رایزن فرهنگی ایران در اندونزی:
نظامی خالق سبکی جدید در ادبیات و شعر پارسی است
محمدرضا ابراهیمی در وبینار بینالمللی «آشنایی با نظامی گنجوی و جایگاه انسان از دیدگاه این شاعر ایرانی» در اندونزی مطرح کرد: حکیم نظامی، خالق سبکی جدید در ادبیات و شعر پارسی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وبینار بینالمللی «آشنایی با نظامی گنجوی و جایگاه انسان از دیدگاه این شاعر ایرانی» با حضور اساتید و دانشجویان دو کشور ایران و اندونزی برگزار شد.
محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در سخنانی، حکیم نظامی گنجوی را در شمار شاعران بزرگ فارسی همچون سعدی و فردوسی و یکی از استادان مسلم ادبیات فارسی دانست و گفت: نظامی توانست سبک جدیدی از سرودن شعر را ایجاد کند و آن را به کمال برساند.
وی افزود: به گواهی تاریخ، نظامی گنجوی در قرن ششم هجری خورشیدی به دنیا آمده است. نظامی به سبب آگاهی زیاد از دانشهای زمان خود نظیر نجوم، فلسفه، فقه، کلام و زبان عربی به عنوان حکیمی متبحر در قرن ششم شناخته میشود.
رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی به آثار نظامی گنجوی اشاره کرد و خمسه یا پنج گنج نظامی مهمترین اثر او دانست و گفت: نظامی گنجوی علاوه بر خمسه، غزلها و قصیدهها و رباعیهای پراکندهای نیز داشته است که در کتابی به نام دیوان قصاید و غزلیات نظامی گنجوی جمعآوری شدهاند.
آزاد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی هم در سخنانی، به ابعاد وجودی شاعر نظامی گنجوی پرداخت و گفت: نظامی انسانها را به علّت دو بعدی بودن وجودشان تقسیم میکند و هویّتی خاکستری دارند که او با تغییرات محسوسی که در طی داستان در شخصیّت ایشان ایجاد میکند، باعث میشود تا قهرمان به سوی کمال واقعیاش گام بردارد و هویّت خاکستریاش به سپیدی بزند.
آزاد اظهار کرد: نظامی سعی دارد انسان متعالی و متعادل را از نظر فردی و مفید و اجتماعی معرفی کند؛ زیرا او، برای ساختن جامعهای با انسانهای آرمانی میخواهد که مزیّن به زیور حکمت و اخلاق باشند.
در ادامه این وبینار، مستعلی پارسا، استاد دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: در نظر حکیم نظامی، وجود آدمی از تن و روان تشکیل یافته است و هر یک از این عناصر، ویژگیهای مخصوص به خود را دارا هستند و به اقتضای هر کدام، انسان در کشاکش دایمی نیازهای جسمانی و روحانی قرار دارد و خارج شدن از حد اعتدال در هر کدام از این نیازها، باعث سقوط آدمی میشود.
والدین و خانم حمیده، از اساتید اندونزیایی نیز در این نشست، با بیان اینکه اندونزیایی شاعرانی همچون سعدی، حافظ، فردوسی را خوب میشناسند از ابتکار رایزنی فرهنگی ایران در جاکارتا تقدیر کردند و به ابعاد و آثار نظامی گنجوی پرداختند.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.