• 1400/07/10 - 13:30
  • 392
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
در لاهور پاکستان تأکید شد؛

همایش عظیم پیاده روی اربعین حسینی جبهه استکبار را مأیوس می‌کند

علما، صاحب‌نظران و شخصیت‌های مذهبی در پاکستان با بررسی جایگاه اربعین حسینی در مذاهب مختلف اسلامی، راهپیمایی باشکوه سالانه و بزرگ اربعین را زمینه‌ساز اتحاد و یکپارچگی میان ملل مسلمان و همچنین یأس جبهه کفر و استکبار عنوان کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با اربعین حسینی(ع) نشست هم اندیشی «نقش اربعین در وحدت آفرینی جوامع اسلامی» با حضور علمای شیعه و سنی و اندیشمندان و صاحب‌نظران امور دینی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد.

سخنرانان در این نشست معنوی، ضمن بررسی موشکافانه جایگاه اربعین در مذاهب مختلف اسلامی، راهپیمایی باشکوه سالانه و بزرگ اربعین را در عراق و دیگر کشورها از جمله پاکستان، زمینه ساز تقویت اتحاد و همبستگی در امت اسلام و عامل مأیوسی جهان کفر و استکبار و در راس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی عنوان کردند.

جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با تبیین و تشریح اهداف راهپیمایی اربعین و اهمیت آن در عصر معاصر گفت: همه ساله میلیون‌ها نفر از مسلمانان شیعه و سنی و پیروان دیگر ادیان در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی(ع) با شوری وصف ناپذیر شرکت می‌کنند.

وی به وضعیت اهل سنت در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: براساس اصل دوازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، کلیه مذاهب اسلامی دارای احترام کامل هستند و پیروان این مذاهب در انجام مراسم مذهبی، طبق فقه خودشان آزادند و بر اساس اصول 19-20 - 26 و 64  قانون اساسی، حقوق سیاسی و اداری برای کلیه مذاهب یکسان است.

مسئول خانه فرهنگ کشورمان در خصوص حقوق فرهنگی اهل سنت در جمهوری اسلامی ایران افزود: در ایران حدود 9 هزار طلبه فعال در بیش از 360 مدرسه علوم دینی اهل سنت در حال تحصیل هستند و حدود 3 هزار امام جمعه و بیش از 1100 امام جماعت اهل سنت حضور دارند که هر ساله نسبت به حمایت، تکریم و تقدیر از فعالیت‌های ایشان اقدام می‌شود.

محمدرضا ناظری، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور با اشاره به اینکه در طول تاریخ تلاش‌های زیادی از سوی دشمنان اسلام برای کم رنگ کردن واقعه جانسوز کربلا شده است گفت: همانگونه که شهادت امام حسین(ع) به نماد ظلم ستیزی در طول تاریخ است، موجب شد تا فرهنگ پایداری و استقامت در جهان رشد کند. قیام عاشورا برای پیروان دیگر ادیان به یک الگو و سمبل تبدیل شد به نحوی که پیروان همه ادیان واله و شیدای امام حسین(ع) هستند.

وی با تمجید از حضور پرشکوه مردم مسلمان پاکستان در پیاده روی اربعین حسینی افزود: این توفیق را داشتم که از نزدیک شاهد حضور میلیونی دوست داران اباعبدالله الحسین(ع) در خیابان‌ها و مسیرهای اربعین حسینی باشم و از حضور مخلصانه و عاشقانه زنان، کودکان، مردان و کهن سالان در این راهپیمایی بزرگ به وجدم آمدم و از همدلی، یکرنگی و اتفاق و اتحاد بین آنها به شدت تحت تاثیر قرار گرفتم.

سرکنسول کشورمان به برخی از جزئیات سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با برخی از جوانان پرداخت و خاطرنشان کرد: معظم له با اشاره به جایگاه واقعه اسفناک کربلا در تاریخ اسلام، برگزاری میلیونی مسلمانان در برگزاری راهپیمایی خودجوش اربعین را  نعمتی بزرگ خواندند.

علامه عاکف حیات قادری، از علمای اهل تسنن، ارادت به اهل بیت(ع) را جز ایمان هر مسلمان دانست و گفت: اهل سنت، از دامن پرنور اهل بیت علم آموختند و به مقام و منزلت والایی رسیدند. آنها هیچگاه سخنی فرقه گرایانه نزدند بلکه امام شافعی با بیان ارادت خود به اهل بیت(ع) گفتند: اگر عشق به اهل بیت(ع) باعث می‌شود که به من شیعه بگویند خود را شیعه می‌دانم.

وی ایران را سرزمین محبان اهل بیت(ع) دانست و افزود: گروه‌های تکفیری که بغض اهل بیت(ع) را دارند می‌خواهند با تحمیل اختلاف و تفرقه بر جهان به اهداف خود برسند اما این گروهکها اندک هستند و عاشقان اهل بیت(ع) در میان اهل سنت اجازه جولان به این گروهک‌ها را نخواهد داد.

خانم سیده سائره جعفری، مدیر مدرسه فاطمه الزهرا(س) متعلق به مؤسسه فرهنگی مذهبی منهاج الحسین(ع) گفت: همه رهبران انقلابی در تاریخ  با پیروی از قیام امام حسین(ع) با قدرتی معنوی به جنگ طاغوت زمان خود رفتند که می‌توان به نلسول ماندلا و گاندی از رهبران فقید افریقای جنوبی و هند اشاره کرد.

وی مسئولیت مسلمانان را در عصر حاضر برای ادامه راه امام حسین(ع) بسیار سنگین و پرخطر عنوان کرد و گفت: دشمنان اسلام که در طول تاریخ نتوانسته اند از طریق جنگ های تمام عیار مسلمانان را شکست دهند حالا از طریق تهاجم فرهنگی و ترویج بی بندوباری و فساد اخلاقی در پی اضمحلال و فروپاشگی جوامع اسلامی هستند به نحوی که در عصر به اصطلاح متمدن امروزی میتوانیم به خوبی این دسیسه‌ها را مشاهده کنیم.

این فعال مذهبی با انتقاد از اینکه در متون درسی دانش آموزان در پاکستان، زندگی و فلسفه قیام امام حسین(ع) گنجانیده نشده است گفت: به دانش آموزان ما در مراکز آموزشی به نام تدریس علم و آشنایی با تمدن نوین، زندگی لجام گسیخته غربی آموزش داده می‌شود.

علامه رانا محمد ادریس، از مدیران سازمان منهاج القرآن ضمن گرامیداشت اربعین حسینی و یاد و خاطره سالار شهیدان گفت: اربعین نام دیگر آن احیاء تفکر حسینی و عشق به اهل بیت(ع) است.

وی با تشریح حدیث نبوی «حسن و حسین سردار بهشت هستند» گفت: معنی دیگر این حدیث این است که تنها کسانی می‌توانند به بهشت بروند که عاشق اهل بیت(ع) باشند.

این عالم اهل سنت امام حسین(ع) را امام پیروان همه مذاهب اسلامی دانست و از مسلمانان خواست برای ارادت خالصانه به اهل بیت(ع) هر سال نسبت به سال گذشته حضوری پرشکوهتر در راهپیمایی عظیم اربعین داشته باشند.

علامه سید علی رضا نقوی، از علمای مطرح اهل تشیع و عضو ارشد کمیته نظارت بر سازمان امامیه پاکستان نیز مراسم اربعین را تنها ویژه امام حسین(ع) دانست و گفت: امام حسین(ع) زمانی که یزید به قدرت رسید، قیام علیه حکومت ضد اسلامی و طاغوتی وی را با حرکت از مدینه به مکه و سپس به کربلا آغاز کرد، حرکتی بزرگ که آثارش تا قیامت باعث هدایت انسان ها و مسلمانان شد.

وی افزود: اکثریت بزرگان و عارفان دینی در شبه قاره هند از جمله علی هجویری داتا گنج بخش، سلطان باهو، سچل سرمت، سیال شریف، شاه عبدالطیف بتایی که امروز به برکت تلاش های خستگی ناپذیر آنها، شاهد حضور میلیون ها نفر مسلمان در شبه قاره هند هستیم، همگی عاشق اهل بیت (ع) بودند به نحوی که آنها مراسم گرامیداشت و عزاداری محرم و اربعین را برگزار می کردند.     

علامه سید علی رضا نقوی با اشاره به حضور میلیونی مردم در راهپیمایی اربعین حسینی در عراق ایران و پاکستان و دیگر کشورهای اسلامی گفت: اربعین تنها به شیعیان تعلق ندارد بلکه برادران اهل تسنن و پیروان دیگر ادیان ابراهیمی نیز در این راهپیمایی عظیم شرکت می کنند.

محمد حسین گولروی، رئیس سازمان مجمع صلح جهانی به گوشه‌ای از زندگی پربرکت امام حسین(ع) پرداخت و گفت: امام حسین(ع) از ابتدا به عواقب حرکت انقلابی و الهی خود به خوبی آگاه بود به همین دلیل با عزمی راسخ با آغوش باز از شهادت در راه حق استقبال کرد.

وی افزود: قیام امام حسین(ع) و یاران باوفایش علیه یزید و لشکر جرار وی، جهان را برای همیشه به دو قطب حسینی و یزیدی تقسیم کرد و تا روز قیامت معرکه و نبرد بین این دو گروه ادامه خواهد یافت با این تفاوت که حسینی ها نامشان باقی خواهند ماند اما از یزیدی ها همیشه به بدی یاد خواهد شد.

شخصیت اهل تسنن در ادامه بر خودداری از اقدمات فرقه گرایی و اختلافی در جامعه تأکید کرد و افزود: زمانی که از امام خمینی(ره) درباره اختلافات سنی و شیعه سوالاتی را مطرح کردند ایشان گفتند: متاسفانه برخی از مسلمانان خود را درگیر اختلافات فرقه ای  از جمله باز بودن و بسته بودن دست در هنگام ادای نماز کرده‌اند و این در حالیست که غرب و در راس آن آمریکا در پی قطع دست‌های مسلمانان است.

رباب رضوی، از استادان حوزه با اشاره به تاریخ اربعین حسینی(ع) گفت: پس از شهادت مظلومانه امام حسین(ع) امامان اهل بیت(ع) از جمله امام محمد باقر(ع) و امام صادق(ع) با وجود فضای رعب و وحشت و اختناق در زمان بنی امیه از راه های گوناگون مسلمانان را برای عزاداری سید و سالار شهیدان سفارش می کردند.

رباب رضوی در ادامه، مطرح کرد: اربعین حالا تنها به نجف و کربلا محدود نشده است بلکه میلیون ها نفر از مسلمانان در سراسر جهان در حرکتی انقلابی در خیابان ها به راهپیمایی می پردازند تا بلکه زمینه را برای ظهور امام مهدی(عج) فراهم سازند.

امام حسین(ع) متعلق به همه بشریت است

‌حجت‌لاسلام علامه اعجاز حیدری، استاد حوزه علمیه جامعه المنتظر به تبیین ابعاد منطقه‌ای اربعین حسینی پرداخت و گفت: وضعیت منطقه‌ای و بین‌المللی به گونه‌ای است که باید صف‌های اتحاد را فشرده تر سازیم و اربعین حسینی این فرصت را به مسلمانان می‌دهد تا به این هدف مقدس برسیم.

وی امام حسین(ع) را متعلق به همه بشریت دانست و گفت: همه دوست دارند زندگی باعزتی داشته باشند و کسانی که با تفکر حسینی آشنا شوند به خوبی می‌توانند از چنین زندگی بهره مند شوند.

علامه اعجاز حیدری در ادامه سخنانش، مطرح کرد: شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین نشانه عشق و ارادت به امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) است. از برادران اهل تسنن نیز می‌خواهیم در کنار برادران شیعه در این حرکت عظیم شرکت کنند و دشمنان را مایوس کنند.

امجد حسین چشتی، دبیر کل مرکزی جمعیت علمای پاکستان نیز به اهمیت جایگاه اربعین پرداخت و گفت: امروز که در این مجلس پرنور و روحانی جمع شده‌ایم تا عشق و ارادت خود را به امام حسین (ع) اعلام کنیم امیدواریم که این حضور از سوی خداوند مورد قبول واقع شود.

وی با بیان اینکه همه مسلمانان باید در راهپیمایی اربعین شرکت کنند بر مقابله با دسیسه‌های تکفیری‌ها تاکید کرد و گفت: اربعین نهضتی بزرگ است که می‌تواند اتحاد و همبستگی را برای امت اسلامی به ارمغان آورد.

حسین چشتی به نقش عرفا و صوفیان در ترویج و تبلیغ دین مبین اسلام در شبه قاره هند پرداخت و گفت: پیام خواجه معین الدین چشتی و دیگر عرفان و بزرگان دین به مسلمانان زندگی زیر سایه اهل بیت(ع) بود. آنها فرهنگ اهل بیت(ع) را در شبه قاره ترویج دادند. 

لعل مهدی خان، رئیس سابق سازمان امامیه و ذیشان علی معاون رییس سازمان دانشجویان امامیه نیز از دیگر سخنرانان در این نشست هم اندیشی بودند که هر یک زوایای مختلف مراسم اربعین را مورد تبیین و تشریح قرار داد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.