-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/03/12 - 14:25
  • 462
  • زمان مطالعه : 21 دقیقه
در دیدار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با فرهیختگان یونانی عنوان شد :

انسانیت به ایران مدیون است

در دیدار رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حجت الاسلام و المسلمین ایمانی پور با جمعی از فرهیختگان یونانی، دکتر راحیوتیس استاد دانشگاه، حقوقدان و کنش‌گر سیاسی در حوزه فلسطین، با اشاره به آنچه در غزه رخ می دهد گفت: امروز انسانیت به ایران مدیون است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جمعی از فرهیختگان یونانی با رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفتگو کردند. در این نشست رییس سابق دانشگاه پانتئون، قائم مقام اسبق وزیر دارایی، استاد دانشگاه وست آتیکا، استاد دانشگاه پلوپونز، رییس مرکز فرهنگی و سینمای ستاره جدید، بازیگر سریال سلمان فارسی، نماینده جامعه فلسطینیان، رییس جامعه شیعیان یونان، رییس انجمن مسلمانان یونان، رییس انجمن دوستداران زبان و ادب فارسی ، استاد دانشگاه، حقوقدان، فعال حقوق بشر و رییس پلتفرم استقلال، مدیر انتشارات تاکسی دفتیس، استاد تاریخ دانشگاه آتن و خبرنگار حوزه محور مقاومت، حضور داشتند.

در ابتدای این نشست مهدی نیک خواه قمی رایزن فرهنگی کشورمان ضمن عرض خیر مقدم و معرفی حاضران، هدف از این دیدار را گفت و گو و تبادل نظر در خصوص مسائل روز و اتفاقات غزه عنوان کرد. بعد از آن حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور اظهار داشت: بسیار خرسندم که امروز در خدمت شما عزیزان هستم. مایلم مجالی داشته باشم تا قدری از دیدگاه شما راجع به مسائل روز جهان بهره مند شوم. برای مقدمه و شروع بحث چند نکته عرض می کنم و سپس از صحبت های شما بهره‌مند خواهیم شد. ما در آستانه سی و پنجمین سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب ایران قرار داریم. اگر کسی بخواهد انقلاب ایران و انقلاب اسلامی را بشناسد راهی جز بررسی دیدگاه های امام خمینی (ره) ندارد. یه جمله ای هم رهبر امروز جمهوری اسلامی دارد که می فرماید، این انقلاب بدون نام امام خمینی در هیچ جای جهان شناخته نمی شود. یکی از اندیشه های امام خمینی نگاه جهانی ایشان در شکل دهی به انقلاب اسلامی بود. در سخنرانی معروفی که ایشان پانزده سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی داشتند، شاید اگر پنج – شش بار راجع به سقوط رژیم شاه صحبت کردند، اما ده الی ۱۵ بار در خصوص موضوع فلسطین صحبت داشتند. نکته مهم آن است که چطور امام خمینی (ره) ۶۰ سال پیش اینقدر در خصوص مسئله فلسطین اینقدر حساس بوده است. من امروز می خواهم، باهم دراین باره کمی گفتگو کنیم. اگرچه انقلاب ایران به نام انقلاب اسلامی شناخته می شود ولی واقعیت این است که جهت گیری امام خمینی (ره) خیلی بالاتر از حتی اسلام، دین و حتی تمدن ها بود. ایشان این انقلاب را انقلاب مستضعفان می دانست. به همین دلیل هم هست که پیروان ایشان بیشتر در کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین هستند. شما شاید اولا تصور کنید که طرفداران ایشان بیشتر در کشورهای اسلامی هستند ولی واقعیت این است که انقلاب اسلامی بیشترین طرفدار را در بین کشورهای مستضعف دارد. دلیل حساسیت امام خمینی(ره) در شصت سال پیش نسبت به فلسطین، ظلمی بود که ایشان احساس می کرد به مردم این منطقه شده است. این روزهای خیلی ها مطلع هستند که بیش از هفتاد سال است که مردمی در یک منطقه کوچک و در یک زندان بزرگ زندانی هستند. این زندان که بزرگترین زندان با سقف باز در جهان شناخته می شود، بیش از ۶ الی ۷ دهه است که سابقه دارد. 

وی همچنین ادامه داد: جنگ امروز غزه، اگرچه یک ظاهر سخت جنگی دارد، اما یک باطن فرهنگی دارد. ما اسم آن باطن فرهنگی نبرد غزه را گفتمان و ادبیات مقاومت می دانیم. ادبیات مقاومت و پایداری و ایستادگی یعنی زیربار زور نرفتن. 

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من از شما خواهش می کنم، مقداری به این مسئله که چرا این همه برای ایران هراسی هزینه می شود، عمیق تر شوید. ایران چی می گوید که مستحق این چنین هراس ساختگی است؟ امروز شما می بینید که اتفاقات خیلی مهمی در حال رخ دادن است ولی هراسی از آن ایجاد نمی کنند اما راجع به ایران یک هراس ساختگی ایجاد می کنند. شما همه داعش را می شناسید. داعش را چه کسی و چرا ایجاد کرد؟ این را امروز ما نمی گوییم خود آمریکایی ها می گویند که داعش را ما برای از بین بردن ایران، ایجاد کردیم. هزینه های زیادی را آمریکایی ها طی این سال ها برای اینکه ایران را در جامعه بین المللی محصور کنند، متحمل شدند. یکی از مواردی که اسباب تعجب مسافرین به ایران است، این است که ایران با ۴۵ سال تحریم، چطور توانسته این میزان پیشرفت کند. مردم جهان از میزان و حجم تحریم هایی که علیه ملت ما اعمال شده است، بی خبرند. ما در جریان همه گیری کرونا تحریم دارویی بودیم. 

ایشان همچنین ادامه داد: یکی از مواردی که امروزه در غزه بیش از هر چیز، خود را نشان میدهد، استاندارد های دوگانه است. اگر حقوق کودکان مهم است، حقوق کودکان فلسطینی مهم نیست. اگر حقوق زنان مهم است، حقوق زنان فلسطینی مهم نیست. اگر نسل کشی زشت است، در خصوص مردم غزه زشت نیست. ما هم در ایران سالهاست که درگیر این دوگانه ها هستیم. به هر حال می خواهم بگویم که در جهان امروز پرده ها کنار رفته و واقعیت ها را می توان به راحتی با چشم عادی دید. رسانه ها چون در اختیار قدرتهای بزرگ است، همیشه حقیقت را آنطور که می خواستند جلوه می دادند. امروز به برکت انسان رسانه ها، یعنی افرادی که با دوربین های خود فیلم و عکس می گیرند و در شبکه های اجتماعی منتشر می کنند، انحصار رسانه ای قدرت ها شکسته شده و مردم تا حدودی می توانند این واقعیت ها را ببینند. 

وی افزود: به هر حال، شما بهتر شرایط امروز جهانی را می دانید ولی دوباره برمی گردم به ابتدای صحبت هایم که امام خمینی آن چیزی را که ما امروز می بینیم بیش از شصت سال پیش می دید. اما، ما به آینده جهان امیدواریم. آینده جهان تمدن دیگری را رقم خواهد زد. تمدنی که استاندارد های دوگانه را نخواهد پذیرفت. تمدنی که در آن حقوق انسان ها رعایت خواهد شد. آنچیزی که امروز در غزه رخ می دهد، محصور در غزه نخواهد ماند. غزه آینده منطقه و جهان را تغییر خواهد داد. از این رو مسئله غزه را نباید مربوط به یک نقطه جغرافیایی و زمانی خاص دانست. 

پیشبینی های امام خمینی قبل از انقلاب در خصوص فلسطین، امروز محقق شده

سپس عشیر حیدر رییس جامعه شیعیان یونان ضمن عرض تسلیت شهادت رییس‌جمهور و هیات همراه گفت: درابتدا می خواهم از جنابعالی برای حضور در یونان و برگزاری این نشست تشکر کنم. از سوی جامعه شیعیان یونان مقدم شما را گرامی می داریم. درخصوص موضع گیری حضرت امام خمینی در موضوع فلسطین صحبت کردید. پیش بینی های ایشان قبل از انقلاب در خصوص فلسطین، امروز محقق شده و می بینیم وضعیت امروز جهان مطابق با دیدگاه های ایشان است. گفتید که در کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین حجم بالایی از پیروان انقلاب اسلامی را تشکیل می دهند، من به عنوان شهروند یونان می خواهم این نکته را هم به آن اشاره کنم که در یونان نیز پیروان انقلاب اسلامی و مکتب ایشان کم نیستند. جامعه شیعیان یونان همواره خط رهبری و حضرت امام را دنبال کرده است. روز به روز شمار علاقمندان به مکتب حضرت امام رو به گسترش است و از آغاز فعالیت های این نهاد تا به امروز، این عدد تصاعدی بالا می رود. این برایند من از حضور در جامعه یونان است. امروزه به درستی رهبر معظم انقلاب مسیر ایشان را به خوبی پیگیری کرده اند و همان منش و رسم را دارند و این نشان دهنده ادامه یافتن این مسیر است. 

در ادامه خانم والاوانی کنش‌گر سیاسی و قائم مقام اسبق وزارت دارایی اظهار داشت: در ابتدا برای حادثه غم باری که برای رییس جمهور، وزیر امور خارجه و اطرافیان ایشان رخ داد، تسلیت می گویم. ایران امروز در روابط خارجی صفحه جدیدی را گشوده است که برخلاف تلاش های امپریالیسم برای جهان تک قطبی و سلطه گری به موفقیت های زیادی دست یافته است. جهان امروز جهان چند قطبی است. ایده مقاومت که از سوی ایران به جهانیان عرضه شد مهمترین دستاورد ایران برای منطقه و فرامنطقه است. امروز ایران توانسته نه تنها این ایده مقاومت را ترویج کند، بلکه این محور ها را به هم وصل و آنها را متمرکز و متحد کند. داعش با هدف حمله و نابودی حکومت ایران و رسیدن به نقشه های شوم امپریالیسم در منطقه ایجاد شد. ولی هم طالبان و هم داعش مثل سگی دست آموز، دست موسسان خود یعنی آمریکا و اسرائیل را گاز گرفتند. نقش ایران در مبارزه با این خلافت خود خوانده بسیار موثر بوده است. هر کسی که سیاست یک بام و دو هوا و استاندارد دوگانه را نداشته باشد به خوبی می تواند به این نقش ایران اقرار کند. من بارها و بارها در برنامه های روز قدس شرکت کرده و سخنران این مراسم در سنوات مختلف بوده ام. همبستگی با ملت فلسطین ریشه دار است و باید ادامه دار باشد. همانند ایران که دهه هاست این همبستگی را در قالب این روز ارائه می کند. با وجود دولت افراطی حاکم بر سرزمین های اشغالی، در این چند ماه نکبت جدیدی در حال رخ دادن است، شاید هم بد تر از روز نکبت. 

وی افزود: اسرائیلی ها و مقامات این کشور بارها و بارها اعلام کردند که فلسطینی ها انسان نیستند و سعی در پاکسازی قومیتی در این منطقه دارند. با تحت فشار قرار دادن کشورهای خود فروخته مانند مصر و اردن که هم مرز با این رژیم هستند سعی در کوچاندن و جابجایی جمعیتی فلسطینیان دارند. شروع این جنگ در غزه اما پیام های مثبتی را هم با خود به همراه خواهد داشت. نکته مثبت آن، پدید آمدن همین جنبش های دانشجویی در آمریکاست. ما امروز شاهد تشکیل هسته های آزادی خواهی برای فلسطین در قلب آمریکا به خصوص در میان جوانان هستیم. اما باید ما هم به وظیفه خودمان به عنوان شهروند یونانی پایبند باشیم. یعنی بدانیم که چطور می شود در یونان فعال بود و این هسته ها را در بین دانشجویان یونانی نیز شکل داد. باید این همبستگی از مسیرهای فرهنگی به جامعه تزریق شود تا اثر بخشی چندین برابری داشته باشد. 

سپس خانم دکتر کریاری رییس سابق دانشگاه پانتئون و عضو هیئت علمی دانشگاه آتیکای غربی ضمن خوشامد گویی به رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: سال ها پیش سفری در قالب هیات گفتگوهای بینادینی به ایران داشتم. در این سفر به ایران، دوستان خوبی از مسئولان ایرانی پیدا کردم و در خصوص بست این همکاری ها تبادل نظر های گوناگونی داشتیم. من می دانم که سفارت و رایزنی شما فعالیت های زیادی را در این کشور انجام می دهد ولی با این وجود قطعا هنوز این کشور برای جامعه ما بسیار ناشناخته است، به خصوص ایران امروز. کمتر کسی می داند که پیروان همه ادیان آزادند تا مناسک خود را به جای بیاورند و یا زنان نقش سازنده ای در این کشور دارند و در همه بخش های جامعه حضور فعال دارند. از نماینده مجلس گرفته تا سفیر و وزیر و ... من در این سفر با جوامع اقلیت های دینی ارمنی، زرتشتی، یهودی و ... آشنا شدم. اما این موارد برای جامعه امروز بخصوص جوانان یونانی، بسیار ناشناخته است. فکر می کنم بخشی که می توان برای شناخت بهتر دو ملت روی آن سرمایه گذاری کرد همکاری های علمی و دانشگاهی بین اساتید و دانشجویان است. من در دوران ریاستم بر دانشگاه پانتئون نمایشگاهی را با همکاری رایزنی فرهنگی برگزار کردم و حجم بالای استقبال از این نمایشگاه سبب شد تا به علاقه زیاد دانشجویان دانشگاه به موضوعات مربوط به ایران پی ببرم. همین موضوع سبب ایجاد دوره آموزش زبان فارسی در این دانشگاه شد. خاطرم هست کلاس های زبان فارسی همواره شلوغ بود. این کلاس ها متاسفانه بعد از رفتن من تعطیل شد اما شنیدم که این کلاس ها در دانشگاه ایونی و ارسطو ادامه یافته اند و این بسیار حرکت خوبی است. زمینه همکاری و آشنایی با ایران حتی در زمینه پزشکی نیز وجود دارد، ایران در این حوزه بسیار پیشتاز است. تحریم ها سبب شده که ایران به نقطه عالی در حوزه پزشکی برسد. معماری و کشاورزی هم می تواند زمینه های همکاری زیادی را فراهم کند. دستاوردهای این کشور در حوزه کاشت محصول می تواند برای ما نیز مفید واقع شود. راه های زیادی برای این همکاری ها وجود دارد. شما حرف از فلسفه مقاومت زدید ولی این مقاومت قطعا مقاومت سخت نیست بلکه استفاده از ابزارهای فرهنگی برای نزدیک کردن ملت ها یکی از ابزارهای سازنده در مسیر این مقاومت است. مقاومت فرهنگی نیز بحث مهمی است. 

بعد از آن خانم ماریا نیکولاکاکی استاد دانشگاه پلوپونز گفت: حضور دکتر ایمانی پور فرصتی مناسب برای تبادل نظر با یک مقام عالی رتبه ایران است. از این فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، سپاسگزارم. به شما برای شهادت رییس جمهور ایران و هیئت همراهشان تسلیت می گویم. من می خواهم در تکمیل صحبت های دوستان در خصوص همکاری های مشترک کمی صحبت کنم. فکر می کنم که بخش مهمی که باید برای شناخت متقابل بهتر در نظر داشت آموزش است. تاریخ مشترکی با ایران داریم. یونانیان به ایرانیان علاقه دارند و این علاقه متقابل بوده و هست. هرجا با ایرانی ها آشنا شدم همواره با آغوشی باز پذیرای ما بوده اند. اما بدانید ما نسل جوان در یونان را به راحتی از دست خواهیم داد، زیرا تمامی رسانه های اینجا توسط آمریکا و اسرائیل جهت دهی می شوند و این وظیفه ماست که از طریق آموزش، نسل جوان را در یونان بیدار کنیم. این آموزش ها باید دوطرفه باشد. ملت ایران نیز باید بداند که ما بسیار شبیه به آنها هستیم. من به عنوان استاد دانشگاه هر کمکی که از دستم بر بیاید در این راه از شما دریغ نخواهم کرد. هدف اسرائیل در این نسل کشی که در حال انجام دادن آن است، راه های ترانزیتی است که از آسیا و عربستان آغاز و به اسرائیل و سپس به بندر پیرئوس در یونان می رسد. آنها اهداف اقتصادی زیادی برای این نسل کشی دارند و آمریکا هم همواره پشت آنهاست. فلسطینیان از لحاظ تاریخی یونانی هستند و ما با آنها ریشه مشترک نژادی داریم. 

سپس نعیم القندور رییس انجمن مسلمانان یونان طی سخنانی کوتاه گفت: اولین سفر من به ایران پیش از انقلاب اسلامی بود. در آن زمان وقتی با مردم صحبت می کردم هیچ کس حتی تصور اینکه در این کشور انقلاب شود را نداشت. چون مردم بر این باور بودند که شاه بر همه چیز حتی ذهن مردم هم تسلط دارد. اما وقتی انقلاب اسلامی شکل گرفت، چشم همه ملت های مسلمان و مستضعف در جهان به ایران دوخته شد. زیرا ایران امیدی را در دلها برانگیخت. بعد از انقلاب اسلامی، ایران از آغوش آمریکا در آمد و مصر به آغوش آمریکا پرید. بعد از ۴۶ سال ببینید که امروز ایران قوی کجاست و این کشور کجااست . وی ادامه داد، من خودم مصری الاصل هستم که این حرف را می زنم.  ایران تنها کشوری است که به صورت شفاف و واضح دارد از فلسطین حمایت می کند و برای این مقاومتش و حمایتش هزینه های سنگینی داده است. امروز در دنیا دو جبهه وجود دارد جبهه ایران و جبهه آمریکا، انگلیس، اسرائیل و کشورهای متحد آنها. غزه امروز تنهاست و تنها حامی قطعی آنها ایران قوی است. 

در ادامه عبدالطیف درویش نماینده جامعه فلسطینیان و نامزد پارلمان اتحادیه اروپا گفت: این اتفاقی که اکنون در آمریکا در حال رخ دادن است اگر در ایران افتاده بود، چه سر و صدایی که در عالم برپا میشد. من دکتری ام را از دانشگاه پانتئون آتن گرفتم، در دورانی که یونان بسیار به فلسطین نزدیک بود. پایان نامه من مربوط به فلسطین بود و در عنوان آن کلمه صهیونیسم استفاده کرده بودم. استاد راهنمای من گفت که بیرون از دانشگاه دست هایی هستند که به ما فشار می آورند که این لغت را عوض کنی. این در دورانی بود که یونان و سیاستمداران یونانی بسیار به فلسطین نزدیک بودند. حال تصور کنید که امروز شرایط یونان چگونه است. تصور کنید که در سایر کشورهای دنیا مانند انگلیس چه فشاری را بر مردم تحمیل می کنند. وقتی شما بمب های هوشمند دارید و به گفته خودتان در حال مبارزه با مثلا حماس هستید، چرا و به چه جراتی از بمب های خوشه ای استفاده می کنید. در این مدت کم، هزاران نفر جان خود را از دست دادند ولی صدایی از جایی بلند نشد. موضع گیری غرب چیست؟ هر کشوری که خلاف جهت غرب و متحدانش حتی فکر هم کند. به او تهمت می زنند که عادی نیستی. وظیفه هر انسان باوجدان در غرب است که از این مردم دفاع کند. 

انسانیت بسیار به ایران مدیون است 

سپس یانیس راحیوتیس، حقوق دان و کنشگر سیاسی ضمن ابراز خشنودی از حضور در این نشست گفت: باعث افتخار ماست که امروز یکی از مسئولان عالی رتبه ایرانی در بین ما حضور دارد. این که شما در این زمان خیلی حساس در میان ما هستید و صحبت خوبی در خصوص مسئله فلسطین داشتید برای ما ارزشمند است. انسانیت بسیار به ایران مدیون است نه فقط در دوران باستان بلکه حتی در دوران حاضر هم دنیا به ایران مدیون است. ایران جزو معدود تمدن هایی است که تا به امروز روی پا ایستاده است و معدود تمدنی که ماهیتش همچنان حفظ شده است. دنیای امروز اما بیش از گذشته به ایران امروز مدیون است به انقلاب اسلامی ایران مدیون است. ما که کمی سن مان بیشتر است خاطرمان هست که ایران پیش از انقلاب چگونه بود. یادمان است که ایران ژاندارم آمریکا در منطقه غرب آسیا بود. یادمان هست که شاه ایران با رژیم سرهنگ های دیکتاتور در یونان چقدر نزدیک بود و روابط برادرانه داشتند. ایران دست امپریالیسم برای تسلط بر غرب آسیا بود. این انقلاب اسلامی بود که توانست این زنجیره را بشکند. ایران تفکر مقاومت را به همه دنیا صادر کرد. این چنین بود که محور مقاومت شکل گرفت و توانست به منافع دولت های امپریالیسم صدمه بزند. بعد از انقلاب ایران بود که مهمترین عامل حمایت از فلسطین شکل گرفت. اگر امروز فلسطینی هست، نام فلسطین هست و یاد فلسطین هست و مقاومت فلسطین هست بعد از تلاش های خود این ملت، ایران است که این نام را زنده نگه داشته و نگذاشته فراموش شود. هنوز برای آزادی کامل این سرزمین راه زیادی است و ایران هزینه های سنگینی پرداخته و می پردازد اما به آینده امیدواریم. انقلاب اسلامی تنها محصور در اسلام و حتی ایران نماند بلکه توانست همه ادیان جهان را در کنار هم علیه ظلم متحد کند. 

سپس کوستاس پاپادوپولوس مدیر انتشارات تاکسیدفتیس، ضمن عرض خیر مقدم گفت: آقای رییس به یونان خوش آمدید. خودم را خیلی خوشبخت می دانم که دوستان خوبی مثل همکاران شما در رایزنی فرهنگی پیدا کرده ام. در چهره آنها دوستی برادرانه را حس کردم. صبر و تلاشی که برای نزدیکی این دوملت انجام می دهند را تحسین می کنم. همکاری من با رایزنی فرهنگی سفارت ایران در یونان در بخش چاپ و نشر کتاب است. چهار کتاب با همکاری این عزیزان چاپ شده است. این کتاب ها در کل نشان دهنده این مهم هستند که این دوملت چقدر به هم شبیه هستند. فکر می کنم یونان همیشه ملت ایران را دوست داشته و مورد احترام ما هستید. در سال های اخیر و پس از انقلاب اسلامی امپریالیسم یک اسلام هراسی مصنوعی را ایجاد کرده است. سخت است کمی در خوانندگان یونانی این حس را ایجاد کنیم که کتاب های دینی و اسلامی را مطالعه کنند. کتاب دوم ما درباره شهید سلیمانی بود که با وجود این نکات بسیار مورد استقبال قرار گرفت. کتاب سوم کتاب زندگی نامه رهبر انقلاب قبل از انقلاب بود. این نیاز در جامعه ما حس می شود که چطور می شود جوانان ما بیشتر به این گنجینه های ارزشمند دستیابی داشته باشند. جناب آقای رییس به نظر من بخش چاپ و ترجمه در یونان باید بیش از پیش رونق بگیرد. باید ما این آثار فاخر را ترجمه، چاپ و منتشر کنیم. 

وی همچنین گفت: از شما و ملت شما برای حمله ای که به اسرائیل درپاسخ به جنایات اسرائیل داشتید، تشکر می کنم‌ پیام من را به مسئولان کشورتان برسانید. همچنین از ملت شما برای حمایت از یونان در سال های سخت ریاضت اقتصادی تشکر می کنم. 

در ادامه دکتر کلیچیکاس استاد دانشگاه در رشته تاریخ و فعال سیاسی در یونان اظهار داشت: با وجود اینکه همه سخنرانان قبلی امیدوارانه از آینده صحبت کردند، از شرایط فعلی بسیار نا امیدم. امید من در این لحظه حضور شما در اینجاست و تلاش های ایران برای پیروزی فلسطینیان است. امروز با هم در غم از دست دادن عزیز ترین انسان ها در حادثه سقوط هلیکوپتر، شریک هستیم. مهم‌ترین معضل فعلی فلسطینیان به غیر از حمایت امپریالیسم که بارها در این نشست شنیده شد، برخی از رهبران فلسطینی است که خود فروخته هستند. خیلی از احزاب مختلف در یونان، خوشحالی می کنند که به دنبال به رسمیت شناختن دولت فلسطین هستند. این مسخره است این سرزمین همه اش برای فلسطینیان است و پایتختش قدس است. نکته ای که امروز گفته نشد، این است که اکثر احزاب در یونان وغرب اروپا توسط امپریالیسم خریده شده اند. فراموش نکنیم که همه احزاب چپ از بهار عربی حمایت کردند، بهار عربی که دست های اسرائیل و آمریکا در آن مشهود بود. این احزاب چپ در یونان و در اتحادیه اروپا ناکارآمدی خود را نشان داده اند. ایران سوریه و حزب الله از پایه های اصلی محور مقاومت هستند. اعمال این تحریم ها علیه این کشور ها ناعادلانه و با اهداف استعماری است. راجع به این موضوعات اما کسی صحبت نمی کند. همه فقط به دنبال صلح هستند. این که در رسانه از بروز جنبش های صلح طلب صحبت می شود، دروغی بیش نیست‌. ما در اسرائیل شهروند نداریم و همه سرباز هستند. اسیرانی که توسط حماس گرفته شده اند شهروند نیست بلکه اسیر جنگی هستند. به غرب و احزاب چپ گرا امیدی برای تغییر نیست. تنها امید امروز محور مقاومت و ایران است.

در خاتمه ریاست محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تشکر از ابراز همدردی برای شهادت رییس‌جمهور و هیات همراه گفت: برای من جلسه ای کوتاه اما شیرین بود. حتما به رهبران و مسئولان کشورم خواهم گفت که دوستان خوبی در یونان داریم. تحلیل های دقیق و عمیقی دادید. سوالاتی را مطرح کردید که خود شما بهتر از من جوابش را می دانید. طبیعتا اینکه چه باید کنیم را همه ما به خوبی می دانیم، اما از موانع هم اطلاع داریم. متاسفانه دشمن صدای بلندتر و بلندگو های قوی تری دارد. ولی فکر می کنم که با تلاش فرد رسانه هایی که قبلا هم اشاره کردم و همین صحبت های روشنگری که دارید، می توان امیدوار بود که آینده روشنی در پیش است و آینده ای بهتر برای جامعه متصور است. شاید جنبش دانشجویی این روزها تمام شود، ولی آنچه که قطعا تمام نمی شود این است که اسرائیل چهره اش روشن شده است و دیر یا زود اتفاقات مهمی خواهد افتاد. قاعدتا آنچه درباره دو کشور مطرح می شود و اینکه حق حضور فلسطینی ها را در سازمان ملل به رسمیت بشناسند یک گام رو به جلو است ولی کافی نیست. دکترین ایران در خصوص فلسطین از قبل نیز روشن است. ما اعتقاد داریم که باید در فلسطین و سرزمین های اشغالی یک همه پرسی انجام شود. برای تشکیل یک کشور واحد و مردم با ادیان مختلف در کنار هم زندگی کنند. شما مطمئن باشید که اگر دوکشور که یکی غنی و دیگری فقیر در کنار هم شکل گیرند، هیچوقت صلح پایدار شکل نمی گیرد. این یک فریب جهانی است که دوکشور در کنار یکدیگر شکل گیرند که یکی از آنها توسط همه قدرت های جهانی حمایت شود و دیگری در ضعف کامل باشد و آنها بتوانند با صلح در کنار هم زندگی کنند. 

از پیشنهادات شما تشکر می کنم. سعی می کنم این نکات را پیگیری کنم. طبیعتا رفت و آمد دانشگاهیان می تواند بسیار موثر باشد. من در این سفرم با اسقف اعظم یونان و مسئول بخش ادیان وزارت آموزش دیدارهایی را داشتم و از آنها برای شروع مجدد گفتگوهای بینادینی درخواست کردم. گفتگو همه کار نیست ولی می تواند بخشی از همفکری ها باشد. ایران درگیر یک تروریسم رسانهای است، امیدوارم که شاهد یک صلح پایدار در منطقه فلسطین باشیم. امیدوارم که تک تک شماهارا در ایران دوباره ببینم. از زمانی که برای برگزاری این نشست گذاشتید ازشما تشکر می کنم.

. .

. .

تصاویر

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved