• 1400/10/26 - 11:32
  • 160
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
در دیدار حجت‌الاسلام ایمانی‌پور با استاندار خراسان رضوی و نمایندگان دستگاه‌های فرهنگی مشهد؛

توسعه همکاری‌های زیارتی و فرهنگی/ تشکیل بازارچه‌های صنایع فرهنگی و خلاق در شهرهای مرزی

نشست بررسی ظرفیت‌های مشترک توسعه همکاری‌های زیارتی و فرهنگی با حضور استاندار خراسان رضوی و سایر دستگاه‌های فرهنگی مشهد در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این نشست با حضور یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی اکبر ضیایی سرپرست معاونت همکاری های علمی و دانشگاهی، اصغر فارسی معاونت توسعه مدیریت و منابع، بختیاری رئیس نمایندگی سازمان در مشهد مقدس و همچنین مدیران کل دستگاهای فرهنگی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان،مدیرعامل بنیاد امام رضا(ع)،نماینده وزارت امور خارجه ،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی وبقیه دستگاههای فرهنگی اسنان حضورداشتند.

حجت الاسلام والمسلمین گنابادی نژاد نماینده معاون هماهنگی و مدیریت زائران استاندار خراسان رضوی درسخنانی اظهارداشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ستاد و تریبون نظام درعرصه بین الملل می باشد.وما خواستار عملیاتی شدن ظرفیت های موجود در خراسان رضوی بویژه درموضوع زیارت با همکاری این سازمان هستیم.

وی در ادامه اظهارداشت:علاقمندیم که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درمورد تبلغ ،اطلاع رسانی ودعوت از زائران امام رضا (ع) مساعدت و همکاری بین المللی داشته باشدو استانداری خراسان رضوی هم به سهم خودش می تواند همکاری کند و این یک فرصت فرهنگی ویژه است که باید از آن استفاده نماییم.

حجت الا سلام والمسلمین گنابادی نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به رویکرد اقتصادی و رونق و رشد تولید و درآمد اشاره کرد وظرفیت های خراسان رضوی درحوزه علمی و فرهنگی ودانشگاهی وفناوری را برشمرد و گفت:استان خراسان رضوی باید 200هزار دانشجوی ایران و غیر ایرانی جذب نماید که تاکنون54هزار نفر محقق شده است.وباید با کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این ظرفیت را به 200هزار نفر برسانیم چون خراسان رضوی دومین قطب دانشگاهی کشوراست.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع اقتصاد فرهنگ گفت: خراسان رضوی سومین یا دومین قطب صنعت چاپ و نشر است وزیر ساخت های خراسان رضوی بخش خصوصی است که چالاکی و ویژگیهای خودشان را دارند وخواستار آن هستیم که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این عرصه درظرفیت های بین المللی راه پیدا نماید.

 گنابادی نژاد درادامه سخنان خود به موضوع کشورهای که درهمسایگی خراسان رضوی و منطقه هستندپرداخت و عنوان داشت :باید از ظرفیت های موجود استفاده شود.حوزه علمیه مشهد به عنوان دومین حوزه علمیه جهان تشییع می تواند از ظرفیت های خوب موجود در عرصه بین الملل ، می تواند ظرفیت های استان خراسان رضوی را عملیاتی نماید.

درادامه این نشست حجت الاسلام محمد مهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهارداشت:سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای انجام فعالیت های بین المللی کشور شکل گرفته و اکنون حدود27 سال ازتاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می گذرد وسازمان در طول این سالها فعالیت های فرهنگی و بین المللی خیلی مهمی را انجام داده است.مطالبه گری جدی ومهمی در کشور شکل گرفته است وما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دنبال این تحول هستیم.

عضوشورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود خاطر نشان ساخت : ما به دنبال ظرفیت های فرهنگی کشور آمده ایم و این ظرفیت ها ناشناخته هست و باید فعال شود و مشهد خودش به تنهایی ظرفیت های یک کشور را دارد.وماباید بتوانیم این ظرفیت ها را درخارج از کشوربکار بگیریم. سیاست همسایگی خیلی مورد تایید ماست و در استان خراسان رضوی می توان از آن استفاده کرد.

بازارچه های صنایع فرهنگی وخلاق در شهرهای مرزی تشکیل شود

وی با اشاره به سخنان حجت الا سلام والمسلمین گنابادی نژاد نماینده معاون هماهنگی و مدیریت زائران استاندار خراسان رضوی در موضوع اقتصاد فرهنگ اشاره کرد و افزود:می توانیم بازارچه های صنایع فرهنگی وخلاق  را در شهرهای مرزی شکل دهیم و این فرصت خیلی خوبی است برای اقتصاد فرهنگ در شهرهای مرزی است.

وی گفت:علاقمندبه تسهیل گری درموضوع کتاب کودک هستیم و در ایران ظرفیت بزرگی  وجود دارد؛ و کشورهای خارجی دارند از این ظرفیت ها استفاده می کنند و سفارش می هند. موضوع بعدی در مورد صنایع خلاق می باشد مانند برنامه نویسی که در ایران برنامه نویسان خیلی خوبی داریم و ارزانتراز سایر کشورهای دیگر این خدمات را اجام می دهند و همه اینها فرصت خیلی خوبی است  که ما می توانیم برای رونق تولید از آن استفاده نماییم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درادامه بیان داشت:ازدیدگاه مقام معظم ،رهبری انقلاب پدیده ای تمدن ساز است ودر گام دوم نیز به آن اشاره شده است.ما باید به دنبال طراحی های مختلف در حوزه تمدن نوین اسلامی باشیم. ظرفیت های دانشگاهی خراسان رضوی و حتی حوزه علمیه باید به کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیاید تا این نظریه پردازی انجام شود.

علاقمند به برگزاری نشست های مشترک دانشگاهی هستیم

محمد مهدی ایمانی پور با اشاره به برگزاری برنامه های مشترک مانند برگزاری نشست های ایران و جهان عرب با دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم و باید تلاش نماییم به شرایط مطلوب برسیم. در حوزه زیارت آمادگی داریم تا وارد این عرصه فرهنگی شویم و به موضوع زیارت کمک کنیم.  

وی با اشاره به دیدارش با وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در چند سال قبل گفت: وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرد ؛اگر قرار باشد در بعضی از نقاط ایران تسهیلاتی برای گردشگران ترکیه فراهم وهمه نقاط را  برای گردشگری علامت گذاری نماییم؛ تمام ایران مد نظر ماست وتمام ایران پر می شود ومشهد نیز یکی از علاقمندیها برای گسترش گردشگری می باشد و ماباید این ظرفیت ها را عملیاتی نماییم.

باتمام دستگاههی دولتی و خصوصی برای تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران همکاری می کنیم

وی در پایان سخنان خوداظهارداشت:ازهمه مجموعه حوزه های فرهنگی و هنری استان خراسان رضوی در بخش خصوصی ودولتی برای تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران درخارج از مرزهاکمک و یاری می طلبیم.

استفاده از ظرفیت حوزه های علمیه برای توسعه موضوع زیارت امام رضا(ع)

درادامه نشت برازش مدیر بنیاد امام رضا (ع)به چند بعدی بودن استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت:در حوزه های صنعتی ،دانشگاهی و حوزه علمیه درهمسایگی این کشورها با استان خراسان رضوی وزیارت امام هشتم (ع) ظرفیت های متنوعی وجود دارد و باید از این ظرفیت ها استفاده گردد.

وی در ادامه سخنان خود به موضوعاتی مانند؛تسهیل حضور شیعیان حیدراباد هند برای زیارت امام رضا(ع)تصویرگری هنرمندان مشهدی در کشورمالزی، تصویرگری در زمینه کتاب کودک، استقبال دانشجویان خارجی از دانشگاه مشهد بویژه دانشجویان عراقی و افغانستانی اشاره کردکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی می توانند به لحاظ فرهنگی و اقتصادی کمک زیادی انجام دهندومی تواند برای عملیاتی نمودن این ظرفیت ها کمک نماید.

استفاده از ظرفیت مهاجران افغانستانی در توسعه هنر و ورزش

درادامه این نشست حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به استفاده از ظرفیت های هنرمندان و قهرمانان افغانی گفت:درمورد اربعین هرساله از کشورهای پاکستان، آذربایجان و افغانستان که همزمان با اربعین به مشهد سفرمی کنند؛ یکی از این ظرفیت هاست که می شود از آن استفاده کرد.درحوزه کتاب باید گفت که درافغانستان کتاب زیاد داریم و این فرصت هست که هنرمندان جبهه انقلاب می توانند محصولات فرهنگی خودشان را  مانند کتاب به کشور افغانستان ارائه دهند و همچنین دوره های آموزشی برای هنرمندان در مشهد برگرار شود.

صالح نماینده دانشگاه المصطفی در مشهد در سخنانی اظهارداشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جامعه المصطفی همکاری های زیادی را درداخل و خارج انجام می دهند. ظرفیت های قرانی مشهد بسیارخوب است و مشهد می تواند قطب قرآنی درسایر جهان شود.

توسعه پژوهش های قرآنی با کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

وی درادامه افزود:قرآن محور اشتراک با اهل سنت است و اگر هردوسال یک نمایشگاه ویژه در شهر مشهد برپاگردد و این نمایشگاه تبدیل به برند شود، می تواند دستاوردهای خوبی برای مشهد و جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.کشورهای مصر و عربی تولیدات خوبی در زمینه قرآن دارندو متاسفانه خیلی از پژوهشگران ما در این زمینه مطلع نیستند.تولیدات و پژوهش های خوبی انجام شده است و باید با کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این ظرفیت ها را افزایش و توسعه دهیم.

صالح در پایان سخنان خود افزود:همایش های مشترکی بین ایران و سایر کشورهای عربی با موضوعات قرآنی برگزار شود.مشهد می تواند مرکز ترجمه آثار اسلامی و فاخر مانند نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برای کشورهای آفریقایی باشد که دراین کشورها موراستقبال قرارمی گیرد.

موضوع زیارت امام هشتم (ع) برای مسلمانان سایر کشورها اهمیت دارد

درادامه نشست یعقوبعلی نظری استاندارخراسان رضوی با جمع بندی صحبت ها و گفتگوهای نمایندگان دستگاههای فرهنگی مشهد گفت: مهمترین ظرفیت و مزیتی که استان خراسان رضوی دارد ،موضوع زیارت امام هشتم (ع)است که می توانیم با عشق و محبتی که در میان شیعیان است بویژه عشق و محبت به امام هشتم شیعیان به دنبال تحقق این طرفیت و عشق و علاقه برویم .

 وی درادامه عنوان داشت:باید تمام ظرفیت های حاکمیتی خودمان را بکار ببندیم تا بتوانیم علاقمندان را به پای بوسی امام هشتم شیعیان بیاوریم و زمینه های تحقق این علاقه را فراهم نماییم .

زائران خارجی امام رضا (ع) می توانند اهداف انقلاب اسلامی را تبین نمایند

استاندارخراسان رضوی درادامه افزود:بعد از اینکه زائران به مشهد رسیدند با استفاده از این ظرفیت ها و فرصت هایی که درمشهد هست بتوانیم به هدف حداکثری خودمان که همان تبیین اهداف انقلاب است دست پیدا نماییم.چون خیلی از زائران خارجی که به مشهد می آیند از اهداف انقلاب اطلاع ندارند وانقلاب اسلامی را نمی شناسند و هنرمندان و سایر فعالان فرهنگی می توانند به کمک بیایند و نقش فعالی رادراین زمینه ایفا نمایند.

نظری در پایان سخنان خود تاکید کرد:از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تشکر می نمایم که درراستای بازوی دیپلماسی فرهنگی نظام درخارج از کشور فعالیت می کنند و اهداف کلان فرهنگی نظام در خارج از کشور را به پیش می برند و با همکاری دیگر دستگاههای فرهنگی نظام و تشکلهای مردمی آنچه که دراین جلسه گفته شد ان شاالله تحقق پیدا نماید.

انتهای پیام/م

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.