logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/22 - 08:20
  • 763
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نمایشگاه «شهر همیشه بهار» مسکو؛ دریچه‌ای به سوی نسخ خطی ایرانی اسلامی

نمایشگاه «شهر همیشه بهار» دریچه‌ای گسترده از شعر، ادبیات و نسخ خطی ایرانی اسلامی را در برابر دیدگان هنردوستان روسی باز می‌کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم افتتاحیه نمایشگاه «شهر همیشه بهار» با موضوع «بهار در ادبیات فارسی» با حضور کاظم جلالی، سفیر و مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی ایران و وادیم والروویچ دودا، رئیس کتابخانه دولتی روسیه در بخش شرقی این کتابخانه، برگزار شد.

جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در سخنانی به اهمیت بهار در فرهنگ ایرانی و نقش نوروز در ادبیات فارسی اشاره کرد و گفت: نوروز استعاره‌ای بر تحول و دگرگونی و نو شدن درونی و معنوی انسان است.

وی بر جایگاه فرهنگ در میان مردم ایران و روسیه و ضرورت توسعه درک متقابل از این فرهنگ و تاریخ تأکید کرد.

در ادامه، حمید هادوی، رئیس بنیاد ابن سینا با اشاره به برنامه‌های بنیاد در موضوع زبان و ادبیات فارسی و معرفی فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی گفت: در نظر داریم برنامه‌هایی از قبیل کارگاه آموزشی در موضوع نسخ خطی اسلامی ایرانی برگزار کنیم که امیدواریم کتابخانه هم در این برنامه‌ها همکاری نماید.

وادیم والروویچ دودا، رئیس کتابخانه دولتی روسیه (لنین) در سخنان خود، با اشاره به سفر خود به ایران تصریح کرد: توسعه همکاری با مراکز علمی فرهنگی ایران برای ما در اولویت است و آمادگی کامل برای مشارکت در این زمینه داریم.

توجه به مسئله نوروز در ادبیات عرفانی اسلامی

سپس، مارینا لوونا رایسنر، استاد گروه زبان شناسی ایرانی دانشگاه دولتی مسکو نیز در این مراسم، جایگاه نوروز در ادبیات ایران در قبل و بعد از اسلام را توضیح داد و متذکر شد: در ادبیات عرفانی اسلامی نیز مسئله نوروز مورد توجه قرار گرفته و استعاره‌های زیادی از آن دیده می‌شود.

ایرینا والریوونا آبرامنکو، ایران‌شناس و مدرس دانشگاه عالی اقتصاد ابتدا اثر جدید خود با نام «صد غزل حافظ» را که ترجمه منظوم از صد غزل اول دیوان حافظ است، معرفی کرد.

وی همچنین، با اشاره به مشکلات و پیچیدگی‌های ترجمه غزل‌های حافظ، تعدادی از این غزل‌ها را به روسی قرائت کرد. این اثر با حمایت بنیاد ابن سینا منتشر شده است.

نمایشگاه «شهر همیشه بهار» به مدت ده روز ادامه خواهد داشت. در این نمایشگاه تعدادی از آثار چاپ سنگی که قدیمی‌ترین آن مربوط به سال ۱۸۴۸ میلادی است و آثاری از شاعرانی مانند سعدی، نظامی، حافظ، خیام و فردوسی به نمایش گذاشته شده است.

همچنین، تصاویری از نسخ خطی ایرانی اسلامی که در قطع بزرگ چاپ شده در این مدت در معرض دید علاقه‌مندان خواهد بود.

گفتنی است؛ این نمایشگاه با همکاری بنیاد مطالعات فرهنگ اسلامی (ابن سینا) و انستیتو آسیا آفریقای دانشگاه دولتی مسکو و کتابخانه دولتی روسیه و مشارکت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه برگزار شده است.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved