• 1402/07/18 - 21:03
  • 193
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اقتصاد هواپیمایی است که فرهنگ با سوار بر آن شدن صعود می‌کند

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: یکی از بال ها و ابزارهایی که فرهنگ می تواند بر آن سوار شود و صعود کند، اقتصاد است.

به گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، حجت عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در چهارمین روز نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، تاکید کرد: یکی از بال ها و ابزارهایی که فرهنگ می تواند بر آن سوار شود و صعود کند، اقتصاد است.

وی با اشاره به اینکه، ما در ادبیات دینی می بینیم که اقتصاد و فرهنگ با هم عجین است، ادامه داد: اگر تجارت در ادبیات اقتصاد انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، با هدف صدور و ترویج انقلاب اسلامی بوده است. اقتصاد، هواپیمایی است که می توانیم فرهنگ را سوار آن کنیم و به مخاطب برسانیم.

عبدالملکی ورود سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به موضوع اقتصاد و اقتصاد فرهنگی را هوشمندانه و دقیق عنوان کرد و گفت: شورای فعالان حوزه مناطق آزاد و رایزنان فرهنگی، وجه مشترک داریم؛ هر دو در چارچوب آرمان های انقلاب اسلامی حرکت می کنیم و در بعد بین المللی فعالیت داریم.

وی درباره رویکردهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، توضیح داد: افزایش تولید، صادرات، انتقال فناوری، جذب سرمایه، تامین نیازهای کشور از خارج و عمران و آبادانی از ماموریت های این مناطق است که از این میان، چهار ماموریت، در عرصه بین المللی است، ماموریت رایزنان فرهنگی هم خارجی است، بنابراین بهتر است که با یکدیگر، هماهنگ باشیم تا در عرصه بین الملل و کشورهای مقصد، بتوانیم هم افزایی کنیم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، هدف اصلی از گام دوم انقلاب را رسیدن به تمدن اسلامی بیان کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در 40 سال اول انقلاب اسلامی، پیشرفت قابل توجهی داشت. برای اثبات این ادعا، ما سطح پیشرفت میانگین 20 کشور برتر دنیا را در این بازه زمانی اندازه گیری کردیم. در سال 57 پایین تر بودیم اما در پایان چهل سال وقوع انقلاب اسلامی، از این میانگین بیشتر بودیم. اما نکته در اینجاست که مردم ما، انتظار بیشتری از این میزان پیشرفت داشتند. نکته دیگر این است که ظرفیتی که برای پیشرفت داشتیم از انتظاری که مردم داشتند هم بیشتر بوده است.

عبدالملکی افزود: دشمن از فاصله بین پیشرفت انجام شده و سطح انتظارات مردم، سوءاستفاده کرد و توانست در مورد میزان پیشرفت ایران، القای منفی کند. سوال این است که با وجود پیشرفت های چشمگیر، دشمن چطور جرات این القا را داشته است و دارد‌ و متاسفانه گاهی هم موفق بوده است؟‌ واقعیت این است که هر گاه انتظارات به فعلیت نرسد به اعتراض منجر می شود. فاصله ای که بین انتظار و سطح پیشرفت واقعی ایران وجود داشت و توضیح داده نشد، این خلاء برای حضور دشمن ایجاد شد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی درباره جایگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حوزه اقتصاد مقاومتی، توضیح داد: توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به منظور انتقال فناوری های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج، نکته هایی است که در بند یازده سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است.

وی در توضیح امکانات مناطق ویژه اقتصادی و آزاد کشور بیان کرد: هم اکنون 79 منطقه ویژه و 18 منطقه آزاد مصوب داریم که این مناطق، مزیت های قانونی برای فعالیت اقتصادی دارند. مناطق آزاد، مزیت هایشان بیشتر مناطق ویژه است.

عبدالملکی درباره مراودات اقتصادی این مناطق گفت: عملکرد فعلی مناطق در حوزه صادرات، حدود 18 میلیارد دلار است. حدود 700 هزار نفر در این مناطق مشغول به کار هستند. حدود حدود 70 درصد ترانزیت دریایی از این مناطق صورت می گیرد. از سوی دیگر، عمران و آبادانی به وجود آورده اند. البته در تراز گام دوم انقلاب، انتظار ما افزایش پنج برابری این ارقام است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی درباره فعالیت های این شورا در دولت سیزدهم گفت: 100 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی و 200 میلیون یورو نیز سرمایه گذاری خارجی در این مناطق صورت گرفته است. معضلات بنیادین این مناطق از جمله، قاچاق با ثبت تمامی کالاهای ورودی و خروجی، کاهش یافت. سکوی واردات بودن آنها با اجرای سیاست های صادرات محور و مثبت شدن تراز تجاری مناطق آزاد، عملی شد و فرار مالیاتی، با اصلاح فرآیند ثبت شرکت ها با حذف شرکت های صوری از بین رفت.

عبدالملکی همچنین اعلام کرد: هم اکنون 850 بسته به ارزش 15 میلیارد یورو طراحی شده است که می تواند در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار گیرد.

وی افزود: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، با رویکرد مردمی-جهانی، بهشت سرمایه گذاری است. چون هزینه تولید پایین است. زیرساخت های مطلوب در آن وجود دارد. بعد از انقلاب زیرساخت های کشور به صورت انفجاری توسعه یافته است. دسترسی عالی به بازار داریم. دسترسی خوب هم به آب های آزاد داریم. سهولت کسب و کار در این مناطق بالاست. معافیت های مالیاتی و گمرکی نیز در این مناطق به مدت بیست سال برای سرمایه گذاران وجود دارد. با قاطعیت می گویم که این ویژگی ها را به صورت یکجا، در هیچ یک از کشورهای دنیا نداریم.

عبدالمکی در پایان، از رایزنان فرهنگی کشور درخواست کرد در سطح بین المللی این امکانات و زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری خارجی را معرفی کند. به گفته او، سرمایه گذار خارجی وقتی جلب ایران شود، پلی خواهد شد که از انقلاب اسلامی، دین اسلام و فرهنگ ایرانی را به نقاط دیگر جهان می تواند انتقال بدهد.

نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.