معاون رئیس جمهوری:
در ایران ابزاری قدرتمندتر از علم و فناوری برای گفتمان عمومی با دنیا وجود ندارد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: در جمهوری اسلامی ایران ابزاری قدرتمندتر از علم و فناوری برای گفتمان و دیپلماسی عمومی با دنیا وجود ندارد که در آن هم دست برتر و حرف داشته باشیم و هم موضوعی باشد که جهان تشنه آن است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روحالله دهقانی فیروزآبادی یکشنبه شب در خانه نوآوری و فناوری ایران در جمع رایزنان فرهنگی شرکت کننده در نخستین اجلاس منطقهای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه اظهار داشت: خانه نوآوری اگرچه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان را در خود دارد و این دستاوردها هم جدید است، اما مقداری قدیمی است. تلاش میکنیم در بازدید بعدی در کنار این، شاهد یک خانه نوآوری تمام دیجیتال باشید که بازدیدکنندگان از دیدن آن مشعوف شوند.
وی گفت: برخی دستاوردهای ما از نظر کشورهای دوست که حتی ما را میشناسند غیرواقعی است اما وقتی این دستاوردها را میبینند برای این کشورها باورپذیر میشود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: آنچه میگوییم دستاورد کشور است، دستاورد جهاد مقام معظم رهبری است. یکی از جهادهای ایشان در سی و چند سال رهبری، جهاد در مسیر زنده نگاه داشتن جریان علم و فناوری در کشور است. بارها فرمودهاند برای حمایت از جریان علم و فناوری تا پای جانم ایستادگی میکنم. انصافا و در عرصهها و عرضههای مختلف جهاد کردهاند.
دهقانی فیروزآبادی همچنین در باب دیپلماسی فرهنگی گفت: با بسیاری از کشورهای دنیا با زبان دین، فرهنگ و تاریخ مشترک و با برخی با زبان منافع مشترک میشود حرف زد. اما با زبان علم و فناوری با همه کشورها میشود حرف زد. علم و فناوری زبان مشترک محبوب تمام دنیاست.
وی با اشاره به اشتیاق کشورها برای همکاری با جمهوری اسلامی و استفاده از دستاوردهای نظام گفت: علم و فناوری، بستر خیلی خوبی برای صحبت با دنیاست.
دهقانی فیروزآبادی اظهار داشت: بحث دیگر، فرهنگی است. فرهنگ به معنی واقعی کلمه و تعاریفی که از آن وجود دارد، یک موجود غیرجسمی و غیرمادی است. مجموعهای از افکار، انتظارات، ذهنیات و باورهاست اما مسیر انتقال آن مادی است و امروز به خوبی انتقال فرهنگ با کالا، خدمت و علم و فناوری ابزار جدی کار فرهنگی شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه بستر انتقال فرهنگ، تغییر ماهوی کرده است افزود: فناوری، فرهنگ خود را با خود به همراه میبرد.
وی به تاکیدهای رهبری اشاره کرد و افزود: اگر قرار باشد رایزنی فرهنگی انجام دهیم یک بستر قوی آن علم و فناوری است. بستر ناقل فرهنگی، علم و فناوری است. این یک فرصت خیلی جدی برای ماست که می شود روی آن کار کرد.
دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: فضای تحریم و فشار مشخص است و هنر در استفاده حداکثری از امکانات و فرصت هاست. در این شرایط، رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری میتوانند حرف بزند و کار کنند.
وی خطاب به رایزنان فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر بتوانید بازار و فضا برای دستاوردهای علمی و فناوری کشور در کشورهای همسایه ایجاد کنید با آغوش باز استقبال می کنیم و همه دفاتر نمایندگیهای رایزنی به دفاتری برای انتقال فناوری و فرهنگی تبدیل میشوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: نگاه ما به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این است که رایزنان، سفرای جمهوری اسلامی ایران و تداوم این جریان باشند. برای برقراری ارتباطات با شرکتهای خارجی حاضریم هر کاری بشود انجام دهیم و این فضا در معاونت علمی و فناوری وجود دارد.
دهقانی فیروزآبادی افزود: باور ما این است که وقتی برنامهای تعریف می شود باید بر مبنای منفعت شرعی و قانونی ذی نفعان باشد. بخشی از این موضوع، مسوولیتها، علاقهمندیها و عرق به کشور است برای این که راه بیفتد اما باید نظام هایی تعریف شود که ذی نفعان بهرهمند شوند.
وی این را هم اضافه کرد که فیلم، ویدئو، انیمیشن و بازی ها میتوانند اولین مخاطبان ما در حوزه رایزنیهای فرهنگی باشند.
حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در این نشست گفت: روابط دوجانبه و چندجانبه زمینه حضور ما را در منطقه و جهان فراهم میکند و اجلاس رایزنان منطقهای جانمایی مناسبی برای ایران و اسلام خواهد شد.
وی افزود: منطقه، حوزه تمدنی ماست و کشورهای منطقه می توانند ما را به امت اسلامی و افق گشایی برای تمدن نوین اسلامی طبق فرمایش مقام معظم رهبری نزدیک کنند.
ایمانیپور با اشاره به شعار "فرصت های منطقهای و ظرفیتهای استانی" در اجلاس رایزنان منطقهای گفت: مدتی است در حوزه صادرات فرهنگی ایفای نقش میکنیم و در برنامه تحول سازمان نیاز به کمک معاونت علمی و فناوری برای صادرات فرهنگی داریم.
وی از برنامه تاسیس بنیاد دیپلماسی عمومی در سازمان خبر داد و گفت: حوزه ما صنایع خلاق خواهد بود .
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین گفت: در نمایشگاه هایی که در کشورهای مختلف برپا می کنیم تمایل داریم صنایع خلاق را به نمایش بگذاریم به همین منظور باید بستهای را فراهم کنیم و همچنین مایلیم بر تعداد نمایشگاهها افزوده شود.
نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه ، از ۱۵ تا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
نظر خود را بنویسید.