آشنایی با نهجالبلاغه؛ دلیل اصلی شیفتگی ادبای مسیحی به شخصیت مولای متقیان
نقطه اشتراک ادبای مسیحی که با خلق آثار فاخر پیرامون شخصیت امام علی(ع) و ائمه معصوم(ع) به غنای گنجینه ادبیات اسلامی افزودند، تأثیرپذیری مستقیم آنان از ظرافتهای بلاغی آن حضرت در کتاب نهجالبلاغه است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت «روز نهجالبلاغه» و در آستانه شهادت حضرت علی(ع)، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدرضا مرتضوی، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با چهار تن از ادبای مسیحی شیفته مولای متقیان به گفتوگو نشست و دیدگاه آنان درباره شخصیت حضرت امیر و دلایل عشق و شیفتگی به ایشان و نقطه آغاز این دلدادگی را جویا شد.
جوزف الهاشم، ادیب مسیحی سرشناس و وزیر اسبق لبنان، جورج صلیبا، اسقف کلیسای ارتدوکس جبل لبنان و طرابلس، جورج شکور شاعر و نویسنده مسیحی لبنان و میشل کعدی اندیشمند نویسنده و ادیب مسیحی اهل لبنان در این گفتوگوی تلویزیونی به سؤالات رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص نقطه آغاز آشنایی با امام علی(ع)، ظرفیت نهجالبلاغه در پاسخ به مسائل امروزی و تأثیرپذیری از نهجالبلاغه پاسخ دادند.
پخش این گفتوگوها از سوی شبکه ماهوارهای الصراط لبنان و به صورت چند قسمتی آغاز شده و مورد اقبال کمنظیر مخاطبان قرار گرفته است.
نقطه اشتراک همه این ادبای مسیحی که با خلق آثار فاخر پیرامون شخصیت امام علی(ع) و ائمه معصوم(ع) به غنای گنجینه ادبیات اسلامی افزودند، تأثیرپذیری مستقیم آنان از زیباییها و ظرافتهای بلاغی آن حضرت در کتاب نهجالبلاغه است.
جرج جرداق، نویسنده و ادیب مشهور لبنانی که با خلق اثر کم نظیر امام علی(ع) صدای عدالت انسانی شناخته میشود، در باره بلاغت سخنان حضرت علی(ع) میگوید: شرایط بلاغت سخنوری که تناسب مقتضای کلام با حال و مقام است برای هیچ ادیب عربی مانند علی(ع) جمع نشده است، زیرا سخنان وی پس از قرآن بزرگترین نمونه بلاغت است.
مرتضوی در گفتوگوی خود با ادبای سرشناس مسیحی، با تبیین ظرافتهای نهفته در تصاویر و ایماژهای به کار برده در نهجالبلاغه، موضوعی که تحسین مصاحبه شنوندگان را برانگیخت.
در ادامه گزیدهای از این گفتوگوها را میخوانید:
جورج شکور، شاعر و نویسنده مسیحی اهل لبنان تأکید کرد: برههای که میتواند مایه مباهات مسلمانان باشد، همان دوران امام علی(ع) است.
وی افزود: عظمت امام علی(ع) او را به سرودن یک حماسه شعری پیرامون شخصیت حضرت وا داشته است. او تأکید میکند که حماسه امام علی(ع) به همراه حماسه امام حسین(ع)، از فاخرترین اشعار او به شمار میروند.
این شاعر مسیحی آنچنان شیفته و تحت تأثیر شخصیت امام علی(ع) قرار گرفته است که ایشان را یار همیشگی خود قلمداد میکند.
شکور در اینباره میگوید: امام علی(ع) رفیق راه من است. من او را همیشه در کنار خود دارم و همواره مرا به راه راست هدایت میکند.
جورج صلیبا، اسقف کلیسای ارتدوکس جبل لبنان و طرابلس نیز اظهار داشت: وجه به شخصیت و الگوی رفتاری امام علی(ع) نیاز مبرم جهان امروز است.
وی افزود: با الگو برداری از شخصیت امام علی(ع) راه هدایت و حرکت به سمت حقیقت هموار میشود.
جورج صلیبا آموزههای نهجالبلاغه را کلید اصلاح گری، سازندگی و پیشرفت قلمداد کرد و گفت: سازمان بینالملل میتواند نهجالبلاغه را به عنوان اصل و مبنا برای عدالت و حقوق بشر قرار دهد.
صلیبا بر این باور است راهکارهای ارائه شده در نهجالبلاغه بهترین راه حل برای رسیدگی به چالشهای و بحرانهایی است که کشورهای مختلف در دوران کنونی با آن دست و پنجه نرم میکنند.
جوزف الهاشم، ادیب مسیحی سرشناس و وزیر اسبق لبنان نیز در سخنان خود به بیراهههای بدبینی و دیدگاههای واهی برخی جریانها اشاره کرد و گفت: همواره در شگفتم از کسانیکه به دلایل واهی از استدالال و احتجاجم به سخنان امام علی(ع) خرده میگیرند.
وی همچنین، تصریح کرد: امام علی(ع) نماد مفهوم عالی انسانیت است.
میشل کعدی، ادیب سرشناس لبنانی درباره نقطه آغاز شیفتگی به امام علی(ع) گفت: بذر عشق و محبت به امام علی(ع) را پدرم که شیفته نهجالبلاغه بود، در دل من کاشت. همچنین بنا به توصیه پدرم بود که رساله مقطع دکتری را پیرامون شخصیت امام علی(ع) نگاشتم.
کعدی در بخشی از سخنان خود، به برخی فضایل امام علی(ع) اشاره کرد و مولای متقیان را بزرگترین نعمت خداوند بر روی زمین قلمداد کرده و ایشان را برگزیده خداوند دانست.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.