logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/23 - 13:40
  • 297
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار با هیأت روسی:

همه در قبال فلسطین مسئولیت بزرگی داریم/ لزوم برقراری صلح عادلانه و پایدار در منطقه

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با اشاره به قضیه فلسطین و اتفاقات اخیر در غزه گفت: امروز مهمترین موضوع جهان، مسئله فلسطین است و همه ما در قبال این موضوع مسئولیت بزرگی داریم و همواره خواهان برقراری صلح عادلانه و پایدار در منطقه هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کشیش اعظم الکساندر آبراموف، دبیر کمیسیون سینود کلیسای ارتدکس روسیه در امور اخلاق زیستی و هیأت همراه صبح امروز (23 دی‌ماه) ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس این سازمان دیدار و در خصوص زمینه‌های گسترش همکاری‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدکس روسیه گفت‌وگو کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در آغاز سخنان خود، با اشاره به روابط دوستانه و تاریخی ایران و روسیه از پیام تسلیت جناب «پاتریاک کریل، رهبر کلیسای ارتدکس روسیه» جهت حمله تروریستی کرمان و شهادت مظلومانه مردم بی گناه در مراسم یادبود سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تشکر کرد.

وی به همکاری دیرینه مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدکس روسیه اشاره کرد و گفت: این دو مرکز دینی ارتباط بسیار قوی و گسترده‌ای در طول بیش از 20 سال گذشته داشته‌اند و تاکنون 12 نشست دینی با هدف درک متقابل اسلام و مسیحیت ارتدکس و توسعه ارتباط و همکاری میان ادیان در حل مسائل مشترک بشری با حضور شخصیت‌های بلندپایه در دو کشور برگزار کرده‌اند.

صلح عادلانه و پایدار در منطقه صورت پذیرد

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: هم اکنون نیز در حال فراهم آوردن مقدمات لازم برای برگزاری سیزدهمین دور گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس روسیه در ایران هستیم. به نظر می‌رسد امروز مهمترین موضوع جهان، مسئله فلسطین است و همه ما در قبال این موضوع مهم و حیاتی و ظلمی که به مردم فلسطین وارد می‌شود، مسئولیت بزرگی داریم.

وی اظهار داشت: این روزها در جهان اتفاقات ناگواری می‌افتد که دل همه مردم جهان را به درد آورده است. ما در غزه شاهد نسل کشی و جنایت علیه بشریت هستیم. در گفت‌وگوهای دینی با رهبران ادیان و همچنین، در بیانیه‌هایی که صادر کردیم همواره خواستار پایان جنگ در غزه بودیم چراکه معتقدیم پایان این جنگ، زمینه ساز صلح در منطقه خواهد بود. البته صلح در صورتی پایدار است که همراه با عدالت باشد و انتظار داریم صلح عادلانه و پایدار در منطقه صورت پذیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور تأکید کرد: امیدواریم مسئله غزه باعث بصیرت و بیداری بیش از پیش مردم جهان در اقصی نقاط جهان گردد و موجب شود تا همه پیروان ادیان الهی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و چالش‌های این چنینی را بدون عکس العمل نگذارند.

صیانت از نهاد خانواده وظیفه دینی و مشترک ماست

وی جنگ جهانی علیه نهاد خانواده را یادآور شد و گفت: موضوع مهم دیگری که امروز در جهان با آن مواجهه هستیم، اعلان جنگ رسمی دشمنان اخلاق و معنویت علیه نهاد خانواده است. این یک وظیفه دینی و مشترک ماست که ضمن صیانت از الگوهای یک زندگی سالم برای خود و فرزندانمان، این ارزش‌ها را به نسل‌های آتی نیز منتقل کنیم. اگر نهاد خانواده از دست رود معنویت را از دست خواهیم داد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابراز کرد: مسئله مهم دیگر موضوع جوانان است که از طریق فضای مجازی مورد تهاجم قرار گرفته‌اند. حل این مسئله نیز از طریق گفت‌وگوهای دینی و با همفکری دینداران امکان پذیر است.

وی همچنین، گفت: تأثیر اینترنت با مسائل بازدارنده حل نمی‌شود، ما باید زبان مشترک با جوانان پیدا کنیم زیرا جوانان امروز، ادبیات خاص خود را دارند و لازم است متناسب با برداشت و فهم آنان از اخلاق و معنویت، حرف بزنیم .این مهم کار دشواری است و همکاری طرفین را می‌طلبد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور تصریح کرد: اخلاق زیستی به مفهوم گسترده‌تر به مسائل اخلاقی، اجتماعی و سیاسی اشاره دارد؛ بنابراین این مسئله برای پیروان ادیان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و رهبران و پیروان ادیان باید نظرات خود را نسبت به این مفهوم، بیان کنند. اخلاق زیستی اسلامی به ما می‌آموزد که باید احترام و علاقه با مشکلات امروز بشر نگریست و به ابعاد جسمی، روانی و روحی آنان توجه کرد.

به دنبال توسعه همکاری‌های دینی با ایران هستیم

کشیش اعظم الکساندر آبراموف، دبیر کمیسیون سینود کلیسای ارتدکس روسیه در امور اخلاق زیستی با ابراز خرسندی خود از سفر به ایران و بررسی مقدمات لازم برای برگزاری دور جدید گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس روسیه گفت: ما همواره به دنبال توسعه همکاری‌ها با اندیشمندان و رهبران دینی ایران هستیم و این ارتباطات را با ارزش و مهم می‌دانیم.

وی اظهار داشت: ما در شورایی که در کلیسای ارتدکس روسیه فعال است، سال‌هاست که در موضوع اخلاق زیستی از دیدگاه مسیحیت ارتدکس پژوهش می‌کنیم و در این خصوص به مسائل مبتلا به بشر از زمان تولد تا درگذشت و موضوعات تکنولوژی پیشرفته (مانند هوش مصنوعی) می‌پردازیم.

دبیر کمیسیون سینود کلیسای ارتدکس روسیه ادامه داد: با توجه به اینکه روسیه و ایران هر دو بافتی سنتی و شرقی دارند به نظر می‌رسد دارای نظرات و تجربه‌های مشابهی هستند به همین دلیل مشتاق تبادل نظر و تجربه با شما هستیم.

کشیش اعظم الکساندر آبراموف افزود: سابقه طولانی همجواری دو ملت ایران و روسیه موجب تعاملات فرهنگی است و این سابقه می‌تواند برای ترسیم آینده‌ای بهتر به خصوص در زمینه موضوعات دینی از جمله الهیات، اخلاق، معنویت و انسان بهتر کمک کند.

انتهای پیام/

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved