logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/12/28 - 10:35
  • 553
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری کنفرانس «میراث شعر حکیم نظامی در حوزه تمدنی مشترک» در قزاقستان

با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان، کنفرانس «میراث شعر حکیم نظامی در حوزه تمدنی مشترک» با حضور اساتید، پژوهشگران و شخصیت‌های فرهنگی به صورت برخط برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با سالروز بزرگداشت حکیم نظامی، کنفرانس بین‌المللی «میراث شعر حکیم نظامی در حوزه تمدنی مشترک» با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان و با مشارکت دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه ملی اوراسیا و دانشگاه فارابی به صورت برخط برگزار شد.

مجید صمدزاده صابر، سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان در سخنانی، گفت: حکیم نظامی یکی از ارکان خمسه شعر و ادب فارسی است.

وی افزود: حکیم نظامی مبدع داستان سرایی و مثنوی سرایی است. وی در بین شعرا نظیر ندارد. شایسته است در همایش‌های اینچنینی این گونه شخصیت‌ها را به عنوان پل ارتباطی دو ملت در نظر بگیریم و تلاش  کنیم که ملت‌ها و دولتها به یکدیگر نزدیک شوند.

علی اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان اظهار کرد: حکیم نظامی توانسته در قالب مثنوی‌ها و داستان‌های کوتاه و بلند خود، رفتار نیک و زندگی متعالی را تعلیم دهد.

وی ادامه داد: با نگاهی به اشعار نظامی می‌بینیم که او با به نظم کشیدن قصه‌های گوناگون توانسته است چگونگی رفتار انسان را در ارتباط با همنوعان خود چه در زندگی فردی و چه در جامعه و زندگی جمعی ترسیم کند و تعلیم دهد.

طالبی‌متین افزود: از نظر زبانی آنچه بیش از هر چیز دیگر در شعر حکیم نظامی در خور اهمیت و توجه است و شعرش را غنا بخشیده، قدرت فوق العاده او در حسن انتخاب واژه‌ها و ترکیب سازی است.

وی اضافه کرد: شاعران دوره کلاسیک قزاقستان با شعرا و مفاخر پارسی داشته‌اند از جمله آنها آبای قونان بایف که منظومه لیلی و مجنون حکیم نظامی را به شعر قزاقی بازگویی کرده است و این نشان می‌دهد که زبان و ادب فارسی همیشه در بین آحاد مردم جمهوری قزاقستان و به .ویژه نخبگان و اصحاب اندیشه رایج بوده است.

حکیم نظامی از شعرای بزرگ حوزه تمدنی ایران است

محسن فغانی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر آلماتی بیان کرد: حکیم نظامی یکی از شعرای بزرگ حوزه تمدنی ایران است. وی یکی از شعرای بنام جهانی است.

وی ادامه داد: ویژگی‌های منحصر به فرد حکیم نظامی شجاعت بی نظیر بیان عقاید علمی خود در زمانی بود که خرافه پرستی در همه عالم رواج پیدا کرده بود. آرمان خواهی و عدالت خواهی یکی از ویژگی برجسته این حکیم فرزانه بود.

غلامرضا مستعلی پارسا، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: از میان متون کهن پارسی، خسرو شیرین و لیلی و مجنون حکیم نظامی جزء ادب غنایی به شمار می‌روند.

ماکپال کاناگاتوا، پژوهشگر و مترجم زبان و ادبیات فارسی از شهر نورسلطان در خصوص نظامی گفت: حکیم نظامی از شعرایی است که باید او را در شمار ارکان شعر فارسی و از استادان مسلم این زبان دانست.

وی ادامه داد: اعلام سال ۲۰۲۱ به‌ عنوان «سال نظامی گنجوی» به مناسبت هشتصد و هشتادمین سالگرد نظامی گنجوی، از چهره‌های برجسته ادبیات جهان به‌ عنوان رویدادی مهم برای کل جهان با استقبال فراوانی مواجه شد. همچنین برگزاری موزه کتابخانه نخستین رئیس جمهور جمهوری قزاقستان - الباسی نورسلطان نظربایف میزبان معرفی آلبوم هنری و افتتاحیه نمایشگاه حکیم نظامی به مناسبت هشتصد و هشتادمین سالگرد وی تاکید شد.

کاناگاتوا افزود: آثار حکیم نظامی از دیرباز در قزاقستان شناخته شده است. حماسه‌های او از قدیم الایام به صورت شفاهی و نوشتاری در میان قزاق ها رواج داشته است.

اسلام چمنی، استاد دانشگاه فارابی قزاقستان سخنران بعدی بود. وی گفت: روابط فرهنگی و ادبی جمهوری اسلامی ایران و آسیای مرکزی و روابط پیوندهای فرهنگ و ادبیات ایران با قزاق ها به طور خاص به یک دوره دو هزار هشتصد سالگی می رسد.

وی مطرح کرد: ما حکیم نظامی را چهره بزرگی می‌شناسیم. آبای قونان بایف و شاه کریم با الهام از آثار  حکیم نظامی آثار خود را سروده‌اند.

آخرین سخنران این وبینار، اورنگ ایزدی، مدرس اعزامی زبان و ادب فارسی از دانشگاه علامه طباطبایی ایران به دانشگاه الفارابی قزاقستان بود که در موضوع «ابداع حکیم نظامی در نوع ادبی ساقی نامه و استقبال از این نوع ادبی در هند و آسیای میانه» سخنان خود را ایراد کرد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved