هدف غایی فعالیتهای فرهنگی اعتلای مولفههای هویت است
سرپرست اداره ایرانیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: هدف غایی فعالیت های فرهنگی و رسانه ای حوزه ایرانیان خارج از کشور باید ناظر به صیانت و اعتلای مولفه های هویت باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرتضی صبوری سرپرست اداره ی امور فرهنگی ایرانیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سومین روز نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه، به بررسی وضعیت ایرانیان خارج از کشور در کشورهای همسایه پرداخت.
صبوری مهمترین وظایف اداره امور فرهنگی ایرانیان خارج از کشور را به اجمال بیان کرد و نقش رایزنان در قبال این وظایف را یادآورشد.
وی درادامه به معرفی کوتاهی از کارگروه تخصصی فرهنگ و رسانه اداره ایرانیان پرداخت و موضوعاتی چون روند شکل گیری و تحولات شورای عالی، کارگروه فرهنگ و رسانه و تغییران آن و اهم وظایف کارگروه فرهنگ و رسانه را تشریح کرد.
سرپرست اداره ایرانیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پس از آن به مسئله شناسی و اقدامات فرهنگی و رسانه ای لازم با جامعه مخاطب خود اشاره کرد و «مطالعات نظری ناظر به موضوع ایرانیان خارج از کشور و نگاه آنان به داخل» و«محیط شناسی پیرامون وضعیت ایرانیان خارج از کشورو شیوه های فعالیت معاندین و دولت میزبان» را اقداماتی اساسی در جهت مرتفع ساختن شرایط و مسائل ایرانیان خارج از کشوربا رویکرد حل واقعی مسائل در کنار حفظ کرامت آنان برشمرد.
وی در ادامه اذعان داشت: هدف غایی فعالیت های فرهنگی و رسانه ای حوزه ایرانیان خارج از کشور باید ناظر به صیانت و اعتلای مولفه های هویت باشد و خط مشی محوری در تقویت مولفه های هویت تقویت ارتباط و اعتماد متقابل است که از جمله راهکارها تسهیل تردد امن آنان به داخل است.
صبوری تقویت مولفه هایی چون هویت و انسجام خانوادگی، زبان و ادب فارسی، میراث فرهنگی و تاریخی، آیین های دینی و ملی و سبک زندگی ایرانی-اسلامی و مشارکت سازنده در امور مختلف مانند موارد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی سرزمین مادری را از جمله عوامل کلیدی در صیانت و اعتلای مولفه های هویتی ایرانیان خارج از کشور دانست.
وی درادامه به تشریح برخی از مسائلی که باعث ایجاد مشکلات برای ایرانیان خارج از کشور از بعد فرهنگی و رسانه ای می شوند پرداخت و اخبار خلاف واقع و تحریک آمیز، ضعف ارتباطات و همنشینی کنشگران فرهنگی و رسانه ای جمهوری اسلامی با ایرانیان خارج از کشور و افزایش فشارهای اقتصادی و معیشتی و بحران های پساکرونا و ترغیب به مهاجرت خاصه در بین متخصصین و... را از جمله عوامل موثر بر آن دانست.
سرپرست اداره ایرانیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اقدامات فرهنگی و رسانه ای دارای اولویت این سازمان را در مواردی چون «ارتقای سطح اعتماد به رسانه های داخلی»، «تولید و انتشار محتوا برای روایت درست وقایع و جلب اعتماد مخاطب»، «برگزاری کارگاه های سواد رسانه ای»، «برگزاری تورهای آشنایی با پیشرفت ها و تحولات جمهوری اسلامی»، «برگزاری دوره های فراگیر و جذاب آموزش زبان فارسی»، «برگزاری مشترک جشنواره ها» و «تدارک گفتگوهای فرهنگی با محوریت خود ایرانیان» برشمرد.
نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
نظر خود را بنویسید.