• 1400/12/24 - 08:04
  • 685
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

تقدیر حزب‌الله از خدمات رایزن فرهنگی ایران در لبنان

مراسم پاسداشت خدمات خالصانه عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان با حضور ابراهیم امین السید، رئیس شورای سیاسی حزب‌الله در سالن همایش‌های مرکز امام خمینی(ره) در شهر بعلبک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خضر نبها، استاد دانشگاه گروه فقه و فلسفه دانشگاه لبنان در سخنانی، گفت: دکتر خامه‌یار با صفات والای انسانی شناخته می‌شود. او انسانی مؤدب، پاک سرشت، با اخلاص، خوش اخلاق، تلاشگر، محقق و فروتن است. شوخ طبعی‌های همراه با پیام هدفمند اجتماعی از جمله ویژگی‌های شخصیتی اوست.

نبها افزود: در چهره او خستگی و آرامش خاصی نهفته است. مجموعه ویژگی‌های یاده شده در آخرین اثر او با عنوان «زخم وزیتون» که چند روز پیش در لبنان رونمایی شد، به خوبی نمایان است.

در ادامه، ابراهیم امین السید، رئیس شورای سیاسی حزب‌الله در سخنانی، تلاش‌های بی شائبه و مخلصانه عباس خامه یار را ستود و اظهار کرد: اینکه حزب الله به نشانه قدرشناسی و وفاداری، حاج عباس را در بعلبک تکریم می‌کند اتفاقی کاملا طبیعی است، چرا که شهر بعلبک اولین شهری بود که ایشان به عنوان فرستاده و نماینده انقلاب اسلامی ایران در آن مشغول به فعالیت شد.

السید گفت: دکتر خامه یار به دلیل نقش آفرینی در رادیو المستضعفین، یکی از مسئولان مقاومت رسانه‌ای نیز به شمار می‌رود. او با کادر و فعالان رسانه‌ای این منطقه همکاری کرد و با برعهده گرفتن برخی مسئولیت‌ها در رسانه مقاومت ایفای نقش نمود، بنابراین برگزاری مراسم تکریم در برابر خدمات ارزنده ای که خامه‌یار ارائه داد، ناچیز است.

وی افزود: دیپلماسی به معنای هنر تعامل با دیگری و برقراری دوستی با او و یا تبدیل کردن دشمن به دوست است. دیپلماسی نیز عبارت است از تلاش برای یافتن فصول مشترک انسانی است.

السید با اشاره به دیپلماسی و انواع آن تأکید کرد: می‌توان انواع دیپلماسی را در سه حوزه تقسیم بندی و خلاصه کرد. اول حوزه همان دیپلماسی سیاسی که به روابط میان کشورها و با همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان آنها سروکار دارد.

وی افزود: دیگر حوزه دیپلماسی، دیپلماسی فرهنگی است که دایره شمول آن از دیپلماسی سیاسی وسیع‌تر است و برای قدم نهادن در آن به تجربه بالا نیازمندیم.

رئیس شورای سیاسی حزب‌الله خاطرنشان کرد: تجربه بالا در دیپلماسی فرهنگی ما را در شناخت اشتراکات فرهنگی در جوامع مختلف یاری می‌کند.

وی در ادامه، گفت: معرفی اندیشه امام خمینی(ره) و ایده‌های جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی در جهان یک مسأله کاملا فرهنگی است، چرا که ما در این حوزه با نخبگان فرهنگی، دانشمندان، اندیشمندان، مبلغان، پژوهشگران، نویسندگان، دانشگاهیان، و هر آنچه باعث پویایی فرهنگی می شود سروکار داریم.

السید افزود: نخبگان فرهنگی از جمله تاثیرگذارترین افراد بر جوامع خود هستند، از این رو معیار اصلی برای موفقیت در دیپلماسی فرهنگی میزان ارتباط با نخبگان فرهنگی است.

وی تاکید کرد: چنانچه نخبگان فرهنگی یک جامعه از جایگاه خوبی برخوردار باشند آن جامعه بدون شک در شرایط خوبی قرار دارد، اما اگر این نخبگان از جایگاه مناسب برخوردار نباشند وضعیت نابسامان است و طبیعتا سؤالات زیادی درباره دلایل ایجاد این وضعیت مطرح خواهد شد. 

رئیس شورای سیاسی حزب‌الله در بخش دیگری از سخنان خود مجددا به تلاش های بی وقفه و اثر گذار عباس خامه یار در دوران فعالیت خود در لبنان اشاره کرد و گفت: در حوزه دیپلماسی فرهنگی، رایزنی فرهنگی ایران به صورت عامل و عباس خامه یار به صورت خاص از کارنامه درخشانی برخوردارند. خامه یار در حوزه فرهنگی اثرگذار بود. او با درایت از اهمیت فرهنگ و شناخت عمیق از ایده ها و اندیشه های جمهوری اسلامی ایران توانست گام های مثبتی در راستای اعتلای فرهنگ اتخاذ کند به ویژه اینکه او از مهارت انتقال و نشر تجربیات جمهوری اسلامی ایران به دیگران نیز برخوردار است.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت شناسایی و تمرکز بر اشتراکات فرهنگی، تاکید کرد هر کس بخواهد در زمینه شناسایی فصول مشترک میان مذاهب اسلامی و یا میان مسلمانان و مسیحیان، یا در کل میان جوامع مختلف فعالیت کند، باید از دامن زدن به اختلافات فرقه ای و مذهبی دوری کند.

رئیس شورای سیاسی حزب‌الله در تشریح این مسأله گفت: البته نباید از این مسأله غافل بود که آنچه در فعالیت های فرهنگی مورد بررسی و کنکاش قرار میگرد، با دین بی ارتباط نیست.

وی یادآور شد نوع سومی دیپلماسی، دیپلماسی مردمی است که با اخلاق و ارزش های انسانی سروکار دارد. بنابراین فردی که به ارزش های اخلاقی پایبند است، برای ارتباط با دیگری پیشی می گیرد و با او هم دل می شود تا پذیرای فرهنگ و اندیشه او شود.

السید در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: موفقیت در آن نیست که بتوانیم بسیار سخن بگویم و نظریه پرداز کنیم، بلکه در آن است که بتوانیم درهایی برای خودمان در دل و ذهن دیگران بگشاییم. این مسأله به شخصیت کاریزماتیک انسان بستگی دارد. انسان کاریزماتیک با ارزش ها، اخلاق، فروتنی و خیرخواهی خود بر دیگران تاثیر می گذارد.

وی افزود: ما فرزندان اهل بیتیم و باید به آنها اقتدا کنیم. امام حسین(ع) بر کسانیکه او را در کربلا به شهادت رساندند گریست چرا که می‌دانست عاقبت آنها جهنم است. مبانی قرآن نیز راه را برای ما آشکار کرده است؛ خداوند می‌فرماید: «[بدی را] با بهترین شیوه دفع کن؛ [با این برخورد متین و نیک] ناگاه کسی که میان تو و او دشمنی است [چنان شود] که گویی دوستی نزدیک و صمیمی است.»

السید در ادامه برخی توطئه‌های تفرقه افکن دشمنان اشاره کرد و گفت: برخی از جریان‌های خبیث در تلاشند تا کشورهای عربی را دربرابر ایران قرار دهند و چنین القا کنند که اختلافات میان ایران و این کشورها ریشه در اختلافات تاریخی و قومی دارد. طبیعتا آنها از اسلامی بودن ایران سخن به میان نمی‌آورند. در مقابل این هجمه‌ها، ایران به دنبال توسعه روابط حسنه خود با جوامع خلاق، متمدن و همسان خود است.

وی به پیوندهای تاریخی میان ایرانیان و کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: ایران دارای تمدنی کهن است بنابراین طبیعتی است که ایرانیان با دیگر کشورهای منطقه که از دارای تاریخ و تمدن طولانی هستند، پیوند و یکپارچه شوند.

السید در ادامه به دلایل دشمنی برخی کشورها با ایران اشاره کرد و گفت: کشورهایی بی بهره از فرهنگ و تمدن که هیچگونه خلاقیت علمی و فرهنگی و تمدن ساز و همچنین، هیچ گونه دستاوردی در زمینه صنعتی و سایر میادین علمی ندارند، با ایران اعلام دشمنی می‌کنند.

وی افزود: میزان موفقیت کشورها تنها با سنجش سطح توسعه یافتگی آنها ممکن است. ایران کشور ثروتمندی است اما ثروتمندترین کشورها نیست. این کشور با وجود تحریم‌های شدید، تقریبا 5 هزار دانشمند هسته‌ای جوان در اختیار دارد و توانسته است در سال های اخیر دستاورهای بزرگی را محقق کند. روز گذشته یک ماهواره ایرانی دیگری به فضا فرستاده شد. در مقابل برخی کشورها در ردیف ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دارند اما هیچگونه دستاور علمی از خود ندارند.

وی گفت: امروزه لبنان نیز به دلیل بحران اقتصادی کشور فقیر به شمار می‌رود اما در مقایسه با بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای پیشرفته در زمینه خلاقیت، نوآوری، پیشرفت و فرهنگ است.

رئیس شورای سیاسی حزب الله در ادامه به دلایل دشمنی غربی‌ها و در رأس آنها ایالات متحده آمریکا اشاره کرد و گفت: بزرگترین مشکل آمریکایی‌ها با ایران در این مسأله نهفته است که آنها با وجود کشور قدرتمند و شکوفا مانند کشور ایران مخالفند. آنها همچنین هرگونه حمایت و جانبداری از مقاومت و جنبش‌های آزادیبخش را برنمی‌تابند.

وی با اشاره به اینکه رژیم‌های هم‌پیمان با ایالات متحده هیچ دستاوردی برای کشورهای منطقه نداشته است، گفت: همپیمانان منطقه‌ای آمریکا هیچگونه پیشرفتی در زمینه‌های علمی و فرهنگی محقق نکرده‌اند، بلکه تنها اموال و دارایی‌های خود را به آمریکایی‌های می‌پردازند.

طراد حماده، استاد برجسته فسلفه دانشگاه لبنان، نویسنده، شاعر و وزیر سابق کار طی سخنانی اظهار کرد: در ارج نهادن به مقام دوست چه بیانی زیباتر از سخن پیامبر انسانیت درباره سلمان فارسی است آنگاه که فرمود: «سلمان از ما اهل‌‌بیت است». در چارچوب ارج نهادن به مقام دوست باید گفت دکتر عباس خامه‌یار در وطن دوم خود؛ شهر بعلبک گرامی داشته می‌شود، شهری که آشنایی قدیمی با آن دارد و نهضت فرهنگی برآمده از انقلاب اسلامی را در آن مدیریت کرد. او در این شهر سکنی گزید؛ در میان اهل این شهر که او را از خود می‌دانند. در کنار مرقد مبارک بانو خوله و قلعه شهر؛ تحفه آثار باستانی..

شخصیتی که جامع صفات و ابعاد معنویت فرهنگی و فعال در زمینه پیوند میان انسان و جهان پیرامونش، ستودنی است. سیره پژوهان از گفتگو، برقراری روابط، همکاری، و تلاش برای نشر مذهب اهل حق و فرهنگ اسلام محمدی اصیل در جهان معاصر می‌نویسند و از ابعاد فکری و علمی در شخصیت انسان و سیره و کردار افراد در بعد اجتماعی و همچنین آفرینش آثار و اصرار ورزیدن بر انجام کارها توسط این افراد و رابطه آنان با رخدادهای در دو مکانی و زمانی سخن می‌گویند. 

این استاد دانشگاه افزود: خامه‌یار در حالی‌که مسلح به سلاح علم و ایمان بود وارد لبنان شد و در بدو ورود در دو زمینه نقش آفرینی کرد؛ فرهنگ و رسانه. در تأسیس رادیو "صوت المستضعفین"(صدای مستضعفان) سهیم بود. توانایی‌های او قابل شمردن نیست.

سکونت در بعلبک و اقامت در لبنان، دکتر عباس خامه یار را در ردیف نسل اول مجاهدان ایرانی قرار داد آنانکه در تأسیس مقاومت اسلامی نقش آفرینی کردند و صفات معنوی انقلاب اسلامی و مقاومت در لبنان را به منصه ظهور رساندند.

در ادامه نشست، عباس خامه یار ضمن قدرانی از برگزارکنندگان این مراسم گفت: در حقیقت این آیین تجلیل متعلق به شخص خاص یا دستاوری معین نیست، بلکه در تکریم و نکوداشت مقوله فرهنگ و تاثیرات شگرف آن بر ارتقای سطح تعامل میان انسان برگزار شده است.

وی افزود: نکوداشت فرهنگ از سوی مسئولان منطقه بعلبک، از درک بالای و شناخت عمیق آنان از اهمیت فرهنگ با ابعاد وسیع ومتنوع وانسان شمول آن حکایت دارد.

خامه یار با تاکید بر اهمیت مقوله فرهنگ بر تعالی جوامع و به کمال رسیدن افراد آن گفت: فرهنگ زیربنای تمام دستاوردهایی است که ما در اندیشه محقق کردن آن هستیم. فرهنگ همچنین ضامن آینده ماست و اولویت بخشیدن به آن ضامن منافع نسل های آتی است.

خامه یار راز ماندگاری انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را تاریخ فرهنگ و تمدن درخشان می داند، و تاکید می کند: با وجود تمامی ابزارهای ضدبشری و جنایتکارانه از جنگ تا تحریم های اقتصادی که در طول چهار دهه از عمر انقلاب بر ضد ایران به کار گرفته شده است، ایران توانست از بحران ها عبور کند و همچنان مقتدر و استوار و پابرجاست. راز این ماندگاری در پیشرفت های نظامی و افزایش توان موشکی ایران نیست بلکه در فرهنگ و تمدن قدرتمند و کهن نهفته است.

وی در ادامه با بیان اینکه ویژگی ظلم ستیزی ریشه در فرهنگ وتمدن ایران دارد، گفت: ایرانی ها اسلام را به دلیل شعارها و ارزش های والای آن با آغوشی باز پذیرفتند. بعدها نیز این ارزش ها را پرورش و تکمیل کرده و در نهایت در تشکیل تمدن اسلام نقش بسزایی را ایفا کردند.

خامه یار در بخشی ازسخنان خود به دستاورهای علمی و نظامی ایران اشاره و تاکید کرد: برای جمهوری اسلامی ایران، پیشرفت های تکنولوژی ایران در حوزه نظامی و دراختیار داشتن موشک های پیشرفته و هوشمند غایت و هدف نیست، بلکه وسیله ای است برای مصون ماندن فرهنگ و ارزش های دینی و فرهنگی است.

رایزن فرهنگی کشورمان افزود: من به لبنان علاقمند هستیم. سالهای زیادی را در کنار مردم مجاهد و مبارز آن زیستم.

خامه یار بر اهمیت ترویج فرهنگ مقاومت تاکید کرد و گفت: ما بیش از سلاح به فرهنگ سازی نیازمندیم، زیرا که این فرهنگ است که ضامن بقای عقیده مقاومت و انتقال آن به نسل های آینده است.

وی ادامه داد: در سال های حضور در لبنان به عنوان رایزن فرهنگی مهمترین پیامی را که برای تمام اقشار جامع لبنان داشتم، پیام صلح و دوستی بود. این پیام برگرفته از تعالیم اسلامی و پیام اصلی جمهوری اسلامی ایران در تعامل با جوامع مختلف است. 

در پایان، رئیس شورای سیاسی حزب‌الله به رسم یادبود و به پاس قدردانی از تلاش‌ها و زحمات ارزنده دکتر عباس خامه یار، لوح سپاس از طرف حزب الله به ایشان اهدا کرد.

منتدى الفکر اللبنانی (انجمن لبنانى اندیشه) نیز لوح تقدیر و تندیسی را به رسم یادبود به خامه یار اهدا کرد.

انتهای پیام/ص

 

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.