رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد:
لزوم تصویرسازی واقع بینانه از ایران در گام دوم انقلاب اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در دیدار با رئیس سازمان سینمایی، بر لزوم تصویرسازی واقع بینانه از جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با محوریت گام دوم انقلاب اسلامی تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن حضور در سازمان امور سینمایی و سمعی بصری با محمد خزاعی، رئیس و مدیران این سازمان دیدار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در سخنانی، به بالندگی سینمای ایران در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: سینمای ایران توانسته خود را به خوبی عرضه کند، گرچه در طول 40 سال گذشته در حوزه اقتصاد رشد کافی نداشته اما در حوزه تصویرسازی از ایران اسلامی موفق عمل کرده و این دستاورد بسیار بزرگی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: اگر امروز در باره اقتصادی شدن سینمای ایران سخن به میان میآید، مرهون تلاشهایی است که سبب شده این سینما در جهان شناخته شود.
وی تأکید کرد: این مسیر باید تدوام داشته باشد، ما بر این باوریم که هر چیزی که اقتصادی شود، توسعه مییابد از این منظر به بهانه اقتصادی شدن به دنبال توسعه علم و فرهنگ هستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سینما اگر اقتصادی شود، به طور طبیعی فرهنگ ایران را توسعه میدهد و آن چیزی که ما به عنوان دستاوردهای جمهوری اسلامی یاد میکنیم، ترویج مییابد. به عنوان مثال، اگر سبک زندگی ایرانی اسلامی ترویج شود، بزرگترین خدمت را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کردهایم.
تولید فیلم و مستندهای اخلاق محور با بیان ساده برای معرفی هرچه بهتر ایران اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور به تدوین سند تحول در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد و افزود: در سندی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان سند تحول خود در دوره جدید نگارش کرده است، به موضوع اقتصاد فرهنگ توجه ویژهای میشود.
وی ادامه داد: این سازمان با در اختیار داشتن نمایندگان فرهنگی میتواند در حوزه اقتصاد فرهنگ به خصوص معرفی سینمای ایران راهبر این روایتگری تأثیرگذار باشد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر اینکه پیشبرد اهداف فرهنگی با تأسی از بیانیه گام دوم انقلاب محقق میشود، گفت: گام دوم انقلاب اسلامی، گام الگوسازی از جمهوری اسلامی ایران است. ما برای الگو شدن نیازمند تصویرسازی درست از ایران در خارج از کشور هستیم.
وی در عین حال، اظهار داشت: برای اینکه این تصویر به درستی ارایه شود، نیاز به فیلمهای فاخر داریم که تصویر شایستهای از ما به جهانیان منتقل کند. در واقع اگر سناریوی خوبی داشته باشیم، فیلم و مستندهای اخلاق محور با بیان ساده تولید میشود و در نهایت، تأثیرگذاری مطلوبی به جای خواهد گذاشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف ما در حوزه اقدامات و شبکههای همکاریمان نیاز به تحول داریم و لازم است در حوزه مقاومت نیز روایتگری مؤثر داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در پایان سخنانش، این تفاهم نامه را آغاز فصل جدیدی از روابط گسترده در راستای افزایش همکاریهای طرفین در زمینههای گوناگون فرهنگی دانست.
زبان تصویر در نزدیکی فرهنگها و ملتها تاثیر بسزایی دارد
در ادامه این دیدار، حمید مصطفوی، سرپرست ادارهکل مبادلات فرهنگی و سازمانهای بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: این سازمان به منظور هماهنگی بیشتر فعالیتهای فرهنگی در خارج از کشور تشکیل شده و مهمترین وظیفه آن، امضای تفاهمنامه و اجرای موافقتنامه فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها است.
وی افزود: یکی از محورهای مهمی که در همه این اسنادها وجود دارد، بخش هنر به ویژه سینما است. به نظر میرسد در شرایط فعلی که تجاری سازی و اقتصاد هنر اولویت است میتوانیم با ساخت فیلم و مستندهای با کیفیت نقش مهمی در معرفی فرهنگ و هنر ایران در خارج از کشور داشته باشیم.
مصطفوی مطرح کرد: اگر آثار سینمایی همراه با زیرنویس و یا دوبله در اختیار رایزنان فرهنگی ایران قرار دهیم تا در جشنوارههای و هفتههای فرهنگی و هفتههای فیلم از آن بهره برداری شود.
در پایان، تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان امور سینمایی و سمعی بصری در راستای اجراییسازی مفاد اسناد همکاریهای فرهنگی بینالمللی ایران با سایر کشورها در حوزه فیلم و سینما به امضای حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور و خزاعی رسید.
بنابر این گزارش، تفاهم نامه همکاری بینالمللی سازمان سینمایی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با هدف مدیریت سیاستگذاری، برنامهریزی، گسترش تعاملات همافزایی، کاهش موازی کاریها، ارتقای کیفیت و افزایش کمیت در زمینه صنعت تصویر در گستره بینالملل منعقد شد.
انتهای پیام/