وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
باید با ابزار هنر پیامرسان اربعین به جهانیان باشیم
اسماعیلی با تأکید بر اینکه بدخواهان اسلام نمیخواهند عظمت اربعین را ببینند، گفت: باید با ابزار هنر پیامرسان اربعین به جهانیان باشیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (17 بهمنماه) در سخنرانی خود در مراسم اختتامیه هشتمین جایزه جهانی اربعین در حسینیهالزهرا(س) این سازمان، با اشاره به اینکه این جایزه را باید با ابعاد بیشتر و وسیعتری برگزار کنیم، گفت: حق اربعین و این حرکت بزرگ انسانساز، این است که جایزهای درخور نام او برگزار شود. بخشهایی مثل شعر را باید بیشتر دامن زد. شعرای ما نه از الان بلکه قرنهاست در خصوص این مناسبت شعرهای بسیار زیبایی سرودند.
وی با توضیح اینکه تمام نقاط عطف ما با مکتب عاشورا و اربعین گره میخورد، افزود: انقلاب اسلامی کاملاً بر اساس تقویم شیعی و اسلامی به پیروزی رسیده است. آغاز عملی نهضت در مهر 41 در ایام فاطمیه است. سخنرانی امام در عصر عاشورای سال 42 است که دو روز بعد قیام 15 خرداد را به همراه داشت. از سال 56 این نام اربعین بود که انقلاب اسلامی را به حرکت درآورد؛ اربعین حاج مصطفی خمینی در قم و شهرهای ایران حرکتهای بزرگی را رقم زد. پس از رخداد 19 دی قم هم اربعینهای پی در پی رقم خورد. انقلاب اسلامی در راهپیمایی با شکوه تاسوعا و عاشورای 57 و راهپیمایی اربعین سال 57 به پیروزی رسید. به همین دلیل است که میگویند انقلاب اسلامی فاطمیالحدوث و حسینیالبقاء است.
رهبر معظم انقلاب موضوع «انقلاب» و «پیادهروی اربعین» را به مهمترین مؤلفه فرهنگساز دینی معرفی کردند
اسماعیلی افزود: در این دو دهه اخیر هم با سرنگونی رژیم بعث، مردم مظلوم عراق این سنت اربعین را به خوبی احیاء کردند. حتی در سالهای اختناق، با وجود شدائد و محدودیتها که نتیجهاش قتل و حبس و آزار و اذیت مردم بود، تلاش در احیای اربعین صورت گرفت. پس از سقوط دیکتاتور بعثی، این سنت تداوم یافت. بزرگانی مثل شهید حاج قاسم و در رأس همه، رهبر معظم انقلاب موضوع «انقلاب» و «پیادهروی اربعین» را به مهمترین مؤلفه فرهنگساز دینی معرفی کردند. ما چه واقعهای را سراغ داریم که این حجم از دلهای عاشق را دنبال خودش داشته باشد. در همین راهپیمایی امسال نزدیک به 4 میلیون ایرانی، عاشقانه و علیرغم تمام مشکلاتی که میشد پیشبینی کرد، در راهپیمایی حضور یافتند و مردم عراق هم با تمام وجودشان و داراییشان از زائران حسینی استقبال کردند و ایشان را مورد تکریم قرار دادند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: حجم زوار به حدی بود که اداره این حجم جمعیت چیزی شبیه معجزه بود. چند ده میلیون عراقی عاشق، چهار پنچ میلیون ایرانی عاشق در کنار هزاران نفر از ملیتهای مختلف که با نام امام حسین(ع) در این راهیپمایی جمع شده بودند، واقعاً در پیش روی ناظران جهانی یک معجزه مصور شکل دادند.
وی ادامه داد: از این جهت، دشمن و بدخواهان نمیخواهند این عظمت را ببینند. قصد دارند در قبال این حرکت سکوت و یا آن را تحریف کنند. از دشمن چنین توقعی هم هست. این جلوه بینظیر ارادت به محضر خاندان آل الله در هیچ جای دنیا نظیر ندارد. دهها میلیون انسان در میان راه نجف و کربلا در حال ترددند و رسانههای عبری و غربی آن را سانسور میکنند. بنابراین باید در مقابل این جبهه رسانهای دشمن اقدام شایسته انجام داد. فلسفه جشنواره همین امر است که با ارائه آثار فاخر هنری و با استفاده از همه عزیزانی که در اربعین حضور دارند، اربعین را به جهانیان شناساند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه امروز با پدیده انسان ــ رسانه مواجه هستیم، گفت: زائرانی را میبینیم که با همین موبایل فیلم میگیرند، عکس تولید میکنند و با آن سخن میگویند. ما باید تلاش کنیم با استفاده از این ابزارها پیامرسان اربعین باشیم. این محبت مردم به خاندان آل الله وقتی در مقابل چشمان مردم جهان قرار میگیرد، خود به خود جذابیت ایجاد میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ما باید به این موضوع دامن بزنیم. سیاست قطعی ما این است که با قوت این مسیر را ادامه دهیم. ما بهترین ابزار و هنرمندان را در اختیار داریم و باید مسیر را باز کنیم تا خلاقیت خود را نشان دهند.
بنابر اعلام این خبر، آیین اختتامیه هشتمین دوره جایزه جهانی اربعین با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانان و برگزیدگان داخلی و خارجی در حسینیه الزهرا(س) این سازمان برگزار شد. در جریان برگزاری این مراسم، برگزیدگان هشتمین جایزه جهانی اربعین تقدیر شدند.
انتهایپیام/