زهرا رشیدبیگی:
پیمان مدینه پیامبر(ص) یکی از بهترین الگوهای عملی برای همزیستی ادیان و مذاهب است
رئیس گروه گفتوگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس و پروتستان مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها در بیستمین اجلاس دبیرخانه ای کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان گفت: پیمان مدینه پیامبر(ص) یکی از بهترین الگوهای عملی برای همزیستی ادیان و مذاهب است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بیستمین اجلاس دبیرخانه ای کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان، روز سه شنبه 22 شهریور ماه با شرکت 26 تن از نمایندگان رهبران ادیان جهانی و نیز نمایندگان سازمانهای بینالمللی چون معاون عالی سازمان ملل متحد برای اتحاد تمدنها و یا دبیر کل شورای مشایخ اسلامی در شهر نورسلطان برگزار شد.
این جلسه با سخنان رئیس مجلس سنا و رئیس دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان آغاز شد.
وی با اشاره به اهمیت تشکیل این جلسه به ویژه پس از همه گیری بیماری کرونا اظهار داشت: در این شرایط باید نگاه تازهای به جهان و مسائل و مشکلات اقتصادی داشته باشیم. در این شرایط، نیاز اساسی به ایفای نقش توسط رهبران دینی و توصیههای آنان به رهبران سیاسی داریم.
رئیس مجلس سنا گزارشی از فعالیتهای مقدماتی برگزاری هفتمین اجلاس کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی ارائه داد و از حضور همه هیأتها تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه، 8 تن از شرکت کنندگان سخنرانی خود را ارائه دادند که خانم زهرا رشیدبیگی؛ رئیس گروه گفتوگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس و پروتستان مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها چهارمین سخنران این اجلاس بود.
وی در خصوص فعالیتهای مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها و ارتباطات آن با کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان نکاتی را بیان کرد.
رشیدبیگی درباره مشکلات جامعه جهانی و نابردباری ها و توهین به احساسات مومنان و ارزشهای دینی و متون مقدس سخن گفت.
وی تصریح کرد: متأسفانه این اقدامات از سوی گروهی محدود و بر پایه جهالت و با توجیه آزادی بیان انجام میشود و احساسات میلیونها انسان را جریحه دار میکند و موجب خصومت، تفرقه و رنج بشریت میشود.
وی در عین حال، با تبیین انتظارات بشر از رهبران دینی در رویارویی با این مشکلات از آنان خواست تا با تبیین معنی آزادی بیان و روشن کردن آزادی انسان و کمک به آموزش هنجارهای دینی و اجتماعی و محکوم کردن گروههای هتاک به مقدسات دینی به مسیر اتحاد و همراهی و همدلی دینداران کمک کند.
رشیدبیگی در ادامه سخنان خود به انتظارات جامعه بشری از اینگونه اجلاسها پرداخت و ارائه الگوی عملی و کاربردی برای همه به ویژه جوانان را مهم دانست.
وی پیشنهاد داد: با مطالعه و تحقیق در خصوص پیمان مدینه پیامبر گرامی(ص) به عنوان یکی از بهترین الگوهای عملی برای همزیستی و تعامل مشترک بر پایه عدل، میتوان الگویی مناسب به جامعه امروز ارائه کنیم.
نذیر النظیر ایاد؛ دبیر کل آکادمی تحقیقات اسلامی الازهر، خونهار بیامباژاو؛ دالای مرکز بودایی مغولستان، نائوریزبای حاجی تاگان اولی؛ رئیس اداره روحانی مسلمانان قزاقستان، مفتی اعظم؛ خالد عکاشه رئیس اداره امور اسلام شورای پاپی گفتوگوی بین ادیان واتیکان نیز از دیگر سخنرانان این اجلاس بودند.
در ادامه این جلسه، شرکت کنندگان در خصوص بیانیه پایانی اجلاس هفتم رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان، تاریخ و مکان برگزاری بیست و یکمین اجلاس دبیرخانه ای در سال 2023 و هشتمین اجلاس رهبران در سال 2025 نقطه نظرات خود را بیان کردند و مقرر شد این اجلاسها در شهر نورسلطان قزاقستان برگزار شود.
شایان ذکر است، شرکت کنندگان در این اجلاس از کشورهای هند، چین، روسیه، جمهوری اسلامی ایران، امارات متحده عربی، ژاپن، ایالات متحده آمریکا، واتیکان، جمهوری کره، بریتانیا، سوئیس، مصر، پاکستان و عربستان سعودی بودند.
بنابر اعلام این خبر، کنگره هفتم رهبران ادیان جهانی و سنتی، (۲۲ تا ۲۴ شهریورماه) با حضور پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، احمد الطیب شیخ الازهر مصر، کریل اسقف اعظم روسیه، ارباش رئیس سازمان دیانت ترکیه و الله شکور پاشازاده رئیس اداره مسلمانان قفقاز، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ج.ا.ایران و سایر نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف برگزار میشود.
انتهای پیام/ص