logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/05/29 - 09:33
  • 336
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی:

آیت‌الله تسخیری شخصیتی قابل مطالعه برای حوزه‌های علمیه در عرصه بین‌الملل است

نماینده مجلس خبرگان رهبری آیت‌الله تسخیری را شخصیتی تقریبی و دارای مؤلفه‌های بسیار دانست که باید حوزه‌های علمیه در عرصه‌های مختلف به ویژه در عرصه تعامل بین‌الملل، شخصیت ایشان را مورد مطالعه و الگوبرداری قرار دهند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به نقل از خبرگزاری رسا؛ مراسم بزرگداشت سومین سالگرد ارتحال عالم مجاهد زبان گویای اسلام و تشیع مرحوم آیت‌الله محمدعلی تسخیری، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام (28 مردادماه) بعد از نماز مغرب و عشا در حسینیه امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

در این مراسم، آیت‌الله سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س)، حجج اسلام والمسلمین شهریاری، رئیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی، واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه و برخی دیگر از علما حضور داشتند.

حیدرزاده، مداح اهل بیت(ع) به مرثیه سرایی پرداخت و حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شخصیت تقریبی آیت‌الله تسخیری اظهار داشت: خصوصیت‌ها و شخصیت آیت‌الله تسخیری برای حوزه‌های علمیه در عرصه‌های مختلف به ویژه در عرصه تعامل بین‌المللی، شخصیتی قابل مطالعه و استفاده بسیار است و باید در حوزه‌های علمیه بحث تقریب فقهی فقه شیعه، ضمن حفظ احترام سایر مذاهب، با قدرت پمپاژسازی شود.

وی با بیان فرازهایی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی درگذشت آیت‌الله تسخیری که ایشان را زبان گویای اسلام و شیعه دانستند، افزود: درون این جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی و عمق محتوایی آن، سخن بس بسیار است و در شخصیت آیت‌الله تسخیری چندین مؤلفه اجتماع کرده بود که توانست او را به زبان گویای اسلام و شیعه تبدیل کند.

ولایت‌مداری ویژگی شاخص آیت‌الله تسخیری بود

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی ایفای نقش فراساختاری را یکی از مؤلفه‌های شخصیتی آیت‌الله تسخیری عنوان کرد و افزود: وجود این مؤلفه در شخصیت آیت‌الله تسخیری سبب شکل دهی شبکه پیوندی ارتباطی نامرئی جهان اسلام شد و وقتی شخصیت فردی بالاتر باشد، می‌تواند فرا ساختار تاثیرگذاری مثبتی را ایجاد کند.

وی افزود: آیت‌الله تسخیری شخصیتی بود که همیشه فرصت‌ها را به نفع اسلام و نظام اسلامی به کار می‌بست و به خاطر ارادت خود به رهبر معظم انقلاب اسلامی و لزوم ولایت‌مداری از ایشان، هیچگاه حاضر نشد -با وجود اصرارهای زیاد- دفتری را در ایران در راستای تقریب تأسیس کند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری آیت‌الله تسخیری را شخصیتی بی ادعا و دارای عمل و فردی میدانی بیان داشت و خاطرنشان کرد: آیت‌الله تسخیری شخصیتی بی‌ادعا و میدانی بود و فراتر از ساختارهایی که می‌پذیرفت در میدان‌ها حضور پیدا کرده و انسانی بود که هنوز که هنوز است، محبت بسیاری برای او از سوی شخصیت‌های اسلام در اقصی نقاط جهان ابراز می شود.

وی افزود: آیت الله تسخیری شخصیتی بود که توانایی ایفای نقش در هر مکان و زمانی را داشت و هر جا حضور پیدا می‌کرد، برکت وجودی او نمایان و ساری و جاری می‌شد.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اخلاق مداری، فن بیان و قدرت را یکی دیگر از مؤلفه‌های شخصیتی آیت‌الله تسخیری عنوان کرد و گفت: آیت‌الله تسخیری در عین حال که می‌توانست در قلب افراد نفوذ پیدا کرده و محبوب قلوب شود، در جای لازم و مورد اقتضا نیز صلابت و قاطعیت لازم را به کار می بست.

اثرگذاری عمیق آیت‌الله تسخیری در جهان اسلام

وی محبوب قلوب جهان اسلام و شیعه بودن را یکی دیگر از مؤلفه‌های شخصیتی آیت‌الله تسخیری دانست و ابراز کرد: او شخصیتی بود که دیدگاه‌های شیعه را تبیین می‌کرد و بر مبانی و قواعد فقهی تسلط کامل داشته و بیشترین مقالات را در حوزه فقه اقتضائات به نگارش درآورده است؛ شخصیتی بود که به درستی می‌توانست دیدگاه‌های اسلام و شیعه را تقریر و تبیین کند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنانش، اظهار داشت: آیت‌الله تسخیری فقه تقریب فقهی داشت و می‌توانست در مجامع فقه اسلامی حضور پیدا کرده و با توجه به آگاهی‌های لازم او نسبت به فقه اهل سنت و تسلط بر مبانی تشیع با قدرت تقریب خود، مسائل را مطرح کرده و دنبال کند.

انتهای پیام/

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved