مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت و حوزههای علمیه تأکید کرد؛
نقش مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جهت اقتدار حوزه علمیه در عرصه بینالملل
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم دولابی در دیدار سرپرست نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم با تأکید بر تدوین سند راهبردی بین حوزه علمیه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: نقش این سازمان جهت اقتدار حوزه علمیه در عرصه بینالملل حائز اهمیت است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری، سرپرست نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم به همراه حجتالاسلام والمسلمین اشعری ضمن حضور در دفتر «مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت و حوزههای علمیه» با حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی و دیگر اعضای این دفتر، دیدار و گفتوگو کردند.
حجتالاسلام والمسلمین جهانگیری در سخنانی، ضمن تشریح فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: جایگاه نمایندگی این سازمان در قم در رویکرد فعلی، زمینه ساز عموم فعالیتهای فرهنگی، دینی، علمی، دانشگاهی و هنری شهر قم در عرصه بینالملل است.
وی افزود: وظیفه این نمایندگی فقط تبلیغ نیست بلکه باید در همه جوانب دیپلماسی فرهنگی در قم فعال شود و جنبه مهمی که حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور ریاست این سازمان بر آن تأکید دارد «ارتباط پیوسته و مستمر با حوزههای علمیه و بهره گیری تخصصی از طلاب آشنا به عرصه بینالملل» است.
تدوین سند راهبردی بین حوزه علمیه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم دولابی نیز در سخنانی، اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جهت اقتدار حوزه علمیه در عرصه بینالملل میتواند نقش بسیار مؤثری داشته باشد.
مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت و حوزههای علمیه تصریح کرد: ما حوزه را به هفت لایه تقسیم کردیم و پیشنهاد میکنم تا یک سند راهبردی بین حوزه علمیه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای بهره گیری از این هفت لایه در حوزه بینالملل تدوین شود.
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم دولابی با اشاره به هفت لایه اساسی حوزه اذعان کرد: لایه اوّلیه حوزه مراجع اعظام هستند. فضلا با اندیشه و استفاده از مراجع و فضلا برجسته در کرسیهای دینی و علمی دانشگاههای جهان در مرحله دوّم قرار میگیرد و سومین طبقه متعلق به نهادهای رسمی حوزه مانند حوزه خواهران و نگاه دین به زنان است.
وی در عین حال، تشکلهای حوزوی متشکل از اساتید اسلامی، مراکز و مؤسسات حوزوی شامل مؤسسات مرتبط با حوزه و انتشارات و نخبگان جوان حوزوی به ویژه طلبههای جوان زباندان در خارج از کشور را لایههای چهارم، پنجم و ششم قلمداد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم دولابی عموم طلاب را با توجه به حضور فعال و چشمگیر در حماسههای مذهبی از جمله پیاده روی اربعین و سازماندهی مناسب جهت فرهنگ سازی و تولید محتوا را جزء هفتم لایه خواندند.
مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت و حوزههای علمیه در پایان سخنان خود، اظهار داشت: ما میتوانیم از ظرفیتهای عظیمی که در اختیار دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، در راستای اقتدار حوزه علمیه و جهت شناخت بیش از پیش آن در عرصه بینالملل استفاده کنیم.
وی با برشمردن نمونهای از نیازهای فعلی جوامع بشری تصریح کرد: جهان اسلام تشنه استفاده از قانون مدنی فقه شیعه است و لازم است در این زمینه نیز تحقیقاتی صورت گیرد.
در پایان این دیدار مقرر شد؛ سند همکاری بین دو مجموعه تدوین شود.
انتهای پیام/ص