logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/10/18 - 12:11
  • 703
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در همایش بین‌المللی مسلمانان در مسکو:

نگاه خدا محور به طبیعت موجب تحکیم اعتقاد به توحید در انسان می‌شود

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در هفدهمین همایش بین‌المللی مسلمانان در مسکو تأکید کرد: همه موجودات عالم، خدا را حمد و تسبیح می‌کنند و نگاه خدا محور به طبیعت موجب تحکیم اعتقاد به توحید در انسان می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در هفدهمین همایش بین‌المللی مسلمانان با موضوع «از خطبه‌ای محیط زیستی تا تفکر محیط زیستی : جستجوی روش مناسب صحبت» در مسکو،‌ به بیان اخلاق فردی و اجتماعی انسان پرداخت و گفت: ارتباط انسان به چهار سطح رابطه با خویشتن، رابطه با خداوند، رابطه با انسان‌های دیگر و رابطه با طبیعت تقسیم می‌شود. این چهار نوع رابطه در هم تنیده است و نسبت مستقیمی با هم دارند.

وی افزود: در جهان‌بینی اسلامی، انسان موحد و انسانی که نسبت به خداوند وفادار است نمی‌تواند نسبت به دیگران متفاوت باشد و نسبت به طبیعت و نفس خود بی تفاوت عمل کند. بلکه انسان مؤمن باید با خداوند نسبتش را با سایر آحاد بشر تعریف کند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مطرح کرد: این چهار نوع رابطه، ارتباطات کنش‌های انسان را در زندگی روزمره تعریف می‌کند. زمانی که انسان خدا پرست باشد و با جهان‌بینی دینی پیش رود، نمی‌تواند به طبیعت بی تفاوت باشد.

وی ادامه داد: انسانی که با نگاه سودجویانه‌ به سراغ طبیعت رفته، دائم از مواهب طبیعی استفاده و بهره‌گیری می‌کند و خود را نسبت به طبیعت وظیفه مند نمی‌داند اما انسان دین دار، طبیعت را گهواره و زیستگاه خود و جهان را مزرعه آخرتش می‌داند.

نگاه انسان مؤمن به طبیعت نگاه قدسی است

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در ادامه، گفت: چنین نگاهی سبب می‌شود که انسان مؤمن طبیعت را گرامی بدارد و با نگاهی ارزشمند به طبیعت نگاه کند و در نهایت، یک نگاه قدسی به طبیعت داشته باشد.

وی با بیان اهمیت طبیعت در دین اسلام اظهار کرد: ما طبیعت را در آیات و روایات به عنوان آیه می‌شناسیم. آیه به معنای ظهور حق است. انسان مؤمن طبیعت را به عنوان آیینه و جلوه گاه قدرت الهی می‌بیند و از این منظر، بهره معنوی می‌برد نه صرفا بهره‌های مادی.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور شد: در جهان‌بینی اسلامی، انسان خلیفه خداست. خلیفه خدا به معنای جانشین خدا در زمین است که اگر انسان چنین نگاهی داشته باشد، از طبیعت برای نیل به اهداف معنوی خود استفاده می‌کند و آن را نیاز کل بشر و تمام نسل‌ها می‌داند.

همه عالم تسبیح گوی خداوند هستند

وی با بیان توصیه‌هایی پیرامون حفظ طبیعت گفت: در نگاه دینی، رفتار انسان با طبیعت شایسته است و تلاش می‌کند به طبیعت به عنوان یکی از مخلوقات خداوند نگاه کند. همانگونه که در قرآن کریم آمده است: «یسبّح للّه ما فی السّماوات وما فی الْأرْض»، هر مخلوقی در طبیعت خدا را تسبیح می‌گوید.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور اذعان کرد: همه موجودات عالم، خدا را حمد و تسبیح می‌کنند و انسان، طبیعت را محترم می‌شمارد و نسبت به آن احساس مسئولیت پیدا می‌کند. نگاه معنوی، خدا محور و توحیدی است که چنین باوری را در انسان زنده می‌کند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنانش، تأکید کرد: در این نگاه، طبیعت مستقل از منافعی که برای انسان دارد، ارزش ذاتی پیدا می‌کند و انسان متعهد می‌شود، نسبت به آن وفادار باشد؛ چراکه به تعبیر قرآن کریم انسان از خاک آفریده شده و نسبت به آن وظیفه مند است.

انتهای پیام/ص

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved