• 1402/08/18 - 18:26
  • 331
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور در همایش معرفی اسلام شیعی در عرصه بین الملل برای جهان معاصر تصریح کرد:

با رشد اسلام هراسی ضرورت معرفی اسلام ناب بیش از گذشته شده است

چهارمین نشست علمی معرفی اسلام شیعی در عرصه بین الملل برای جهان معاصر با تکیه بر اندیشه های حضرت علامه جوادی آملی حفظه الله، روز پنجشنبه 18 آبان ماه در محل سالن کنفرانس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،این نشست با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی پور؛ رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جناب استاد حمید پارسانیا؛ استاد حوزه و دانشگاه و جناب استاد مرتضی جوادی آملی؛ ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و دبیر علمی حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سرپرست نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم برگزار شد.

 

در ابتدای این جلسه  جهانگیری با بیان اینکه امروز جهان تشنه معارف اسلامی است و به تعبیر حضرت استاد علامه جوادی آملی بشر هم نیازمند صراط است و هم سراج بیان داشت: الان تنها کتابی که در آکادمی های غرب به آن مراجعه می شود، کتاب شیعه در اسلام مرحوم علامه طباطبایی است، ولی هم اکنون باید پاسخ دهیم که چه مساله و مساحتی از شیعه را در آکادمی های شیعه شناسی دنیا معرفی می کند و آثار دیگر ادیان از شیعه چه تصویری به جامعه جهانی ارائه می کنند؟

 

هدف از تدوین کتاب، معرفی شایسته اسلام شیعی است

حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ایمانی پور؛ رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: پس از انقلاب  اسلامی ایران، اقبال به اسلام در جهان بیشتر شد و این موضوع سبب نگرانی دشمنان اسلام گردید، و لذا به اسلام هراسی و شیعه هراسی رو آوردند و سعی کردند تا با تحریف واقعیت اسلام و ترویج اسلام ساختگی جلوی این اقبال را بگیرند . در چنین شرایطی ضرورت تبیین اسلام بیش از گذشته ضرورت یافته است و اهمیت تولید یک اثر ارزشمند که به معرفی اسلام شیعی بپردازد بیش از پیش احساس می شود و در همین راستا،  پروژه تدوین کتاب معرقی اسلام شیعی با همفکری و همکاری بنیاد بین المللی اسرا شروع شد.

وی بیان داشت: هر چند در حوزه های علمیه باحجم عظیم تولید علم در علوم انسانی و اسلامی مواجه هستیم، اما الزاما  پاسخگوی شبهاتی که هم اکنون در مباحث جدید نظیر حقوق بشر، محیط زیست و خانواده  مطرح است، نمی باشند.اگر روزی در غرب صحبت از آزادی در انتخاب  جنسیت افراد بود و مبارزه با همجنسگرایی را مخالف حقوق بشری می خواندند، امروز بحث بر سر آزادی انتخاب در هویت است یعنی شخص خود باید انتخاب کند که می خواهد انسان بماند یا حیوان! این شبهات و این مسائل اگر خوب شناخته نشود و تبیین بحث نشود، طبیعتا پاسخ به این شبهات نیز مناسب و کامل نخواهد بود.

ایشان اظهار داشت: همانطور که حضرت علامه آیت الله جوادی آملی در نشست قبلی که محضرشان بودیم، بیان داشتند:  اسلام شیعی یعنی همان حقیقت اسلام و اسلام نابی که برگرفته از معارف قرآن است . معتقدیم قرائت شیعی از اسلام ،چیزی جز آموزه های قرآن نیست. اگر آموزه های اسلامی مبتنی بر معارف قرآن گفته شود همان اسلام شیعی خواهد بود. اعتقاد داریم، علامه جوادی آملی بدلیل اشرافشان به معارف قرآن می توانند معرفی شایسته ای از اسلام داشته باشند. بعنوان نمونه ، ملاحظه بفرمایید که استاد از چه منظری خداوند تبارک و تعالی را وصف می کنند : ایشان می فرمایند، خداوند در اولین سوره ای که بر پیامبر اکرم (ص) نازل می کند خودش را با وصف "خدای اکرم" معرفی می کند و  وجود انسان را با مفهوم کرامت گره می زند، اگر خداوند را چنین معرفی کنیم خیلی از شبهات روز دنیا را حل خواهیم کرد. زبان کرامت، زبانی است که می توان با جامعه جهانی حرف زد. اینکه بیان شود، اسلام بدلیل کرامتی که برای انسان ها قائل است، نه تنها اجازه تجاوز به حقوق دیگران را در جامعه نمی دهدبلکه سوء ظن و تجاوز ذهنی به دیگران را هم مذموم می شمارد،بسیار پیشرو و پیش برنده است.آیا بالاتر از این ، می توان تفسیری برای حقوق بشر داشته باشیم؟!

وی با بیان اینکه اسلام در دنیای معاصر، دینی زنده و مورد اقبال است، اظهار داشت: اگر ما به معرفی ناب اسلام نپردازیم، دیگران این کار را خواهند کرد همچنانکه هم اکنون نیز معارضین و دشمنان اسلام کتابهایی در این باره با قرائت های ساختگی نگارش می کنند و لذا نباید از معرفی شیعه غفلت کنیم.

وی اظهار داشت: اینکه ما در تالیف این کتاب به سراغ علامه آیت الله جوادی آملی رفتیم به دلیل قرآن پایه گی  و جامعیت نگاه حضرت استاد بود. هدف ما از تدوین این کتاب، معرفی  قرآن پایه و وحیانی از اسلام  است.

اسلام ناب شیعی همان اسلام قرآن و عترت است و به هیچ چیزی آویخته نیست.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی دیگر سخنران این نشست، اظهار داشت: اصلی ترین مساله در اسلام که پس از رحلت پیامبر اتفاق افتاد این بود که روح و حقیقت اسلام به محاق رفت، روح اسلام در ولایت بود که معرفی تمام حقیقت قرآن را بر عهده داشت، ولی این اصل به محاق رفت و چهره اصیل اسلام تا کنون شناخته نشده است.

ایشان بیان داشت: ما نیازمند یک نهضت جدی و جامع علمی و فرهنگی هستیم واگر نهضت ملی در جهت معرفی شیعه انجام نگیرد از کتاب خوب هم چندان کاری ساخته نیست ولی قدم اول در این زمینه زوال تفرق و اختلاف های درونی خصوصا در فضای حوزه است.

وی با بیان اینکه اسلام شیعی، حقیقت اسلام را در همه جلوه ها نشان می دهد، اظهار داشت: تشیع یک فرقه نیست، فرقه و تفرق در مکتب شیعه جایگاهی و راهی ندارد چرا که شیعه همان ثقلین است که همان کتاب و سنت معصومین علیهم السلام باشد و هر آنچه قرآن و عترت بیان می کنند همان اسلام ناب است و هر چه غیر این دو باشد از مکتب شیعی دور است.

وی بیان داشت: بین اسلام شیعی و یا همان اسلام ناب در تبیین آیات و روایات و سایر ابواب با دیگران فاصله زیادی وجود دارد، در صدر اسلام و پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام، به لحاظ حکومتی، پوسته اسلام را حفظ و روح آن را از اسلام گرفتند و به قول آیت الله جوادی آملی کسانی که کوتاه قد بودند، اسلام را چنان کوتاه کردند و به اندازه قد خودشان در آوردند و در واقع اسلامی منهای روح و حقیقت را ارائه دادند.

استاد مرتضی جوادی آملی بیان داشت: اسلام ناب شیعی همان اسلام قرآن و عترت است و به هیچ چیزی آویخته نیست.

تفسیر آیت الله جوادی آملی قرائت انسان امروز و انسان متوجه به زمان و جامعه جهانی است.

جناب استاد حمید پارسانیا؛ (استاد حوزه و دانشگاه) نیز در این نشست بیان داشت: کتاب علامه طباطبایی در معرفی شیعه، هنوز هم یک کتاب منحصری است چرا که به نیاز مخاطب که خاص است توجه شده است اما در عین حال امروز با گذشت پنجاه سال و تحولات صورت گرفته در جهان، نیازها فرق کرده است و نیاز به معرفی جدیدی از اسلام شیعی احساس می شود.

وی گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی که میراث امام راحل هست، تشیع در کانون حرکت اسلامی می درخشد و به دلیل این فقدان عقبه تاریخی که نسبت به شناخت تشیع وجود دارد پرسش از اینکه «تشیع چیست» جدی تر شده است.

گفتنی است چهارمین نشست علمی معرفی اسلام شیعی در عرصه بین الملل برای جهان معاصر با تکیه بر اندیشه های حضرت علامه جوادی آملی حفظه الله، روز پنجشنبه 18 آبان ماه در محل سالن کنفرانس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار گردید.

 

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.