• 1402/07/16 - 18:46
  • 381
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
استاندار کردستان:

برای اصلاح انگاره‌های ناصحیح راهی جز کار فرهنگی نداریم

استاندار کردستان تاکید کرد که انگاره های ناصحیح به کردستان را می توانیم از طریق فرهنگ و فعالیت فرهنگی، اصلاح کنیم و جز این، راه دیگری نداریم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در دومین روز نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه، رویکرد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دوره جاری را عالمانه توصیف کرد که منجر به رفع نقیصه ها و جبران خلاءهایی شده است که می تواند فعالیت های فرهنگی کشورمان در منطقه و دنیا را ارتقا دهد.

وی ادامه داد: استان های ما بسته به شرایط و ویژگی های فرهنگی و آداب و رسوم و شاخص های فرهنگی شان، ظرفیت هایی دارند که می شود آنها را در ارتباط با کشورهای همسایه فعال تر کرد.

زارعی کوشا، با بیان اینکه استان کردستان ویژگی های منحصر به فردی دارد، بیان کرد: این استان، جزو مناطقی است که آداب و سنن و قومیت و زبان و لباس و آیین های مختلف آن، با قوت زیادی از گذشته های دور تا به امروز، پابرجاست. در همه جای استان، فرهنگی بومی، غالب است.

استاندار کردستان، با اشاره به اینکه چالشی که در بیش از چهار دهه گذشته این استان با آن مواجه بوده، ذهنیت هایی است که از این منطقه چه در داخل و چه خارج ایجاد شده است، گفت: یکی از دلایل این است که تفاوت و ویژگی هایی که در قومیت و مذهب در این منطقه وجود دارد باعث طمع ورزی بدخواهان شده است تا اهداف خود را پیش ببرند. در حالی که لازم است این ظرفیت ها و شاخص ها توسط خودمان به نقطه تبدیل شود که البته در برخی موارد این اتفاق افتاده است.

وی به سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان در سال 1388 اشاره کرده و افزود: این سفر، یکی از رخدادهای موثر و به یادماندنی در تاریخ کردستان است. در حالی که دشمن سعی می کرد با اقدامات کور و ناامن کردن منطقه، سعی در مانع شدن این سفر یا کوتاه کردن آن باشد، اما اتفاقی که افتاد این بود که استفبالی که در شهرهای مختلف کردستان شکل گرفت به گونه ای بود که هنوز نظیر آن را کردستان به یاد ندارد.

زارعی کوشا ادامه داد: این سفر یک اثر برجسته داشت و آن، این بود که نگاه امنیتی به استان کردستان که توسط شرارت های ضد انقلاب به وجود آمده بود، به سمت ظرفیت های فرهنگی سوق داده شد و مقام معظم رهبری با بیان اینکه استان کردستان یک استان فرهنگی است، بر شاخص های فرهنگی تاکید کردند که در نتیجه آن، نگاه امنیتی به استان، کمرنگ شد.

استاندار کردستان با تاکید بر اینکه در مقابل فرهنگ دشمن نمی شود کار ضدفرهنگی کرد، گفت: کار فرهنگی باید در برابر کارهای فرهنگی دشمن شکل بگیرد. به عنوان مثال، در سال های گذشته، نهادهای مختلف فرهنگی متولی جشن های نوروزی شدند و از این طریق، تحرکات گروهک های ضدانقلاب در منطقه، در جشن های ملی و رویدادهای بزرگ، خنثی شد و اکنون در مراسم و تجمعات، چالشی نداریم. این ها، تجربه خوبی بود که دنبال کردیم و به نتایج خوبی رسیدیم.

وی همچنین تاکید کرد که انگاره های ناصحیح به کردستان را می توانیم از طریق فرهنگ، اصلاح کنیم و جز این، راه دیگری نداریم.

زارعی کوشا، همچنین به اتفاقات سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از از فوت مرحوم مهسا امینیو اغتشاشات سال گذشته، بزرگ ترین لطمه ای که دیدیم از سمت رسانه بود. آنچه در رسانه با آنچه که در صحنه اتفاق می افتاد تفاوت بسیار داشت. نگاه و برداشتی از استان کردستان حتی برای خودی ها و افراد دلسوز شکل گرفته بود که این استان را در این ماجراها، کانون بحران نشان می داد. در همان ایام، کلان پروژه انتقال آب سنندج را داشتیم که فرصت خوبی بود تا واقعیت استان کردستان را به نمایش بگذاریم. با حضور رییس جمهوری در سنندج و در میان مردم، معلوم شد آنچه در رسانه ها از کردستان به نمایش در آمده بود حقیقت نداشت.

استاندار کردستان، با بیان اینکه حضور پرشمار مردم در برنامه های فرهنگی، نقطه مقابل خواست ضدانقلاب است، اضافه کرد: در کنار برنامه های هنری و حضور هنرمندان پرآوازه ای چون خانواده های عندلیبی، ناظری، کامکارها و پورناظری ها، می توان از ظرفیت های طبیعت بی نظیر و کم نظیر استان کردستان در حوزه گرشگری استفاده کرد تا نگاه های مثبت به استان کردستان، هر روز پررنگ تر شود.

وی یکی دیگر از موضوعات فرهنگی که در سال های اخیر، سبب تغییرات مثبت در فضای استان کردستان شده است را عبور زائران اربعین از مرز باشماق واقع در مریوان عنوان کرد که این حضور، علاوه بر اینکه تعداد گردشگران این بخش از استان را به طور چشمگیری افزایش داده است، بلکه حضور ضدانقلاب در این بخش را به شدت کاهش داده است.

زارعی کوشا، در بخش دیگری از این نشست، با بیان به اینکه آنقدری که دشمنان بر روی ظرفیت های فرهنگی استان ها  برای ایجاد گسست تمرکز کرده اند ما برای بهره برداری از آن متمرکز نبوده ایم، ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به تازگی به فعالیت های فرهنگی استان ها کرده است که این امر می تواند تاثیرگذار باشد و شرایط را به نفع فرهنگ کشور تغییر دهد.

استاندار کردستان، اعتبارات عمرانی جذب شده در یک سال گذشته را سه برابر مجموعه اعتبارات عمرانی ده سال قبل عنوان کرد و گفت: به زودی کلان پروژه ای به ارزش 33 هزار میلیارد تومان در این استان به بهره برداری می رسد که در تاریخ کردستان بی سابقه بوده است. در جایی مثل کردستان راهبرد موفق، کار پرحجم همراه با ارتباط عاطفی با مردم است. تجربه کرده ایم و نتایج اش را هم دیده ایم.

نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.