وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرارگاه اصلی حوزه فرهنگ بینالملل نظام جمهوری اسلامی است
محمدمهدی اسماعیلی در آیین گرامیداشت «پژوهش و پژوهشگران» تأکید کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک قرارگاه اصلی در حوزه فرهنگ بینالملل دارد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود در آیین گرامیداشت «پژوهش و پژوهشگران» که پیش از ظهر امروز (28 آذرماه) در حسینیه الزهرا(س) برگزار شد، با تأکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشترین قرابت را با موضوع پژوهش دارد گفت: علاوه بر پژوهشگاه وزارت فرهنگ، در سایر بخشها هم ساختارهای مطالعاتی و پژوهشی داریم.
وی مأموریت بزرگ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را ارایه تصویری درست و منطقی از جمهوری اسلامی در حوزه تعاملات فرهنگی دنیا خواند و افزود: تعبیر قرارگاه فرهنگی بینالملل برای این سازمان تعبیر درستی است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شکل گرفته تا فعالیتهای مختلفی که جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگ بینالملل دارد را سر و سامان دهد.
اسماعیلی اظهار داشت: به همین دلیل در شورای عالی این سازمان همه نهادهای حوزه بینالملل عضو هستند و قرار است همافزایی اتفاق بیافتد و فکر مشترک جمع بندی شود تا مجموعه دستگاهها بتوانند در راستای سیاستهای واحدی حرکت کنند.
وی ادامه داد: نگاه ما در دولت به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نگاهی ممتاز است. آقای رییس جمهور بارها این موضوع را به ما و دیگر اعضای دولت گوشزد کردهاند که از ظرفیت بالای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در دولت و شورای عالی و وزارت فرهنگ بهره ببریم و هم دوستان و همکاران ما در سازمان چه در بخش ستاد و چه صف بتوانند این وظیفه را جلو ببرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اتقاقات اخیر گفت: در همان روزهای اول آقای رئیس جمهور دستور دادند در کنار وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزانان عزیز ما به صورت جدی برای ارائه تصویر مناسب از جمهوری اسلامی فعال باشند، انصافا گزارش هایی که آقای ایمانی پور ارایه دادند این موضوع را تأیید میکند که رایزنان نسبت به آن اهتمام داشتند، چون امروز بیش از هر زمان دیگری به داشتن تشکیلات قدرتمند در حوزه فرهنگی بینالملی نیاز داریم.
انقلاب اسلامی ما فرهنگی بوده و عقبه قدرتمندی داریم
وی تأکید کرد: امروز جنگ فرهنگی و رسانهای گسترده و به تعبیر دقیق تر تروریسم رسانهای را با گوشت و پوست و استخوان لمس میکنیم.
اسماعیلی افزود: برای مقابله با این جنگ نرم باید از قدرت نرم و عقبه فرهنگی که نظام اسلامی از آن برخوردار است استفاده کنیم. انقلاب اسلامی ما فرهنگی بوده و ما عقبه قدرتمندی داریم و در درگیری فرهنگی با دشمن حتما باید از این عقبه قدرتمند استفاده کنیم.
وی با تأکید بر اینکه متناسب با وضعیت جدید حوزه کارهای مطالعاتی، بهنگام باید در خدمت این سازمان قرار گیرد، توضیح داد: ما به موقعیت شناسی جدیدی نیاز داریم و کنشهای فرهنگی رایزنان ما اقتضائاتش با دهههای قبل فرق میکند و باید به صورت جدی متوجه قرار دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت برگزاری آیین گرامیداشت «پژوهش و پژوهشگران» گفت: در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسامی با داشتن نیروی انسانی کارآمد از غنای لازم برخورداریم. اساتید برجسته دانشگاهی جز رایزنان فرهنگی و کادر اصلی این سازمان در بخشهای مدیریتی و کارشناسی هستند. یک سرمایه عظیم است که باید به نحو مطلوب از آن بهره برداری کنیم.
وی یادآور شد: ابتکارات نوینی که در سالهای اخیر توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شکل گرفته است، باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرد همچنین، تاریخ شفاهی و تجربهنگاری که در قالب پایان مأموریت خود ارایه میدهند، همه و همه گنجینه ی ارزشمندی هستند.
اسماعیلی مطرح کرد: ما در این فضای کار سنگین در حوزه نظام بینالملل به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیاز داریم با عقبه علمی و پژوهشی با حضور افراد متخصص و متعهد که به کار آشنا هستند. کشورهای رقیب ما در منطقه خیلی هزینه کردهاند. من در جلسه هیأت دولت خواهش کردم، دولت علیرغم تنگناهایی که دارد، گشایشهای جدیدی را در برنامه سال 1402 و در افق برنامههای پیش رو برای این سازمان ایجاد کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اگر معتقدیم این جنگ فرهنگی و رسانهای است باید حداقلها را در اختیار افسران و مجاهدان قرار دهیم.
وی تأکید کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک قرارگاه اصلی در حوزه فرهنگ بینالملل دارد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است. در دولت به آن مصمم هستیم و عقبهای که با افتخار و اتکا به آن از این موضع صحبت و دفاع میکنیم منابع انسانی فرهیخته در سازمان است که همه آنها از متخصصان، نیکان و نخبگان هستند که امروز به اقتضای مأموریت در کنار هم جمع شدند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: بنابراین، باید با اجرای برنامههای تحولی انقلاب اسلامی را در جهان بیش از گذشته به مخاطبان بشناسانیم. همه باید کمک کنند تا کمی از غربت فرهنگی نظام در این فضای غبار آلود ایجاد شده، کم کنیم.
بنابر اعلام این خبر، در آیین گرامیداشت «پژوهش و پژوهشگران» ضمن رونمایی از تازههای نشر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تجلیل از فرزند شهید محسن فخریزاده، برگزیدگان هفته پژوهش در بخشهای ایدههای برتر، پایاننامههای برتر، مقالات، کتاب (ترجمه)، غیر داوطلبانه، رساله پایان مأموریت، گزارشهای رصدی شایسته تقدیر، پیشکسوتان شایسته تجلیل، مترجم و پژوهشگر ممتاز معرفی شدند.
همچنین در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی با محوریت معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حسینیه الزهرا(س) این سازمان برپا شد.
انتهای پیام/