با اشاره به نامیده شدن بیست و یکم اسفندماه در تقویم رسمی ایران به نام روز نظامی گنجوی گفتبرگزاری وبینار در گرامیداشت مشاهیر ایرانی، یکی از بخش‌های مهم فعالیت‌های فرهنگی رایزنی فرهنگی و انجمن دیروز است که همواره از استقبال خوب بینندگان برخوردار خواهد بود.

وی افزود: بالاخص اینکه با دعوت از اساتید ایتالیایی این امکان فراهم می‌شود که مخاطب ایتالیایی از خدمات ارزنده‌ای که مشاهیر ایرانی به جامعه بشریت کرده‌اند، آگاه شوند. از این رو از هر فرصتی بایستی استفاده کرد که از شعر، ادبیات و هنر ایرانی صحبت کرد.

از مجموعه آثار گرانبهای حکیم نظامی گنجوی، منظومه‌های (لیلی و مجنون)، (هفت پیکر)، (اسکندرنامه) و (خسرو و شیرین) به زبان ایتالیایی ترجمه شده، منظومه خسرو و شیرین توسط خانم منگینی در سال 2017  به زبان ایتالیایی ترجمه و توسط انتشارات (Ariele) به چاپ رسیده است.

تخصص خانم منگینی در خصوص تاریخ ادبیات ایران در عصر سلجوقی است، همان عصری که نظامی در آن می‌زیسته. خانم منگینی، نام منظومه خسرو و شیرین را به ایتالیایی، "عشق و خرد در ایران باستان" برگزیده است که نشان دهنده درک عمیق ایشان از شاعر فارسی گوی است.

خانم  منگینی در سخنان خود، نظامی گنجوی را به عنوان میراث بشریت نام برد و گفت: این روز را به عنوان روز جهانی نظامی گنجوی باید نام برد که فقط اختصاص به مرزهای جغرافیایی ایران ندارد.

وی به معرفی نسخه مصور پنج گنج متعلق به قرن هفدهم میلادی که در کتابخانه بنیاد جورجو چینی Giorgio Cini  شهر ونیز نگهداری می‌شود، پرداخت که در سال گذشته مرمت شد و کتابی نیز در این خصوص توسط بنیاد مذکور به چاپ رسید.

شایان ذکر است، زندگینامه این شاعر بزرگ، به زبان ایتالیایی در سایت رایزنی فرهنگی کشورمان در ایتالیا بارگذاری شده است.

انتهای پیام/

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.