در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛
کتاب «حقوق و وظایف غیر مسلمانان در جامعه اسلامی» بررسی میشود
کتاب «حقوق و وظایف غیر مسلمانان در جامعه اسلامی» (20 دیماه) با حضور روحالله شریعتی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بررسی میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ادامه سلسله نشستهای تخصصی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی با محوریت بررسی کتاب «حقوق و وظایف غیر مسلمانان در جامعه اسلامی» با حضور و سخنرانی روحالله شریعتی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در محل ساختمان شماره 14 این سازمان برگزار میشود.
این کتاب دارای سه بخش است که در آن به بررسی حقوق اقلیتهای دینی در کشور اسلامی پرداخته شده است، در بخش اول «کلیات» مفاهیم، مبانی و اصول حقوق اقلیتها ذکر شده و نویسنده در بخش دوم درباره «حقوق اقلیتها» با توجه به تقسیم حقوق بشر در دو میثاق بینالمللی (میثاق مدنی سیاسی و میثاق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) توضیح داده و بحث حقوق اقلیتها را به تفصیل دنبال کرده است.
در بخش سوم به بحث وظایف اقلیتها از دیدگاه فقه و حقوق امروزی پرداخته شده، همچنین در این کتاب سعی شده با شرح دیدگاه اسلامی، قوانین و مقررات بینالمللی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، موضوعات مطرح شده به صورت تطبیقی دنبال شود.
در مقدمه این کتاب آمده است: عدالت اجتماعی، ظلمستیزی و رسیدن بشر به کمال، از اهداف بزرگ انبیای الهی(ع) بوده است، انبیای عظام در راه رسیدن به این اهداف از هیچ تلاشی فروگذاری نکردهاند؛ پیامبران الهی با هدف تعالی بشر با بردباری و استقامت به مبارزه با ظلم و ستم پرداخته و در راهنمایی انسان، مشقتهای فراوانی را متحمل شدهاند.
پیامبر(ص) برای ایجاد عدالت و دعوت به خیر و نیکی مبعوث شد
ظلم ستیزی و برقراری عدالت و به تعبیر قرآن مجید رفع فتنه و فساد از جهان از اهداف بزرگ پیامبر اسلام(ص) به شمار میرفت و ایشان با به کارگیری راهها و شیوههای مختلف همانند: انعقاد پیمان، جنگ، گفتوگو، مناظره و... به اهداف خویش نایل آمدهاند؛ زیرا همانگونه که با جنگ و مبارزه میتوان فتنه و فساد را ریشهکن کرد با انعقاد پیمان دوستی و همزیستی نیز این امر دست یافتنی است.
احترام به حقوق اقلیتهای غیرمسلمان، سیره رهبران اسلام بوده است، بدون هیچ تردیدی مسلمانان و رهبرانشان از پیروان ادیان و مذاهب دیگر در این امر پیشگامتر بودهاند، نظیر جایی که امام علی(ع) در عصر حکومت خود با طرف دعوی غیر مسلمانش در محکمه حضور یافته و قاضی، حاکم اسلامی را محکوم و به نفع غیر مسلمانان رأی میدهد.
بنابر اعلام این خبر، این نشست تخصصی روز سهشنبه 20 دیماه ساعت 13 تا 15 از سوی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/