logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/10/26 - 11:29
  • 414
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

تحقق و شکل گیری امت واحد اسلامی نیازمند وحدت است

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور در جمع وبیناری رایزنان فرهنگی کشورمان در حوزه آسیای میانه تأکید کرد: تحقق و شکل گیری امت واحد اسلامی نیازمند وحدت اسلامی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت اداره‌کل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پنجمین نشست تبیین اندیشه‌های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نحوه اجرایی سازی سیاست‌های سال 1400 مبنی بر گفتمان تمدن نوین اسلامی و بررسی راهکارهای علمیاتی آن با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مدیران و رایزنان فرهنگی کشورمان در حوزه آسیای میانه به صورت مجازی برگزار شد.

در آغاز این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: با صدور بیانیه گام دوم انقلاب به دو نکته مهم اشاره شده است؛ یکی اینکه ما وظیفه داریم نسبت به تشریح  و تبیین بیانه گام اول تلاش‌هایی انجام دهیم و نکته دوم اینکه، باید انگیزه و امید نسبت به گام دوم ایجاد کنیم که منتهی خواهد شد به آرمان بزرگ انقلاب اسلامی که همان تمدن نوین اسلامی است.

وی اظهار کرد: در گام اول، تلاش‌های بسیار خوبی طی این سال‌ها توسط همکاران و دیگران انجام شده است تا تصویر درستی از جمهوری اسلامی ایران در جهان ارائه شود. بسیاری از این نشست‌ها، کتاب‌ها حتی نمایشگاه‌ها، مبین این تلاش‌ها هستند که در این چهل سال انجام شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور افزود: خدمت اصلی جمهوری اسلامی ایران نه فقط برای جهان اسلام بلکه برای کل جهان، ارائه اسلام معتدل و خردگرا به صحنه جهانی است، بنابراین در بخش اول، نیاز به بازتعریف داریم که در معرفی گام اول چگونه باید عمل کنیم.

وی در خصوص تمدن نوین اسلامی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: تمدن نوین اسلامی یک تمدن اتحادی خواهد بود، تمدنی است که باید از آموزه‌های مثبت تمدن معاصر بهره گیرد اما مسیرهای اشتباهی که این تمدن در بحث عدالت و معنویات و ... رفته، نیاز به باز تعریف دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور خاطرنشان کرد: نکته‌ای که مقام معظم رهبری فرمودند، راجع به جامعیت اسلام است که لازمه آن گفت‌‎گوها است. اساساً نقدی که به ما و اسلام بیان می‌شود آن است که اسلام جامعیت ندارد و مثل بقیه باورهای دینی باید سکولار و امر شخصی شود. همچنین، می‌خواهند جامعیت اسلام را بگیرند و بگویند اسلام پاسخگوی نیازهای معاصر بشر نیست.

وی ادامه داد: هر تمدنی بر پایه امت شکل می‌گیرد و ما برای شکل گیری امت اسلامی نیازمند به وحدت اسلامی هستیم و بنابراین، پسوند اسلامی بودن تمدن نوین اسلامی، الزاما منحصر به این نیست که این تمدن منحصر به جهان اسلام خواهد بود. ما می‌خواهیم بگوییم که ما آورده هایی داریم، به باوری رسیدیم که اگر تمدن نوین بر مبنا و آموزه‌های اسلامی پایه‌گذاری شود، می‌توان شاهد یک  تحول باشیم.

کوروش مقتدری، وابسته فرهنگی کشورمان در استانبول نیز در سخنان خود، به پژوهش «شناسایی شخصیت‌ها و مؤسسات فعال در حوزه تمدن اسلامی در ترکیه» اشاره کرد و گفت: در این پژوهش، آثار و افکار تعدادی از شخصیت‌های برجسته ترکیه در حوزه تمدن اسلامی شناسایی و معرفی شده و همچنین، تعدادی از مؤسسات و مراکز فعال نیز در این حوزه شناسایی و معرفی شدند.

علی‌اکبر ضیایی، سرپرست معاونت توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به بیان اهمیت برگزاری این نشست و لزوم ارایه راه‌های رسیدن به تمدن نوین اسلامی پرداخت.

محمود صدقی‌زاده، رایزن فرهنگی کشورمان در ترکیه اظهار کرد:  ترکیه با توجه به سابقه طولانی امپراتوری عثمانی یک سابقه تمدنی قائل است و معتقد است در تمدن اسلامی نقش ویژه‌ای دارد.

وی پیشنهاد برگزاری همایشی بین‌المللی یا منطقه‌ای در خصوص تمدن نوین اسلامی را داد تا کارشناسان و صاحب نظران به ارایه نقشه راه و برنامه‌های خود در این زمینه، بپردازند.

قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در باکو، سید حسین طباطبایی، رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان و علی اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی کشورمان در قزاقستان، سادات کیایی، نوید رسولی، رایزن فرهنگی کشورمان در عشق آباد، احمدعلی مهری اردستانی، رایزن فرهنگی کشورمان در تفلیس مطالبی در خصوص مفهوم تمدن نوین اسلامی بیان کردند.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved