• 1401/04/20 - 17:35
  • 930
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نمایش تراژدی سربرنیتسا در فرهنگسرای نیاوران

به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد فاجعه نسل کشی مسلمانان سربرنیتسا، نمایشگاه عکس «سنگ‌های سفید، قلب‌های ناآرام» امروز، ۲۰ تیرماه به همت اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد فاجعه نسل کشی مسلمانان سربرنیتسا و به منظور گرامیداشت یاد و خاطره کشته شدگان این واقعه تلخ، نمایشگاه عکس «سنگ‌های سفید، قلب‌های ناآرام» صبح امروز، دوشنبه ۲۰ تیرماه به همت اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در محل سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد.


سعیده باقری‌فرد، رئیس اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان ضمن خوشامدگویی به میهمانان حاضر در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه عکس،‌ به فاجعه سربرنیتسا در کشور بوسنی و هرزگوین که الهام بخش برگزاری این رویداد بوده است، اشاره کرد.
وی اظهار داشت:‌ اینک در ۲۷ امین سالگرد نسل کشی مسلمانان سربرنیتسا و در این رویداد، یاد و خاطره تمامی جانباختگان آن فاجعه را گرامی می‌داریم که ۸ هزار و ۳۷۲ نفر شمارش شده‌اند. هر چند قتل عام سربرنیتسا یکی از چندین جنایتی است که در کشور بوسنی و هرزگوین در ایام جنگ ۴ ساله انجام شده است، اما به لحاظ وسعت و نحوه وقوع این جنایت، اهمیت بیشتری می‌یابد.
رئیس اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان گفت: همانطور که استحضار دارید سال‌ها بعد دادگاه بین‌المللی لاهه نیز این کشتار بیرحمانه را بزرگترین نسل کشی تاریخ اروپا بعد از جنگ جهانی دوم اعلام کرد، اما دردناک ترین وجه غیر انسانی این فاجعه، حمله و کشتار زنان و مردانی است که به شهر سربرنیتسا که تحت الحمایه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل بود، پناهنده شده بودند.
وی افزود:‌ علی رغم تمامی شعارهای فریبنده حقوق بشری غربی‌ها، نیروهای سازمان ملل در اقدام اسف بار، مردان خلع سلاح شده و زنان و کودکان را به دشمن ایشان واگذار کردند و این همان بربریتی است که در عصر مدرن اتفاق افتاد و مجامع حقوق بشری جهانی سعی در کتمان و فراموشی آن دارند.
باقری‌فرد در ادامه سخنانش، به همراهی دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران با مردم مظلوم بوسنی در ایام جنگ اشاره و بیان کرد: پشتیبانی و حمایت ما از ملت بوسنی و هرزگوین براساس مبانی اعتقادی و در راستای دفاع از مظلوم انجام گرفت و شهدای عزیزی را هم در این راه تقدیم کردیم.
وی یادآور شد: ملت ایران که خود در طول هشت سال جنگ تحمیلی آماج حملات ناجوانمردانه رژیم بعثی عراق و حمایت‌های همه حانبه قدرت‌های غرب و شرق جهان بود، به خوبی طعم مظلومیت مسلمانان بوسنی را درک و با تمام قوا از ایشان حمایت کرد.
رئیس اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان اظهار داشت: این برنامه در وهله اول سعی دارد با یاد و خاطره شهدا این فاجعه، مرهم و تسکینی باشد بر دردهای التیام نیافته ملت بوسنی و و در وهله دوم، تلاشی است در جهت یادآوری جنایات انجام یافته غرب و تمامی محافل حقوق بشری که چشمان خود را در ظلم و تعدی به مظلوم بستند.
وی اظهار امیدواری کرد پیوندهای میان دو ملت ایران و بوسنی روز به عمیق تر شده و زمینه گسترش تعاملات و همکاری‌ها به ویژه در حوزه‌های فرهنگی ایجاد شود.
وی از برگزاری نشست تخصصی در حاشیه همین نمایشگاه با عنوان «بررسی ابعاد نقض حقوق زنان و کودکان در فاجعه سربرنیتسا» در روز سه‌شنبه ۲۱ تیرماه اشاره کرد.


سمیر ولاجیج، سفیر کشور بوسنی و هرزگوین در تهران با بیان اینکه حال و هوای مقاومت در مردم بوسنی و هرزگوین همیشه زنده است، گفت:‌ امروز سالگرد 11 جولای است که فاجعه نسل کشی مسلمانان در منطقه بوسنی اتفاق افتاد.
وی مطرح کرد:‌ سربرنیتسا یک واقعه تلخ تاریخی است و همه مردم جهان باید از آن درس گرفته و آن را فراموش نکنند.
سفیر کشور بوسنی و هرزگوین در تهران افزود: انکار حقایق آن فاجعه دردناک موجب از بین رفتن واقعیت‌ها نمی‌شود و صدها شاهد عینی برای این جنایت وجود دارد.
وی با قدردانی از کمک‌های جمهوری اسلامی ایران در زمان جنگ بوسنی اظهار داشت:‌ جمهوری اسلامی ایران و ملت غیور ایران هر ساله با مردم بوسنی ابراز همدری می‌کنند و یاد شهدای ایرانی که جان خود را برای برقراری امنیت و عدالت در بوسنی و هرزگوین اهدا کردند، گرامی می‌داریم.


در ادامه، حسین روزبه، ‌معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره همه مظلومان عالم به ویژه مسلمانان سربرنیتسا گفت:‌ حوادثی از این جنس، دو روی دارد که یک روی آن، روایتی غم انگیز از کشتار دسته جمعی زنان و کودکان است و  بی عملی دستگاه‌های بین‌المللی را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: در بطن این حوادث به شدت جانکاه و تلخ، تصویر دیگری هم هست که مقاومت یک ملت را برای زیستن و خلق آینده بهتر نشان می‌دهد.
روزبه بیان کرد:‌ سربرنیتسا و بوسنی در این زمینه موفق بوده و توانسته با قوت قدرت فرهنگی روی پای خو بایستند و در مسیر رو به پیشرفتی قرار گیرند.
وی در عین حال، اظهار داشت: اثرگذاری انقلاب اسلامی اینجاست که به ملت‌ها می‌آموزد تا روی پای خود بیاستند و آن امر بزرگتری که الهام بخش بوسنی بوده، تجربه سترگ انقلاب اسلامی است.
‌معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی خاطرنشان کرد:‌ اگر امروز زندگی و زیستن و همه مولفه‌های فرهنگی ملت بوسنی ساری و جاری است، تنها به خاطر امیدواری آنان به آینده روشن است.
فاطمه قاسم پور، نماینده مجلس و رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در سخنرانی خود، گفت:‌ در جنگی که به مردم مسلمان بوسنی تحمیل شد، نسل کشی صورت گرفت و این فاجعه در اروپای مدرن و در برابر چشمان سازمان‌های مدعیان حقوق بشر رخ داد.


وی ادامه داد: این واقعه همه چیز را به ما ثابت می‌کند و آن هم این است که تنها مسیر ما برای تمام این مصائب و مشکلات پیش روی ملت‌های مظلوم، چیزی جز ایستادگی و مقاومت نیست.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این حجم کشتاری که در بوسنی رخ داد مسئله دیگری را به ما نشان می‌دهد که علاوه بر مسائل فاجعه باری که در حوزه انسانی با آن مواجه هستیم، زنان و کودکان آسیب‌های بسیاری می‌بینند.
وی با تأکید بر اینکه ملت و دولت ایران همواره در کنار مردم بوسنی هستند،‌ افزود: همه ما برای برقراری صلح جهانی در کنار هم هستیم.
حمید رضا غلام زاده، معاون بین‌الملل شهرداری تهران نیز در این مراسم، اظهار داشت: داستان غم‌انگیز نسل کشی مسلمانان بوسنی و هرزگووین ماجرایی است که به این راحتی‌ها از ذهن مسلمانان جهان که هیچ، از ذهن مردمان آزاده دنیا هم پاک نخواهد شد.

وی افزود: در جریان جنگ بوسنی و هرزگوین با صرب‌ها چیزی که برای من ویژه‌تر بود، قتل عام مسلمانان سربرنیتسا بود. اگر از حوزه سیاسی نگاه کنیم، علاوه بر نقش سایر کشورهای اروپایی باید به نقش آمریکا در این فاجعه اشاره کرد.
غلام زاده گفت: شهدا و رزمندگان ایرانی در طول ۴ سال جنگ صرب‌ها و کروات‌های افراطی علیه مسلمانان، خود را به بوسنی و هرزگووین رساندند و فرهنگ ایثار و شهادت را به مسلمانان آن منطقه هدیه دادند.


وی در عین حال، با اشاره به نقش فرهنگ در ارتقای روابط ایران و بوسنی و هرزگوین و ظرفیت‌های شهرداری تهران در گسترش همکاری‌ها، از ایجاد خانه‌های فرهنگی بین‌المللی خبر داد و گفت: یکی از این خانه‌های فرهنگی بین‌المللی به بوسنی اختصاص می‌یابد که از طریق آن، تاریخ و تمدن این کشور برای مردم ایران و بالعکس، معرفی شود.
محمود حیدری، سفیر پیشین ایران در بوسنی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار داشت: نام بوسنی برای همه مردم ایران آشناست. این نام با مظلومیت، رشادت، مقاومت و احساسات و عواطف عجین شده است.


وی ادامه داد: اگر امروز این حادثه را به یاد می‌آوریم و گرامی می‌داریم تنها برای این نیست که درد بازماندگان تسکین یابد و بر پیوندهای دو ملت تأکید کنیم، بلکه مهم تر از همه آن است که قتل عام مسلمانان سربرنیتسا برای همه بشریت درس‌ها و عبرت‌هایی دارد.
حیدری افزود: اگر این درس‌ها آموخته شود بسیاری از فجایعی که امروز شاهد آن هستیم، اتفاق نخواهد افتاد. امروز همه جهان و جامعه انسانی نیازمند یادآوری این آموزه‌ها هستند که به خاطر بیاوریم که چگونه هزاران انسان بی گناه در برابر چشمان خواب آلود جامعه جهانی به ویژه کشورهای مدعی حقوق بشر اتفاق افتاد.


وی در ادامه سخنانش، اذعان کرد: افتخار می‌کنیم که ملت و دولت ایران از روز نخست در کنار ملت مظلوم بوسنی بوده است و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و همزیستی صمیمانه و مسالمت آمیز همه اقوام و مذاهب در بوسنی و هرزگوین تأکید خواهیم کرد.
حیدری در پایان ابراز امیدواری کرد که درخت دوستی دو‌ ملت ایران و بوسنی که با خون تعدادی از شهدا آبیاری شده است، همواره مستحکم و با طراوت باقی بماند.
انتهای پیام/ص

مدیر سیستم

مدیر سیستم

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.