logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/10/17 - 12:52
  • 681
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به مناسبت سالگرد شهادت شهید سلیمانی صورت گرفت؛

بررسی «نقش و جایگاه شهید سردار سلیمانی در مبارزه با افراط گرایی و تروریزم» در مانیل

«نقش و جایگاه شهید سردار سلیمانی در مبارزه با افراط گرایی و تروریزم» با حضور اندیشمندان و جمع قابل توجهی از رهبران دینی و اساتید دانشگاهیدو کشور ایران و فیلیپین مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل به مناسبت سالگرد شهادت مظلومانه شهید والامقام سردار حاج قاسم سلیمانی و همراهان شهیدش، با همکاری جمعی از مراکز ادیانی و دانشگاهی فیلیپین سمینار «نقش و جایگاه شهید سردار سلیمانی در مبارزه با افراط گرایی و تروریزم» را با حضور علیرضا توتونچیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران و خانم مونتانو، سرپرست کمیسیون ملی زنان فیلیپین و جمع قابل توجهی از رهبران دینی و اساتید دانشگاهی برگزار کرد.

مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در مانیل در سخنانی، با اشاره به رشادت‌های شهید سلیمانی گفت: در ژانویه 2020 یکی از سرداران بزرگ ایران اسلامی که نقش بزرگی در مبارزه با داعش و نجات مردم منطقه غرب آسیا و حتی اروپا فارغ از دین و مذهب آنان از جنایات داعش داشت، بدست دولت وقت امریکا بصورت ناجوانمردانه در فرودگاه بغداد ترور شد.

وی اظهار داشت: سردار سلیمانی که دوست و دشمن برایش احترام قائل بودند و خدمات وی را در مبارزه با داعش و نجات مردم مسلمان و مسیحی و ... در سوریه و عراق بی نظیر می‌دانستند، در سوم ژانویه 2020 در حالی که ایشان مهمان رسمی دولت عراق بود توسط پهبادها و موشک‌های امریکا در فرودگاه بغداد به همراه جمعی دیگر به شهادت رسید.

صبوری افزود: اصولا اگر به تاریخ بسیاری از کشورها نگاه کنیم، مشاهده می‌شود که سوء برداشت از واژگان حقوق بشر و عدالت و مبارزه با تروریزم برای قدرت‌های بزرگ یک ابزار و مستمسکی برای تامین منافع خودشان بوده و هست و با این ابزار، قهرمانان بزرگ ملت‌ها را که مخالف منافع خود می‌دیدند، به قتل رسانده‌اند.

رایزن فرهنگی کشورمان در مانیل گفت: برخی رهبران و متفکرین ادیان در مقابل ظلم و ستم قدرت‌های بزرگ چندان واکنش جدی نداشته‌اند و تا زمانیکه رهبران دینی با همکاری یکدیگر برای مقابله با افراط گرایی و نیز ظلم و تعدی قدرت‌های بزرگ اقدام موثر عملی نکنند، سوء استفاده گروه‌ها از دین و نیز سوء بهره‌برداری قدرت‌ها از ارزش‌های دینی و انسانی ادامه خواهد یافت.

صبوری ابراز امیدواری کرد در این سمینار سخنرانان به بررسی مولفه‌ها و راهکارهای مؤثر همکاری و مقابله با افراط گرایی و تروریزم در ابعاد مختلف آن بپردازند.

شهید سلیمانی یاور همه مظلومان جهان بود

علیرضا توتونچیان، سفیر کشورمان در مانیل در سخنرانی خود، گفت: جلسه امروز و جمع شدن مهمانان از ادیان مختلف نشانگر همدلی و همزیستی همه ما از پیروان ادیان و فرهنگ‌های مختلف است.

وی افزود: جوامع بشری از چالش‌های مختلفی مانند خودپرستی و افراط گرایی رنج می‌برند و یکی از بهترین راه حل‌ها، حمایت و همکاری رهبران ادیان الهی با یکدیگر است و گفت‌وگوی ادیانی از الزامات زمان حاضر است و در حالی که رسانه‌های غربی هر روز به تبلیغ درگیری‌های مذهبی و دینی در جهان می‌پردازند، بر رهبران ادیان الهی است که با گفت‌وگو و همکاری یکدیگر منادی صلح و برادری بین پیروان ادیان مختلف باشند.

توتونچیان بیان کرد: ادیان و فرهنگ صلح و مقابله با افراط گرایی از ابعاد مختلف قابل بررسی هستند و در این ارتباط، سردار شهید سلیمانی نقش بسزایی در اتحاد پیروان ادیان مختلف در منطقه غرب آسیا برای مقابله با داعش داشت.

وی ادامه داد: گروه داعش با سوء برداشت از مفاهیم دینی جنایات زیادی را علیه مسلمانان و مسیحیان و ایزدی‌ها و ... رقم زد و حمایت شهید سلیمانی از اقلیت‌های دینی در عراق و سوریه از نقاط برجسته وی در مبارزه با داعش بود.

سفیر کشورمان در مانیل تصریح کرد: شهید سلیمانی نمونه درخشان فرد تربیت شده در مکتب اسلام در عصر حاضر است که عمر خود را در راستای جهاد فی سبیل الله برای مبارزه با تروریزم و گروه‌های افراط‌گرای دینی سپری کرد و ثمرات مبارزه وی مورد استفاده بسیاری از کشورها از جمله در منطقه آ . سه . آن در مبارزه با افراط گرایی بوده است.

وی در عین حال، گفت: دولت ج.ا.ایران بشدت همه انواع تروریزم از جمله تروریزم اقتصادی را محکوم می‌کند و فشار حداکثری امریکا در قالب تحریم‌ها علیه ایران که موجب رنج مردم بی گناه شده است را اقدام بارز تروریستی دولت امریکا می‌داند.

دلفو کانسرن، استاد دانشگاه‌های سن توماس و دلاسال در سخنرانی خود، به بررسی واژه افراط‌گرایی دینی پرداخت و گفت: واژه افراط‌گرایی دینی عمدتا بعد از واقعه 11 سپتامبر مطرح شد و تقریبا از واژه‌های ابداعی غربی‌هاست، لذا ما باید با وسواس این عبارت‌ها را بکار ببریم و اصولا در پرداختن به پدیده افراط‌گرایی توجه به ریشه‌ها بسیار مهم است و عمده دلیل افراط گرایی و خشونت، مؤلفه ناعدالتی است که خود غربی‌ها در بسیاری از موارد موجب آن هستند.

این روحانی کاتولیک افزود: من راجع به تنش‌ها و خشونت‌ها در منطقه میندانائو فیلیپین مطالعه کرده‌ام که مسئله افراط‌گرایی دینی در آن بسیار پررنگ مطرح می‌شود ولی از نظر من واقع مطلب صرفا بحث دینی و اسلامی نیست بلکه بحث زمین و چالش تملک زمین نقش مهمی در بروز تنش و خشونت‌ها داشته و دارد.

وی در عین حال، مطرح کرد: افراط‌گرایی در اسلام و مسیحیت جدا از منظر الهیاتی و کلامی در ارتباط مستقیم با سه واژه صلح و دفاع و عدالت است. در غرب این واژگان بر اساس منافع خودشان تعریف می‌شود و حقوق بشر ناشی از این عبارات نیز مبتنی بر منافع غربی‌هاست لذا در برچسب زدن به دیگران بعنوان افراط گرا یا خشونت طلب باید به ریشه‌ها توجه کرد و ببینیم این عناوین از سوی چه کسی مطرح می‌شود؟.

پدر کابیلاس، از کلیسای کاتولیک مانیل با تشریح رابطه آزادی دینی و افراط‌گرایی دینی تأکید کرد: رهبران دینی و اساتید دانشگاهی لازم است رابطه نزدیکتری با هم داشته و همکاری سازنده‌ای را برای مقابله با سوء استفاده از ارزش‌های دینی پایه گذاری کنند و در این راستا سند برادری بین پاپ فرانسیس و شیخ الازهر مصر می‌تواند اساس کار قرار گیرد.

خانم زینب هاویر، دبیر انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین نیز در سخنرانی خود، گفت: مسئله افراط گرایی دینی در جهان امروز به یک مسئله بغرنج و پیچیده‌ای مبدل شده است و هر کس مدعی مبارزه با افراط‌گرایی و تروریزم هست و از طرف دیگر هم برنامه‌های تبلیغاتی به نفع غرب که خود را داعیه دار تمدن و صلح می‌داند جهان را در مجاز و واقعیت پر کرده است.

وی افزود: شهادت سردار سلیمانی بدست دولتی که خود را پرچمدار صلح و مبارزه با داعش و گروه‌های تروریستی می‌داند، نقاب از چهره مزدورانه امریکا و رئیس جمهور وقت آن برداشت و جهانیان شاهد بودند که امریکا چگونه برای حفظ منافع و مصالح خود در غرب آسیا حاضر شد که ناجوانمردانه یکی از بزرگترین دشمنان داعش را با عملیات تروریستی خویش به شهادت برساند.

پدر متئو، از مبلغین مسیحی با اشاره به منشور تبلیغی مسیحیت گفت: دین برای برادری و دوستی آمده است و فلسفه وجودی دین آشنایی مردم با خدا و الطاف خداوندی است و وقتی خداوند بندگان خویش را به دوستی و برادری دعوت می‌کند و عیسی مسیح خود را منجی مردم قرار داده است.

وی اظهار داشت: تا زمانیکه برادرکشی در قالب افراط گرایی دینی و یا جنگ و خشونت وجود دارد باید بدانیم که بعنوان مبلغین و رهبران دینی در عملکرد خویش برای دعوت مردم به صلح و دوستی موفق نبوده ایم و لازم داریم با بررسی آسیب‌ها، راه حل‌های موثرتری را برای تحقق جامعه مبتنی بر دوستی و عدالت پیدا کنیم.

پخش کلیپ ویدئویی در خصوص سردار شهید سلیمانی در ادامه برنامه بود که بسیار مورد توجه قرار گرفت و سپس، حاضرین در نشست به احترام شهید سلیمانی یک دقیقه سکوت کردند.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved