در دیدار جمعی از مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مطرح شد:
توصیههای مهم آیتالله فقیهی درباره حضور شیعه در عرصه بینالملل
آیتالله فقیهی گفت: نباید اجازه دهیم دشمنان، شیعه را در جهان با خشونت و بهتان و دروغ معرفی کنند؛ بلکه همان طور که رهبری معظم انقلاب فرمودند باید با جهاد تبیین، معارف ناب اهل بیت علیهم السلام و مکتب تشیع را در جهان روایت و معرفی کنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در آستانه میلاد پیامبر اعظم حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) و فرزند گرامی آن حضرت، عالم آل محمد و رئیس مذهب جعفری حضرت امام صادق(ع)، جمعی از کارشناسان دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر مقدس قم به سرپرستی حجتالاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری، رئیس دفتر نمایندگی این سازمان با حضور در دفتر آیتالله محسن فقیهی از اعضای برجسته جامعه مدرسین به دیدار و گفتوگو معظم له پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین جهانگیری با تشریح برخی فعالیتها و برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نسبت به ضرورت ورود جدّیتر حوزههای علمیه و طلاب علوم دینی به عرصه بینالملل، توضیحاتی ارائه کرد.
آیتالله فقیهی با تقدیر و تشکر از برنامههای گسترده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه بینالملل، ضمن تبریک عید سعید و بزرگ میلاد حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) و حضرت امام صادق(ص) ابراز امیدواری کرد تا در این مسیر مهم و حیاتی، توفیقات بیشتری نصیب مسئولان سازمانی شود.
وی خطاب به مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: این را بدانید چون حق و حقیقت با شماست، موفقیتتان حتمی است. همانطور که میدانید عقل در کنار کتاب و سنّت و اجماع از منابع و مدارک استنباط احکام محسوب میشود، بلکه بهتر است بگوییم عقل، پایه فهم و درک منابع دیگر است؛ یعنی شما با همین عقلی که خداوند متعال آن را حجّت قرار داده است، قرآن و روایات و اجماع را میفهمید؛ درک میکنید و احکام الهی را استنباط میکنید.
آیتالله فقیهی ابراز کرد: پس این جنبه اسلام و تأکید دین عزیز بر مسائل عقلانی و مخالف نبودن احکام با عقل، میتواند بسیار راهگشا باشد؛ مخصوصاً در رویارویی با پیروان ادیان و مذاهب دیگر در جهان که تعبّدیات ما را قبول ندارند، بعد عقلانی و انسانی تعالیم دین اسلام میتواند با سرعت نفوذ کند و تأثیرگزار باشد.
وی نقش انقلاب اسلامی در معرفی شیعه در جهان را بسیار پررنگ دانست و افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی در جهان، دشمنان از پیدا شدن رقیبی بزرگ احساس خطر کردند؛ لذا از هیچ چیز، حتی بهتان و دروغ در نابودی این رقیب، ابایی ندارند و شیعه و اسلام را آنطور که میخواهند برای جهان روایت میکنند.
آیتالله فقیهی افزود: نباید اجازه دهیم دشمنان، شیعه را در جهان با خشونت و بهتان و دروغ معرفی کنند؛ بلکه همان طور که رهبری معظم انقلاب فرمودند باید با جهاد تبیین، معارف ناب اهل بیت علیهم السلام و مکتب تشیع را در جهان روایت و معرفی کنیم و به دنیا بفهمانیم که مکتب اهل بیت علیهم السلام، خیرخواه همه بشریت است و با ظلم و ستم و تبعیض، مخالف است.
وی از علمای قم در بخش دیگری از این دیدار، تبلیغ عملی در اسلام را مهمتر از تبلیغ زبانی شمرده و گفت: انسان میتواند با حرکات و سکنات خود و با اخلاق نیک، چهره رحمانی اسلام و شیعه را در معرض انظار جهانیان بگذارد. باید در مقابل تفکّر داعشی و وحشی که روایت دشمنان اسلام از دین عزیز است، چهره اصلی و واقعی اسلام رحمانی را به دنیا نشان دهیم.
لزوم زباندانی طلاب و اساتید جهت تبلیغ معارف اهل بیت علیهم السلام در دنیا
معظم له با تأکید بر ضرورت استفاده از فضای رسانهها برای تبلیغ دین، بیان کرد: برای تبلیغات مخصوصاً در عرصه بینالمللی، نباید لحظهای از استفاده ابزار رسانهای جدید مخصوصاً فضای مجازی و در حال حاضر، هوش مصنوعی غفلت کنیم. مبادا روزی بیاید که بفهمیم در استفاده از مثل ابزار پر نفوذ و تأثیر هوش مصنوعی، برای نشر و ترویج معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام عقب افتادهایم.
وی در موضوع لزوم زباندانی طلاب و اساتید جهت تبلیغ معارف اهل بیت علیهم السلام در دنیا اظهار داشت: دیگران برای اهداف خودشان، فرزندان خردسالشان را از همان کودکی که کار، بسیار سهل است، مسلّط بر دو یا سه زبان زنده دنیا میکنند؛ اما ما با این همه معارف و گنجینهها برای تبلیغ دین و حقیقت، اکنون افراد نخبه زباندان بسیار کم داریم. باید افرادی که احتمال میدهیم در آینده برای تبلیغ معارف اسلام و دین میتوانند نقش داشته باشند، از همان دوران کودکی، در امر آموزش زبانهای مختلف به آنها، اهتمام نماییم.
این عالم دینی در پایان بیانات، با اشاره به برخی مسائل داخلی، بر ریشهکردن ماده فساد و نیز نگاه مجموعی به احکام اسلام تأکید کرد و گفت: از مشکلات بنیادین ما این است که در مواجهه با مشکلات، احکام اسلام را به طور جدا جدا میبینیم. احکام اسلامی، وقتی در مجموع، دیده و رعایت شوند، بسیار عالی و محکم و جذّابند؛ ولی اگر اینها را از هم جدا کنیم و جدا ببینیم، جواب نمیدهد. مثلاً اگر میخواهیم در جامعه، ربا نباشد، باید قرض الحسنه را رواج دهیم و یا اگر میخواهیم فساد فرهنگی نباشد، باید ازدواج را تسهیل کنیم و مسکن و معیشت جوانان را تأمین نماییم. اینکه اسلام میفرماید: «لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام»؛ یعنی ماده فساد را باید ریشهکن کرد؛ و الا اگر این ماده از بین نرود، شاید یک جایی را موقت اصلاح کنید؛ ولی این راه حل، پایدار نیست و دوباره مشکلات پدید میآید. باید مادّه فساد را پیدا کرد و با آن مبارزه نمود.
حسن ختام دیدار و گفتوگو با آیت الله فقیهی تقدیر مجدّد معظم له از فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه بینالملل بود و ایشان با بیان اینکه این خدمات چون خدمت به دین و پیامبر و اهل بیت علیهم السلام است، مرضیّ حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف خواهد بود، مزید توفیقات مسئولان این سازمان را از خداوند متعال مسألت کرد.
انتهای پیام/