تونس میزبان کنگره سراسری کتابهای فرانسویزبان جهان شد
در حاشیه نشست سران کشورهای فرانکوفونی شهر تونس به عنوان میزبان کنگره سراسری کتابهای فرانسه زبان در جهان انتخاب شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، براساس گزارش ارسالی از رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس ،شهرفرهنگ تونس در روز ۳۰ سپتامبر جاری کنگره سراسری کتابهای فرانسه زبان در جهان را به ابتکار کانون فرانسوی تونس و با شراکت با وزارت امور فرهنگی برگزار خواهد کرد، امری که به منزله آغاز سلسله فعالیتهای فرهنگی است که قرار است همراه با نشست سران کشورهای فرانکوفونی در روزهای ۲۰ و ۲۱ نوامبر آتی در جزیره رؤیایی جربه برگزار شود.
در برنامهریزی این برنامه فرهنگی بینالمللی کشورهای فرانسه، ساحل عاج، جمهوری گینه و ایالت کبک در کانادا به علاوه اتحادیه سوئیس و اتحادیه والونیا - بروکسل و نیز سازمان فرانکوفونی در کنار تونس حضور دارند و برای حضور نزدیک به ۳۰۰ فرد و مؤسسه فعال در حوزه کتاب فرانسه زبان از سراسر جهان اعم از مولفان، ناشران، توزیع کنندگان کتاب، فروشندگان و فعالان حوزه کتابهای دیجیتال به علاوه کتابخانهها، اتحادیههای شغلی، سازمانها و انجمنهای ملی و بینالمللی حامی کتاب و موسسات عمومی و خصوصی فعال در این حوزه، برنامهریزی میکنند.
هدف از این برنامه بینالمللی که در عمق خود از فشارهای سیاسی اقتصادی فرهنگی و آموزشی مهمی حکایت دارد، تقویت تنوع نوآوری فکری و ادبی به زبان فرانسه و همکاری در توسعه حوزه نشر فرانکوفونی به شکل پویا و متوازن بر اساس همکاری و شراکت بین طرفهای مختلف به علاوه توسعه انتشار کتاب فرانسه زبان و آسان سازی انتقال آن و حمایت از فعالیتهای دیجیتال ذیربط است.
باید گفت کنگرههای عمومی کتاب فرانسه زبان، فرصتی برای تمامی طرفهای فعال در حوزه کتاب و نشر در فضای فرانکوفونی است تا بین خالقان کتاب و خوانندگان، ارتباط برقرار کنند و نقش مطالعه و کاربرد آن در خدمت مطالعه عمومی و تقویت نوآوری در نویسنده و خواننده به یک اندازه، و حمایت از انتقال آثار فرانسه زبان به سراسر جهان را بزرگ دارند.
از دیگر خبرهای فرهنگی تونس بررسی پیشنویس طرح اجرایی ملی کارآفرینی زنان و سرمایه گذاری بر پایه جنسیت «رائدات» است. بررسی پیشنویس طرح اجرایی ملی کارآفرینی زنان و سرمایه گذاری بر پایه جنسیت موسوم به «رائدات» محور جلسهای بود که خانم ایمان الزهوانی هویمل، وزیر زنان، خانواده و کهنسالان تونس آن را ریاست کرد و نمایندگانی از دفتر بینالمللی کار این کشور و تعدادی از مسئولان این وزارتخانه در آن شرکت داشتند.
وزیر زنان تونس از موفقیت وزارتخانه متبوعش در همکاری با شرکا و نیز جلب کمکهای دفتر بینالمللی کار برای ایجاد زیربناهای لازم برای اجرای برنامه «رائدات» که قرار است در اواخر سال جاری به اجرا گذاشته شود، سخن گفت.
هویمل همچنین بر ضرورت همکاری طرفهای مختلف و ورود آنها به بررسی این برنامه و تدوین سه شکل نهایی و تصویب آن به منظور حسن اجرای محورهای برنامه تدوین شده و محقق ساختن اهداف تعیین شده در این برنامه از سری برنامههای «رائدات» تاکید کرد. وی همچنین به ضرورت انجام مطالعه برای تشخیص شرایط سرمایه گذاری بر اساس جنسیت، با هدف مشخص کردن سازوکارهای ضامن حمایت از سرمایه گذاریهای زنانه و ایجاد افقهای جدید برای بهرهمندان از آن اشاره کرد.
در اینجلسه، پروژه اولیه برنامه «رائدات» که بر پنج محور اصلی شامل حمایت مالی، مشخص کردن زنجیره ارزشی بر اساس ایالتها، همراهی هنری با پروژهها، راهبرد ارتباطی برنامه به علاوه تدوین سازوکارهای حکمرانی در این برنامه و حسن پیگیری اجرای آن مبتنی است، به بحث گذاشته شد.
انتظار میرود این برنامه ملی در حوزه کارآفرینی زنان و سرمایه گذاری جنسیت محور بتواند ۶۰۰ پروژه زنانه جدید در هر سال و ۳ هزار پروژه در فاصله سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ ایجاد کند. شایسته ذکر است که وزارت زنان و خانواده و کهنسالان، به مناسبت روز ملی زنان توافقنامههایی برای شراکت با بانک همبستگی، بانک ملی کشاورزی تونس، صندوق سرمایه گذاریها و امکانات به علاوه بانک تأمین مالی مؤسسات کوچک و متوسط به امضا رساند که به موجب آن، برنامه ملی جدیدی برای کارآفرینی برای زنان و سرمایه گذاری جنسیت محور «رائدات» به اجرا گذاشته میشود.
انتهای پیام/م