logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/09/16 - 11:28
  • 787
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دومین روز دهمین دور گفت‌‎وگوی دینی ایران با شورای جهانی کلیساها؛ تأکید بر اهمیت‌ موضوع گفت‌وگوی ادیان در جهان امروز

دومین روز دهمین دور گفت‌‎وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای جهانی کلیساها در سوئیس در حالی برگزار شد که بر اهمیت‌ موضوع گفت‌وگوی ادیان در جهان امروز تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دومین روز دهمین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای جهانی کلیساها با موضوع «بررسی بیش از بیست و پنج سال گفت‌وگو؛ نگاهی به گذشته، حال و چشم‌انداز آینده» (15 آذرماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان، پروفسور ایان سائوکا، دبیرکل فعلی شورای جهانی کلیساها، پروفسور جری پیلای، دبیر کل آینده شورای جهانی کلیساها و جمعی از رهبران دینی کشور سوئیس مانند رئیس شورای ادیان سوئیس (SCR)، رهبر یهودیان سوئیس، رئیس شورای اسقفان کاتولیک، دبیر کل روابط خارجی کلیسای اونجلیک سوئیس برگزار شد.

تمرکز مباحث نشست روز دوم این دور از گفت‌وگوها، «تأثیر ادیان بر سیاست و جایگاه دولت‌های دینی در حال حاضر» بود که رهبران دینی کشور سوئیس ضمن ارائه شرحی بر وضعیت پیروان ادیان در این کشور و چگونگی وضعیت ارتباطات دینی بین آنان به حوادث اخیر اتفاق افتاده در ایران اشاره و شبهات و نظرات پیرامون این موضوع را مطرح کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با اشاره به تحریف‌های صورت گرفته در روایت جریان اغتشاشات در ایران، نقش عوامل خارجی و رسانه‌های وابسته به جریانات نفرت پراکنی را برجسته خواند و اظهار داشت: ما درگیر یک جنگ ترکیبی همه جانبه از سوی کسانی بوده‌ایم که خیرخواه مردم ایران نبوده‌اند.

مانوکیان، مسئول شورای ادیان سوئیس (SCR) نیز در سخنرانی خود، گفت: این شورا در سال 2006 بنیانگذاری شده است. ما در جریان جنگ ایران و عراق درخواست‌های صلح را مطرح کردیم. فعالیت‌های این شورا در رابطه با همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان است. همچنین، بخشی را به گفت‌وگوی ادیان اختصاص داده‌ایم.

وی ادامه داد: این شورا متشکل از سه عضو مسیحی ارتدکس، کاتولیک و پروتستان و دو عضو مسلمان (شیعه و سنی) و یک عضو یهودی است. ما چتر بزرگی هستیم که همه ادیان را دربرمی‌گیریم.

مانوکیان تأکید کرد: ما همراه و تسهیل کننده امور دینی هستیم. در جلسات منظم گفت‌وگوی دینی که داشته‌ایم دریافتیم بدون صلح و ارزش‌های دینی، هیچ ثبات سیاسی در کشورها محقق نمی‌شود.

مسئول شورای ادیان سوئیس (SCR) در عین حال، تصریح کرد: بیانیه‌های مختلفی در خصوص آزادی دینی و محکومیت خشونت و تروریزم صادر کرده‌ایم. ما متعهد به وحدت و همزمان به رسمیت شناختن تعدد و تکثر ادیان هستیم.

وی خاطرنشان کرد: از پروژه‌های مهم ادیان می‌توان به بنا نهادن پارلمان ادیان جوانان یاد کرد. ما موضع‌گیری‌های مهمی در مورد مهاجران داشته‌ایم.

گفت‌وگوی ادیان در جهان امروز با اهمیت‌تر از همیشه است

رهبر دینی یهودیان سوئیس نیز در این دور از گفت‌وگوها، تأکید کرد: ما در سوئیس فعالیت‌های فرهنگی و امور جوانان داریم و در قرن 21، رهبران دینی در برقراری صلح نقش برجسته‌ای دارند.

وی ادامه داد: ما، مسیحیان و مسلمانان براساس ده فرمان می‌توانیم گفت‌وگو کنیم؛ زیرا مبنای گفت‌وگو را فراهم می‌کند. امروز بیش از همیشه ضرورت و اهمیت گفت‌وگوی ادیان در جهان را شاهد هستیم.

رهبر دینی یهودیان سوئیس اظهار داشت: امروزه امید داریم با استفاده از تکنولوژی و صنعت به دنبال دوستی و صلح باشیم. یهودیان هدیه زیادی را به جهان دادند و هدایای زیادی گرفته‌اند؛ اما ده فرمان هدیه مشترکی است که می‌تواند نفرت و جهالت را از بین ببرد و اصول گفت‌وگو را برای ما مشخص کند.

وی افزود: ما معتقد نیستیم که فقط دین ما منحصر به فرد است بلکه معتقدیم ادیان مکمل یکدیگرند. خداوند آدم را به شکل خود آفرید و این نشان می‌دهد که نخستین آدم، انسان بوده و مسیحی، یهودی یا مسلمان نبوده است. براساس اعتقادات یهودی، همه می‌توانند به بهشت بروند و این امر متعلق به یهودی‌ها نیست.

قرارگیری کلیساها در مسیر وحدت و اتحاد دینی

در ادامه، کشیش سرگی فورنرود، رئیس روابط خارجه کلیسای رفورم اوانجلیک سوئیس در خصوص پلورالیزم دینی، گفت: براساس پلورالیزم دینی، بر اصل آزادی دین و وجدان در کلیساهای خود تأکید می‌کنیم. منشور و قانون اساسی به قدمت 175 سال داریم که در آن پلورالیزم دینی توصیه شده است. و هدف اصلی در این منشور صلح و ثبات دینی است و هر نهاد دینی که برخلاف این هدف بخواهد در سوئیس تأسیس شود با آن مخالفت می‌شود.

وی تأکید کرد: کلیساها باید در مسیر وحدت و اتحاد دینی قرار بگیرند. پلورالیزم همزیستی صلح‌آمیز پیروان ادیان را تضمین می‌کند.

رئیس روابط خارجه کلیسای رفورم اوانجلیک سوئیس افزود: دین خدا، حاکمیت مطلق خداوند و اسرارآمیز بودن ذات الهی موید پلورالیزم دینی است.

فرانسیس بیکن، نماینده شورای اسقفان کاتولیک سوئیس از دیگر سخنرانان دومین دور از دهمین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای جهانی کلیساها بود.

پروفسور جری پیلی، دبیرکل جدید شورای جهانی کلیساها بیان کرد: رابطه بین دین و سیاست را مطلوب می‌دانم اما معتقدم که دولت باید غیردینی و بی طرف عمل کند و باید طبق سیاست تأثیر مستقیم داشته باشد، اما در عین حال دولت باید به همه مردم جدای هر دینی که دارند، امکان زندگی دهد و به همه احترام بگذارد.

شایان ذکر است، دهمین دور گفت‌وگوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها و شورای جهانی کلیساها با موضوع «بررسی بیش از بیست و پنج سال گفت‌وگو؛ نگاهی به گذشته، حال و چشم‌انداز آینده» (14 آذرماه) با حضور هیأت عالی رتبه‌ای از جمهوری اسلامی ایران در سوئیس آغاز شد. ریاست این هیأت ایرانی را حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی­‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای سیاست‌گذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان به عهده دارد. در این نشست، نمایندگان مسیحی از کشورهای رومانی، اندونزی، آمریکا، نروژ، سوئیس و آفریقای جنوبی نیز شرکت دارند.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved