تولید سالانه 400 فیلم کوتاه ظرفیت مناسبی برای تبادلات فرهنگی با کشورهای همسایه است
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: این انجمن سالانه 400 فیلم کوتاه تولید می کند که برای خارج از کشور فرصت مناسبی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهدی آذرپندار در ششمین و آخرین روز نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه اظهار داشت: انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز استعدادیابی، بزرگترین مدرسه سینمایی ایران و از بزرگترین مدارس سینمایی جهان است که در58 نقطه ازکشور دفتر دارد و اقدام به آموزش فیلمسازی و حمایت از فیلمسازان با ساخت فیلم های کوتاه می کند و متولی اصلی سینمای پایه کشور است.
وی با اشاره به آغاز چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از پنجشنبه هفته پیش رو گفت: این جشنواره بین المللی ترین رویداد سینمایی ایران است. در داخل کشور بیشترین توجه به جشنواره فیلم فجر است، جشنواره ای که بیشتر داخلی است تا خارجی، اما اعتبار جشنواره فیلم کوتاه تهران در خارج از کشور است.
آذرپندار با اشاره به رکوردشکنی جشنواره فیلم کوتاه تهران در این دوره با دریافت 7216 اثر از 131 کشور جهان این رکورد را مهم خواند و افزود: رایزنی فرهنگی مسوولیت تبلیغ ظرفیت های فرهنگی هر کشوری را بر عهده دارد که یکی از ظرفیت های فرهنگی که در حوادث سال گذشته نیز مهم بود و دشمن روی آن دست گذاشته و بر عدم برگزاری آن سرمایه گذاری کرد جشنواره های فیلم بود، مانند جشنواره های فجر و حقیقت و جشنواره فیلم کوتاه تهران که این نشان از اهمیت آنها دارد و زنده بودن فضای فرهنگی کشور را به رخ می کشد.
وی خطاب به رایزنان فرهنگی گفت: هر دیتابیسی لازم داشتید ما در اختیار شما می توانیم بگذاریم تا این ظرفیت به جهان و در کشورهای محل ماموریت شما شناسانده شود.
آذرپندار گفت: جشنواره فیلم کوتاه تهران اسکار کوالیفای است. در فیلم بلند کشورها به آکادمی اسکار اثر معرفی می کنند اما در حوزه فیلم کوتاه جشنواره ها فیلم معرفی می کنند. آکادمی اسکار به 150 جشنواره در جهان این اعتبار را داده که جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از این جشنواره هاست. سال گذشته اسپانیا و در سال های گذشته ایران این جایزه را دریافت کرد. باید ذائقه سازی کرد.
وی افزود: اسپانیا، هند و بسیاری از کشورهای صاحب سینما مشتری جشنواره ما هستند اما نیاز داریم کشورهای همسایه و منطقه بیشتر یا این ظرفیت آشنا شوند.
دبیر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: امسال توانستیم فراخوان جشنواره را به 12 زبان منتشر کنیم که برای شناخت بیشتر این ظرفیت بود و در رکورد شکنی اثرگذاری داشت. آنقدر که در فرانسه، روسیه و چین این جشنواره را می شناسند، در کشورهای عربی شناخته شده نیستیم و در کشورهای همسایه این اتفاق نیفتاده است.
وی از رایزنان فرهنگی خواست ظرفیت لازم را فراهم و برای معرفی جشنواره فیلم کوتاه تهران پیگیری های لازم را انجام دهند و گفت: ارجحیت ما معرفی جشنواره در کشورهای همسایه است و برای ما این رویکرد وجود دارد که دامنه ای به این منظور فراهم و میهمان هم از کشورهای همسایه داشته باشیم.
آذرپندار گفت: ما برای این جشنواره معمولا از کسانی دعوت می کنیم که پیشتر در فرانسه، ایتالیا، آلمان و آمریکا از آنها دعوت شده و خواسته اند به آنها اعتبار دهند. ما هم دیتابیس دیگری نداریم. لازم است رایزنان فرهنگی در شناساندن چهره های هنری کشورهای محل ماموریت خود به ما کمک کنند.
نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
نظر خود را بنویسید.