شرکت جمهوری اسلامی ایران در جشنواره فرهنگ و هنر بابل
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق با عرضه بیش از 700 عنوان کتاب با موضوعات تاریخی، فرهنگی، هنری و مذهبی در جشنواره فرهنگ و هنر بابل شرکت کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهمین دوره جشنواره فرهنگ و هنر جهانی بابل با مشارکت گسترده هنرمندان و اهل فرهنگ از عراق و کشورهای عربی و جهان در شهر حله عراق برگزار شد.
علی الشلاه، بنیانگذار و رئیس این جشنواره در سخنانى، عرضه و معرفی فرهنگ و هنر عراق در سطح فرامرزی و تبادل فرهنگی با دیگر فرهنگها را هدف برگزاری این جشنواره دانست و تأکید کرد: همه تدارکات لازم برای برپایی آن فراهم شده و امسال شاهد حضور مهمانان بیشتر و برگزاری برنامههای بسیار متنوعتری برای تثبیت مفهوم تنوع فرهنگی و صلح در عراق بودهایم.
وی افزود: ایده برگزاری این نمایشگاه از سال 2012 مطرح شد و به مرور زمان به یک جشنواره مهم با برنامههای متنوع شعری، داستانی، هنری، نمایشی، سینمایی، فکری تبدیل شد که در آن موسیقی فولکلور و کنسرتهای موسیقی سنتی و مقامی و نمایش پوشاک سنتی و محلی هم برگزار میشود.
الشلاه اذعان کرد: در مراسم امسال از 260 مهمان دعوت شده که 34 نفر از آنها شامل کشورهای فرانسه، آلمان، انگلستان، ایتالیا، اسپانیا، روسیه، رومانی، سویس، اتریش، هلند، امریکا، کلمبیا، کاستاریکا، ایران و نیز 80 مهمان از کشورهای عربی میشوند.
وی در ادامه، بیان کرد: تنوع بخشهای این جشنواره و نقش مهم آن در بازگرداندن بابل به فهرست میراث جهانی، باعث شده که سازمان یونسکو نیز توجه ویژهای به آن داشته باشد و در برگزاری آن نیز مشارکت کند.
در حاشیه این جشنواره نمایشگاه کتاب با مشارکت 100 ناشر، نمایشگاه هنرهای تجسمی، نمایشگاه خط عربی با حضور مهمانان خارجی، جشنواره شعر، جشنواره روایت جهانی و نشست هماندیشی با عنوان «هویت فرهنگی عربی پس از تررویسم» برگزار شد.
همچنین، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز با عرضه بیش از 700 عنوان کتاب با موضوعات تاریخی، فرهنگی، هنری و مذهبی در این رویداد بزرگ فرهنگی مشارکت کرد
7 نمایش از عراق، تونس، عمان، و اردن و نمایش 4 فیلم سینمایی و برگزاری دهها برنامه موسیقی با حضور نوازندگان عراقی و عربی نیز از دیگر برنامههای این جشنواره بود که برخی ستارگان سینما و تئاتر و موسیقی و ادبیات و ورزش حاضر شدند.
در میان دعوتشدگان به این جشنواره «امین الزاوی»، رماننویس مطرح الجزایری، «احمد الشهاوی»، شاعر بزرگ مصری، «معجب الزهرانی»، مدیر پژوهشگاه جهان عرب در پاریس، کاتلین گلدما، دبیر کل انجمن بینالمللی قلم و شاعر بزرگ اهل استونی، شکری المبخوت، رماننویس تونسی را میتوان نام برد.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.